12 Nisan 2023 Çarşamba

İdeal isimlerle mümkün olan en fazla sayıda maça çıkmak


Başakşehir maçındaki asıl korkum, Abdülkerim Bardakcı'yı kaybetmekti. Neyse ki durumu düşünülen kadar ciddi değil ve bay arası da şans oldu. Kalan 9 haftada en istemeyeceğimiz şey "eksikler" olur. Çünkü kimsenin yeri dolmuyor. Kadro zenginliği özellikle hücum tarafında var, bu da sana hamle şansı doğuruyor ama x isim olmadığında, yerine oynayan aynı etkiyi gösteremiyor. Bunu da geçen haftalarda izledik.

Okan Hoca belki de bu yüzden belli zamanda rotasyon denedi ve bazı hazırlık maçlarına ısrarla alternatif isimlerle çıktı. Yeni bir isim kazanabilir miyiz diye düşündü. Artık bunun zamanı değil tabi, en ideal kadronla sahada olmak zorundasın. Maç ritmin düştü çünkü, 2 ayda çok az sayıda resmi maça çıktın. Oyunun etkilendi, fizik gücün düştü, ezberin bozuldu. O ezberi yeniden sağlamanın yolu da, ideal isimlerle mümkün olan en fazla sayıda maça çıkmak.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Kazımcan
Torreira Oliveira
Rashica Mertens Kerem
Icardı

Bana göre de Galatasaray'ın ideal kadrosu budur. Zaniolo'yu 11'e monte etmeye çalışırken de zaman kaybedildi. Üst düzey bir yetenek olsa da, henüz hazır değil. Özellikle de takımın oynadığı oyuna. Ya da biz ona göre oyun oynamalıyız. Gedson misali bir çıkış beklesem de, Rashica da formda. Olmadığında onu arıyoruz. Son haftalarda gole de çok yaklaştı, hareketli, savunma yardımı var. Boey ile birlikte o sağ kanattaki uyumları, belki de takımın en güçlü tarafı.

3 yorum:

  1. Zaniola şu an ki görünümü ile, 12. adam olarak sonradan oyuna girip etki edecek bir oyuncu gibi. Ben de yukarıdaki 11'in bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. 10 gün içinde 3 tane hayati maça çıkacağız. İkisi kendi sahamızda. Kayseri - Alanya - Gümrük. Bu 3 maçı alırsak bence olay biter. Bjk deplasmanında kaybetmesek dahi bize yeter. Zira bu aşamada fenerin de kırılacağını ve puan bırakacağın düşünüyorum. Yeter ki biz oyunumuza dönelim, baskılı önde oyununu oynayalım. ağırlıklı maçları kendi sahamızda oynayacağız hata yapmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen aynı düşünüyorum seninle. Üzerine ekleyebileceğim bir şey yok :)

      Sil
    2. O zaman inşallah haklı çıkarız. haftaya bu zamanlar artık rahatlamış stresimizi atmış ve Fener'in kendi içindeki kaosunu zevkle izleriz:)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir