17 Nisan 2023 Pazartesi

Kadro kalitesi olarak, sahanın her alanında daha baskınız


Beşiktaş deplasmanına kadar ki 3 maçı önemsiyordum. Burada gelecek 3'de 3, Fenerbahçe'nin ciddi anlamda umutlarını söndürecektir. Sallanmaya da başladılar zaten. Ankaragücü maçını kazanabilmek adına yine "hakem" desteğine, dolayısıyla da "penaltı jokerlerini" kullanmaya ihtiyaç duydular. Bu 3 maç içinde en zor gördüğüm Alanyaspor deplasmanı. Ne kadar formsuz olsalar da, bu tarz takımların reaksiyonları genelde Galatasaray'a karşı gösterilir. Konyaspor deplasmanını unutmayın.

Farioli'nin amansız pas oyunu hepimizin malumu. Kaleciden başlayarak, amansız paslaşmaktan asla ödün vermiyorlardı. Kadro kalitesine göre sonuç da alıyorlardı ama artık çözülmüşlerdi. Teknik direktör değişikliğiyle Ersun Yanal'a gittiler ve o da bambaşka bir futbolun hocası. Biraz daha mücadele dozu, sertlik arıyor. Topu rakibe verir, amansızca kapanır ama savunma kaliteleri düşük. Bu yüzden de sonuç alamadılar. 

Galatasaray, bana göre ligin en kaliteli hücum hattına sahip takımı. Formda olduğunu da düşünüyorum. Eksik yok, son virajda herkes hedefe inanmış halde ve tekrardan ideal 11'e dönüldü. Alanyaspor'un düşük kaliteli ve ağır savunması karşısında, Galatasaray hücumunun hareketliliği ve aklı baskın çıkacaktır. Yine de ters deplasman işte, farklı bir ambiyans var. Top bizde kaldığında da "organizasyon" tarafında sorun yaşanabiliyor. Erken öne geçmek lazım, sonrasındaki çözülme daha kolay.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Adekugbe
Torreira Oliveira
Rashica Mertens Kerem
Icardi

Bu 11, lig sonuna kadar değişmeyecektir. Kadro kalitesi olarak, sahanın her alanında daha baskınız. Presimiz değerli, oyun aklımız yüksek. Karşıdaki düşük savunma kalitesi karşısında da, Icardi gibi bir hatayı kovalayacak forvetimiz var. Sonucu almak, kayıp yaşamamak gerekiyor. Bu deplasmanı geçince de, Beşiktaş deplasmanı haricinde "zor" diyebileceğim bir maç yok. Kazanılabilecek maçlar. Kendi işimize bakacağız, ipler tam anlamıyla bizim elimizde.

6 yorum:

  1. bence kazımcan ya da taşdemir daha faydalı olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son haftalar biraz tecrübe diyor belli ki hoca. O kısımda biraz daha savunmayı önde tutup.

      Sil
  2. Ersun Yanal'ın otobüs çekeceğini ben de düşünüyorum. Zaten Galatasaray gibi takıma karşı ofansif oynarsan faturası ağır olur. Öte yandan bu kadar kaliteli hücum hattına karşı ne kadar kapanırlarsa kapansınlar fazla dayanabileceklerini sanmıyorum. O yüzden özellikle ilk 20-25 dakikada bulacağımız gol maçı farka götürür.

    YanıtlaSil
  3. Hemen başta atıp maçı çözmemiz lazım. Fenerbahçe bir berabere bile kalsa 8 puan olacak iş çözülecek. Ama şebeke ona bile müsade etmiyor. Penaltı, kırmızı kart rakibin attığı golü inanılmaz bir şekilde iptal etme şekliden jokerlerle iş buraya kadar geldi. Normalde şu an puan farkının 15 olması gerekirdi ama işte Türkiye'deki kirli futbol düzeni komada ve yoğun bakımdaki Fener'i dopingle, at kanı ile yaşatmak için seferber oldular. Yeter ki bize bulaşmasınlar, bize itlik yapmasınlar ona da razıyım. Adil bir hakem ve VAR yönetimi ile bizi hiçbir maçta durdurma imkanları yok. İnşallah bu akşam da yenip devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözdük de, golü hemen akabinde yediğimizde bocalama oldu. Sonrasında kalite ile yine sonuca ulaştık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir