25 Nisan 2023 Salı

Öyle bir senaryo oluştu ki, istesen böylesi zor


Sakin kafayla maçı izledikten sonra, daha sağlıklı yorumlar yapmak mümkün oluyor. Karagümrük karşısında iç sahada puan kaybetmek elbette hesapta yoktu da, bazen bu tarz sonuçlar oluyor. Maçın hakkı 3-3 değildi. Rakibin 3 isabetli şutu var, 3'ü de gol. 3'ü de bireysel hata. Nelsson ve Muslera belki de sezonun en kötü performansını gösterdi. İlk yarıda bir anda 3-1 geriye düştün ve sezon içinde kimse sana 2 golün üstünde atamamıştı.

Burada eleştirilecek nokta şu olabilir. Coşkulu oyunumuz var, ön alan baskısını seviyoruz da, son haftalarda bu işi biraz törpülesek mi? 1-0'ı bulduk mesela, o an coşkuyu biraz kesip, az kontrollü oynasak. Kerem Aktürkoğlu, Rashica ve Zaniolo gibi hücumcularla geçiş kovalasak. O kontrolü sağlasak, sonucu daha net alırdık. Gerçi Zaniolo o golü atsa ve 2-0'ı görsek farkı da konuşuyor olabilirdik.

Hücum tarafında her şeyi yaptık. 3-1 geriye düşsen de, kırılmadın, reaksiyon verdin ve ilk yarıda skor 3-3'e gelebilirdi. 2. yarıda penaltıyı atsan da büyük ihtimalle maçı kazanmıştın. 3-1 geriye düştüğün bir maçı çevirme noktasına getirmek, tek farklı mağlup olduğun maçta geri dönmeye benzemez. Savunmada bireysel hataları yapmasan, hücum performansınla rahatlıkla kazanabileceğin maç. Oyununda düşüş yok, bu anlamda hala ligin en iyisi sensin.

Her maç da bu bireysel hatalarla devam etmeyecek. Muslera ve Nelsson mutlaka toparlayacak. Konyaspor maçı sonrası Abdülkerim Bardakcı'nın toparladığı gibi. Oyunun baki, herkes şampiyonluğa inanmış halde ve kenetli. Fenerbahçe de kendisi adına bir finali daha oynayamayarak, en rahat maçında 3-3 berabere kaldı ve fark aynı kaldı. Üstelik kendileri adına olabildiğince dramatik, kırılacak şekilde aldıkları bir beraberlik.

Sen Karagümrük'ü yenmiş olsan, belki İstanbulspor'u rahat geçeceklerdi. Öyle bir senaryo oluştu ki, istesen böylesi zor. 6 puan fark, Beşiktaş maçı beraberlik opsiyonu yine cebinde. Kendi sahanda oynayacağın 3 maçı kazanırsan da şampiyonsun. İpler zaten sendeydi de, rakibin kırılma yaşayacağı döneme girdik. Sivasspor deplasmanı da bence puan kaybedecekler. Beşiktaş maçına daha da rahat çıkman olası. Çok avantajlıyız. Beklenmedik puan kaybı herkesi gerse de (ben dahil), daha sakin olmak lazım.

17 yorum:

  1. böyle bi senaryo çok daha iyi oldu. hem biz hem fb kazanıp da fark 6'da kalsa fb yine daha inatçı bi şekilde devam edecekti. ama şimdi puan farkı aynı olmasına rağmen kırıldılar, büyük bi psikolojik darbe aldılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bu süreçte Fenerbahçe kırıldı.

      Sil
  2. teşekkürler Emeka Eze !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyüpspor, nasıl olsa Süper Lig'e çıktım diyerek kiraladı bu adamı. Şimdi onlar ecel terleri döküyor. İlginç :)

      Sil
  3. Fenerbahçe 'nin puan kaybı hayati oldu ve mental olarak bu kayıp onları çok yıpratacaktır. Kolay maç yok artık. Düşme hattındaki takımlar can havliyle oynuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün maçlar zor, herkes can havli ile saldırıyor.

      Sil
  4. Rakip Fenerbahce gecen haftadan daha kötü durumda hem ligin boyu kisaldi hem de yine bir kirilma.macinda basarisiz oldular,.teknik.direktorleri.yuhalandi sanslari cok düstü artik ve dikkat ederseniz hakemler iki macta da gectigimiz haftalardan daha dikkatliydi bence bu iş bitti artik Besiktas'a yenilmezsen sampiyonsun.
    Karagumruk macina gelince adamlar sansliydi da o top direge carpip Musleranin arkasina düstü vs. Her zaman olacak seyler degil ve bence iyi oldu cunku Besiktas'a karsi böyle geriye dönemezdin simdi daha da ciddiye aliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçından önce, Fenerbahçe'nin ben Sivas'ta puan kaybedeceğini düşünüyorum. Çözülme başladı gibi orada.

      Sil
    2. Fener kaybetse de yenilmemek lazim abi, ondan sonraki maclarda evinde saldirip saldiril show yaparsin Gomis cikar zaniolo girer o cikar Hamza girer tadindan yenmez.

      Sil
    3. Elbette yenilmemek lazım :)

      Sil
  5. bazı insanlar kadro galibiyet alıyor hocanın hiç payı yok diyor sen ne düşünüyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur bu öyle şey. Tonla yazı yazdım burada :) Bu başarının mimarı Okan Hoca'dır.

      Sil
  6. ben katılmıyorum, gs ve fb'nin sonuçları bjk'yi umutlandırdı. bjk şimdi maça fena asılacak ve bu da bizim için kötü oldu işimiz zor, bjk şampiyonluk için ümitlendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk için mi, 2.'lik için mi. Bizi yakalaması o fikstür ile imkansız.

      Sil
    2. Sadece sahamizdaki maclari kazansak sampiyonuz bencr Besiktas ikinci olacak.

      Sil
  7. Hakem yönetimleri de gayet iyi ve normaldi bu hafta. Ya Fırat Develioğlu'nun Lale Orta'ya çektiği ayar etkili oldu ya da nasılsa İstanbulspor'u da artık yenerler diye düşünüp müdahalede bulunmadı Lale Orta ve onun arkasındakiler :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir