16 Nisan 2023 Pazar

Şu an mevcut futbolcularımız arasında da, bu toplara en iyi vuracak isim


Geçtiğimiz sezon, Hatayspor deplasmanında müthiş bir frikik golü vardı. O gün kaybetsek de, Kerem Aktürkoğlu adına mutluydum. Kötü giden sezonda, geleceğe yönelik umutlanmamızı sağlayan belki de tek isimdi. O sezon bazı noktalarda neredeyse tek başına çabaladı ve sezonun başından sonuna hiç düşmedi. Torrent döneminde dahi aşama kaydetmeye devam etti. Böyle düşününce de, Kerem Aktürkoğlu'na bazı zamanlar manasız mı yükleniyoruz diye düşünüyorum.

Bu sezon duran toplarda topun başına geçtiğini pek görmüyorduk. Oliveira ve Mertens gibi isimlerin varlığında, hiç yeltenmedi bile. Kayserispor maçında duran topun başına geçmesi ve golü atması güzeldi. Kaleci iyi uzanmasına rağmen, çok iyi vuruştu. Geçen sezon attığı frikik golünü düşününce de, bu konunun üzerine eğildiğini tekrar gördük. Şu an mevcut futbolcularımız arasında da, bu toplara en iyi vuracak isim.

Çok top eziyor diye eleştiriliyor mesela. Bu topları ezecek, bunlar olacak. Sürekli Icardi'yi düşünmesi de doğaldır, bu sayede o goller atılıyor. Uyum bu şekilde sağlanıyor. Kerem Aktürkoğlu'nun her şeyi bir anda iyi yapmasını beklemek güç. Daha önce de yazdım, yaşı 24 ve doğru bir altyapı eğitiminden söz edemiyoruz. Hala ham olduğu birçok nokta var. 2.5 yıl önce 3. ligdeydi, bir anda kendisi Galatasaray'da hedefe yürürken buldu.

Bu seviyede de sırıtmıyor, çabuk uyum sağladı. Bu sezonuna bakınca da, 26 lig maçında 8 gol 4 asisti var. Gayet iyi tabela. Lig bitene kadar 10 golü devirecek, 8 asist bandını zorlayacak. Bunlar iyi rakamlar. Bu takımın gole en yakın isimlerinden olduğu kadar, bunca kaliteli ismin arasında hücumu sürükleyen isimlerden. Sırıtmaması dahi müthiş bir özellik. Geçen sezon çok acılar çekti, kötü bir takım içerisinde var oldu ve seni ayakta tuttu. Bugün ise sevinmeye en çok hakkı olan futbolcuların başında geliyor.

6 yorum:

  1. Kerem şu an takımda sergiodan sonra en değerli oyuncu benim gözümde icardinin bile önğmde takım için önem anlamında. Basit top kayıplarını çok azalttı bu sezon devam ettikçe gitgide bu konuda geliştirdi. Geçen sezona nazaran inanılmaz üst seviye kilit pas ve asist atma noktasına geldi. Kayseri maçında attığı özellikle 2 tane defans arkası pas de bruyne paslarının bir tık altı hayranlık duymamak elde değil defans yardımı konusunda da gayet iyi tabiki bir rashica değil defansif konuda ama hücum anlamında o kadar zorluyorki buda gayet normal tek eksiği first touch o konuda da yavaşta olsa ilerleme var bu konuyuda çözerse çok çok üst seviye takımlarda oynaması gayet olabilir bu arada first touch konusunda dünayada sayılı futbolulardan birisi takımımızda mata bence kendisi bu konuda örbek alınacak bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit top kayıpları da olacak. Böyle böyle öğrenecek. Orayı da çözse zaten futbolcu seni aşıyor. Icardi ile uyumu değerli, bu bizim en büyük güçlerimizden.

      Sil
  2. frikik olduğu anda kerem gol atacak dedim. çünkü tam oradan onun vurmak isteyeceğini biliyordum. ayrıca oliveira da frikik konusunda hayal kırıklığı yarattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira frikik konusunda iyi başladı da, direkleri geçemeyince kırıldı gitti o anlamda.

      Sil
  3. Kerem bazen çok eleştiriliyor. Unuttuğumuz şey 3 sezon önce 3.lig oyuncusuydu ve 21 yaşındaydı. Başakşehir ile olan geçmiş sıkıntılarından dolayı 3.lig formasını giymişti ve transfer yapmıyordu. Kendisini gün geçtikçe geliştiriyor. İleride Kerem'i daha iyi olacağını düşünüyorum.Kerem ve Raschida gibi iki kanatla oynamak çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ham biraz da, hala gelişiyor. Yaş 24 ama 20 edasında. Biraz geç gelişim gösterebilir, doğaldır. Şu seviyede fark yaratıyor olması zaten bambaşka olay.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir