6 Mayıs 2023 Cumartesi

1-2 dokunuşla, kalan haftaları geçmek ve yeniden yükselmek gerekiyor


Mezzala Futbol & Scout, Twitter'da düşündüğü kadroyu paylaşmış. Sanırım hepimiz aynı noktadayız. İlk etapta Berkan Kutlu da oynar diye düşünsem de, bir anda yapılacak köklü değişiklik de sağlıklı durmadı. Mertens aşırı formsuz, sakatlıktan dönemedi. Arkasında da Zaniolo gibi bir isim bekleyince, o pozisyonda rotasyona gitmek doğal. Aynı anda Oliveira da kesilirse, Galatasaray'ın oyunu bir anda başkalaşır. O da ezberin iyice dışına çıkmak demek.

Önder Özen'in dediği gibi, Zaniolo'nun gerçek bir şansa ihtiyacı var. Doğru pozisyonda ilk 11 başlatıp, biraz da ısrar etmek lazım. Sağ kanat onun adına doğru pozisyon gibi dursa da, Galatasaray'ın orada iyi bir ezberi var. Boey / Rashica kanadı asla bozulmamalı. Zaniolo'nun da Galatasaray'da forvetin arkasında, 2. forvet gibi daha etkili olacağını düşünüyorum. Fizik olarak da seni yukarı taşıyacaktır ve rakip ceza sahasında daha kalabalık olmanı sağlayacak.

Mertens de böylelikle iyi bir hamle oyuncusuna dönüşecek. Tecrübesi ve oyun aklıyla, son 30 dakikalarda etki edeceğini düşünüyorum. Sakatlıktan dönemedi bir türlü, yaş haddi de var. Yoksa onun yokluğu da aranıyordu. Zaniolo'ya güveneceğiz bu noktada. Torreira formda, Oliveira da artık Beşiktaş maçını arkada bırakacak ve iyi performans verecek. Galatasaray adına oyunun merkezi kıymetli. Beşiktaş maçını orta sahada kaybettik.

Sol bekte de yerli kullanmak zorunda olduğundan, Kazımcan Karataş formaya yakın isim olmalı. Dubois'i izlemek isterim de, onu kullanmak için Berkan Kutlu'yu da oynatmalısın. O oynayınca da daha farklı bir kurgu oluşuyor. Performansından yana sorun yok, rotasyon içerisinde daha fazla süre almalı. 14 maçlık seride de etki ettiği birçok maç var. Oliveira'yı kesmek zor, onu öne kaydırıp ya da 4-3-3 gibi oynamak da senin oyun ezberin değil.

Galatasaray'ın şu aşamada 2 temel sorunu var. İlki, 11'de oynayan bazı isimlerin performans düşüklüğü. Muslera, Nelsson, Oliveira, Mertens gibi. Diğeri de kenar hamlelerinden, geçtiğimiz haftalarda aldığın katkıları alamamak. Bu form grafikleri yukarı çıkmak zorunda. Herkesi kesemezsin. Kestiğinde oluşacak sorunlar daha büyük çünkü. 1-2 dokunuşla, kalan haftaları geçmek ve yeniden yükselmek gerekiyor.

4 yorum:

  1. Muslera yerine Okan düşünülebilir.Formsuz olduğunda Muslera ile başlamak gerekmiyor.

    YanıtlaSil
  2. Sol beki Dubois yapıp orta ikiliyi Torreira-Berkan yapsak nasıl olur sertlik açısından ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira ve Mertens aynı anda kesilince, organizasyon büyük yara alır. Futbolcular ne kadar formsuz olsa da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir