6 Mayıs 2023 Cumartesi

Fenerbahçe'nin ilgisi var, kulübüne teklif yaptı gibi haberler asla şaşırtıcı değil


Rashica için "Fenerbahçe'nin ilgisi var, kulübüne teklif yaptı" gibi haberleri görmek elbette şaşırtıcı değil. Yıllardır yaşanan konulardan biri. Sende kiralık oynayana da giderler, düşündüğün başka futbolculara da. Kimse de şaşırmamıştır. Rashica'nın transferiyle alakalı düşüncemiz belli olsa da, sezon bitmedi ve önce şampiyon olalım. Sonra bu konuya odaklanılacaktır. Rashica'nın da Galatasaray'da devam edeceğine inanıyorum.

Kolay transfer olmayacak tabi, kulübünün beklentisi var. Premier Lig'e çıkamamış olmaları, Rashica'nın orada devam etmemesine sebep. Futbolcu piyasasını yeniden parlattı tabi. Bilinen, tanınan, neler yapacağı az çok kestirilen bir futbolcu. Türkiye Ligi'ndeki etkisi bir yana, Bundesliga günleri de unutulmaz. Oradan da talipleri çıkar. Haliyle de istedikleri bonservis rakamı katlanıyor. Rashica'nın kalmasını isterken, olmadık bonservis bedellerine çıkmayız diye düşünüyorum.

5-6 milyon avro ideal rakamlar derken, 7-8 milyon avro civarı görüldüğü an, futbolcudan beklenti de değişiyor. Bu da beraberinde hayal kırıklığı getiriyor. Rashica, Galatasaray'ın en önemli kozlarından. 14 maçlık seride de, onun 11'e dahil oluşunun mutlaka etkisi var. Çünkü dengeyi sağlayan isim oldu. Boey ile öyle bir uyum yakaladı ki, sağ kanadı domine ettiler. Sol tarafta oynamayı daha çok sevmesine rağmen, kendisini sağ kanada da adapte etti.

Rashica'yı daha çok, soldan kat edip, çıkardığı şutlarla bilirdik. 2 ayağını kullanabilmesi değerli oldu, sağ kanattaki etkisi de oradan geliyor. Sağ kanadın artısı, hem kat edip, hem de çizgiye inebilmesiydi. Boey'e çok yardımcı ve Boey de bu sayede hücumu daha fazla forse edebilyor. Rashica ayıca forvet arkasında da oynayabiliyor. Hücum jokeri kavramını kullanmayı severim, Rashica için de kullanılır. Kalan haftalarda da beklentimiz var. Tabelayı da işletmeye başlamıştı. Gol / asist katkısına devam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir