25 Mayıs 2023 Perşembe

Çok umutlanmıyorum, diğer yandan da hayal etmeden duramıyorum


Elbette imkansız diye bakılacak transferler var da, İlkay Gündoğan için ufak da olsa bir ihtimal bırakırım. Sezon sonunda bitecek sözleşmesini hala uzatmadı. Son haftalarda, Manchester City ile yeniden anlaşacağı yazılıyordu. Manchester City'nin bu yaştaki futbolcular için politikası, uzun yıllara dayanan sözleşmeler yapmamak. Futbolcuya da 1 ya da 1+1 yıl diye yaklaşınca, geleceğini garantilemek adına daha farklı opsiyonları değerlendirmek isteyebiliyor. Yaşı 32 çünkü, Ekim ayında 33 olacak. 

Barcelona, Arsenal gibi takımlar onun için yazıldı. Hatta Liverpool bile. Şu an, Dünya üzerinde oynayamayacağı bir takım olduğuna da inanmıyorum. Bu bahsedilen takımlar dışında da talipleri olur. Galatasaray'ın da bu takımlar arasından sıyrılabilmesi, İlkay Gündoğan'un duygusallığı ile alakalı olabilir. Büyük Galatasaraylı çünkü, sevgisi ve hayali var. Evlendiği tarih dahi, Galatasaray'ın Uefa Kupası'nı alışının yıldönümünde, Kopenhag'da. Tesadüf değil yani. Erden Timur da o kanaldan ilerliyor, Galatasaraylılığı üzerinden ilerliyor.

Bu yüzden de ihtimal yoktur diyemem. Ufaktır ama o ihtimal vardır. Manchester City inanılmaz bir takım. Özellikle de bu sezon. Premier Lig'i geriden gelerek kazandılar, Şampiyonlar Ligi'nde finaldeler ve bu noktaya da vura vura geldiler. Yapının olmazsa olmazlarından biri de İlkay Gündoğan. Hiç abartmıyorum, Galatasaray'a transfer olursa "Hagi" etkisini verir. Ayarı ve kalitesi çok yüksek bir transferdir. Futbolcuyu da bitmiş halde değil, en iyi dönemlerinden birinde getirmiş olacaksın. Böyle bakınca da akıl almaz bir transfer oluyor.

Guardiola'nın büyük jokeri. 10, 8, 6, hatta yeri geldiğinde 9 numara. Oyun aklı ve bilgisi o kadar yüksek ki, gönül rahatlığıyla oynadığı çoğu pozisyonun en iyilerinden biri. Bunu "Şampiyonlar Ligi finali" oynayacak takımda rahatlıkla yaparken, Galatasaray'da neler yapacağını hayal dahi edemiyorum. Tabi bu futbolcuyu sana yar ederler mi? Normal şartlarda, yaş 35 - 36'ya gelip, fizik olarak düştüğünde hayal edebileceğin bir transfer. Yine yazayım, Dünya üzerinde her takımda, rahatlıkla oynar. O kadar büyük futbolcu. Türk futbol tarihinin de "profil" olarak en büyük transferi olur.

Çok umutlanmıyorum. Diğer yandan da hayal etmeden duramıyorum. Düşünsenize 4-3-3 gibi bir kurgu, Torreira / Renato Sanches / İlkay Gündoğan orta sahası. Daha farklı formasyon opsiyonları da düşünebilirim. Daha farklı konuşulan iddialı futbolcular da var. İlkay Gündoğan gelir, 10 numara olur, 4-3-3 içerisinde 8 - 10 arası oynar. Klaslığın kitabı yazılır, seni seviye anlamında bambaşka bir yere taşır. Diğer yanda liderdir, herkesi yükseltir. Bu lider karakterlerin etkisini de içinde bulunduğumuz sezonda gördük.

11 yorum:

  1. Gelirse yabancı sayılacak değil mi

    YanıtlaSil
  2. İlkay bize gelse aman aman fark yaratmayabilir ligimizin oyun yapısı epl den çok farklı fiziksel olarak sert agresif de değil uygun maliyetle gelme olasılığı olmadığı için olmasa üzülmem hatta astronomik maliyet beklentiye sokar beklentinin altında kalır muhtemelen. Özil ile kiyaslamiyorum o daha yumuşak ve bitik haldeydi. Yunus Mallı da fark yaratamadı misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epl den farklıyız doğru lakin bizim kadroda epl takımlarından aşağı değil şu anda. Bu gün 11 den X bir ismi epl ye koysan sırıtır mı ? Şöyle ifade edeyim geçen yılki kadroya İlkay getirsen haklısın. Ama sen pas atacağı adamların da kalitesini düşünürsen muazzam etki eder. Oyun aklı yüksek bir kadroya sahibiz tekniği ve taktik bilgisi olan bir kadro. Bu tarz adamların içine koyulabilecek en ideal adamdır. Özil geldiğinde bitikti. İlkay 2 3 hafta sonra Şampiyonlar ligi finalinde olacak. Gönül ister İlkay, Hakan ikilisini getir. Geçen sene Konferans ligi şampiyonluğu yaşamış oyuncu getirdin Oliviera etkiye bak. Şimdi İlkay da olmaz demek biraz yanlış rengim.

      Sil
    2. İlkay Gündoğan, Dünya üzerinde gideceği her takımda fark yaratır. Galatasaray'ı geçtim. Bu nasıl yorum. Adamın seviyesi, şu an bulunduğu konum, oynadığı takım içindeki rolü nerede.

      Sil
  3. İlkay vb son transferi olacak birine 20m euro baglanaktansa Mert Muldur Rıdvan Yılmaz Berkay Ozcan'i alıp 8+3 te elimi guclendirirdim. Mata Martens gibi adamlar yerine 23-26 yaş aralığında orta kalite ama iyi seçilmiş yabancılara yonelirdim.

    YanıtlaSil
  4. İlkay transfer edilirse müthiş olur.Mesut Özil geldiğinde uzun süredir futboldan uzaktı ve varlık gösteremedi.İlkay Dunya'nın en iyi takımında 11 oynuyor.2-3 yıl çok iyi katkı verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an müthiş seviyede. Çok zor hamle, keşke olsa :(

      Sil
  5. Ilkay - Paredes - Torreira ortasahasi, atletik bindiren bekler, tecrubeli bir Italya ligi veya Italyan stoper... Ilkay bastirip alinmali, Turk statusu cok onemli, boyle bir ortasaha ucu de ortasahanin her yerinde done done oynar. GS'nin hedefi bu sene CL ceyrek finali olmali veya Kupa 2'yi almak... Mumkunse elemeleri Boey Nelsson'la oynamali sonra satmali elimizde kozumuz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O orta saha ile kendi topunu tüfeğini üretmiş oluyorsun :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir