24 Mayıs 2023 Çarşamba

Di Maria üst seviye de, herkesi bir arada kullanmak o kadar imkanlı olmuyor


Şampiyonluğu ilan edene kadar, transfer konuşmamak gerekir. Şurada 1 tane 90 dakika kaldı. Kazan ve şampiyon ol. Galatasaraylıların şampiyonluk kutlaması 2-3 saat sürer. Sonrasında yeni sezon kadroları kurulmaya başlar ve transferin en ince detayına kadar girilir. Yazacak bir şey bulamadığım için, mecburen transfere ucundan giriyorum. Konuşuluyor çünkü, biraz da kafa dağıtmış oluruz. Di Maria'nın Juventus ile sözleşmesini uzatmayacağı haberleri var. Bayağıdır görüşüyorlardı ama anlaşamadılar. Son anda da iş onlar adına koptu.

Di Maria'nın Arap diyarından da bol talibi olduğu ama Avrupa'da kalmak istediği söyleniyor. Yaşından bağımsız, üst seviye futbolcu. 35 yaşında belki de, temposunun ne derece üst seviyede olduğunu Juventus'ta izledik. Dünya Kupası finalinde, Fransa karşısında yaptıkları da ortada. Tam hazır olmayan haliyle dahi, sahada kaldığı süre boyunca rakibin içinden geçti. Tek senelik hamleler tabi de, isim büyük olunca da insanın aklı bulanıyor.

Galatasaray, bu tek senelik hamleleri içinde bulunduğumuz sezon gerçekleştirdi. Mertens böyleydi, son birkaç haftayı hesap etmezsek iyi katkı aldın. 2. senesinde alır mısın derseniz de "zor" görürüm. Mertens'in gelecek sezon 11 olabileceğini düşünmüyorum. Gerçi yeni sezonda 4-2-3-1 mi yoksa 4-3-3 mü oynayacağımızı da bilmiyorum. Mertens, Mata'dan beklenip de alınamayan role geçse, boşalan yere Di Maria geçse desek, Zaniolo da hala takımda. Di Maria üst seviye de, herkesi bir arada kullanmak o kadar imkanlı olmuyor.

Di Maria'yı 2 kanattan 1'inde ya da forvet arkasında kullanabilirsin. Eskiden olsa, orta sahanın içinde de kullanabilirdin ama yaş haddi onu o mevkide ekonomik kılmaz. Sağ kanat ya da forvetin arkası ideal görünüyor. 2 formasyona net uyar da, orta sahanın yapısı önemli. Arkaya bir de Oliviera'yı yazınca olmuyor. Torreira yanına net bir tempo silahı gerekecek. Sonrasında hücumu dilediğin gibi kurgularsın. Di Maria, topla olabildiğince hünerli, çıkışları, çalım ve şut yeteneği üst düzey. Yaşına göre tempo ve hızını da kaybetti diyemeyiz. Hala üst seviyede katkı verecek. Juventus onu son ana kadar tutmak için çabaladı, başka talipleri de olacak.

Siz ne düşünürsünüz bu transfer için bilmiyorum. Ben "hayır" diyemem ama bunun da şartları takımın yapısıyla alakalı. Galatasaray'ın bu dönem mutlaka iddialı transferleri olacak. Bu transferleri de belli bir sistem içerisinde yaparsak doğru olur. Boyuna yıldız alalım değil, kurguyu ve yaş haddini doğru noktada tutarak. Takımda yaş haddi olan yıldızlar da var. İşin içerisinde Erden Timur olunca, plana güveniyorum.

20 yorum:

  1. Hep hayal ettiğim bir futbolcudur kendisi. Icardi ile yakınlığını düşününce, Kerem-Icardi ikilisinin yarattığı etkiden fazlasını yaratabilirler birlikte. Ama ellimizde Zaniolo ve Rashica olduğu için Di Maria'ya yer açmak sıkıntı olur. Ne Rashica gibi iyi sezon geçiren bir adamı kesmek adil olur ne de Di Maria gibi hala iş yapan adamı yedekte oturtmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açılır da, kanatlarda oynarsa, onu da taşıma gereği duyulur. Ön alan zaten oldukça taşınması gereken isimlerden oluşuyor.

      Sil
  2. Söylediğin tanıma Paredes cuk diye oturuyor sanki. Hem oyun akli hem de tempo olarak çok şey vaat edeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yönlü, tempolu, topla dikine çıkışları iyi olan bir orta saha olmazsa olmaz.

      Sil
  3. Oliviera takımda en sevdiğim futbolculardan biri olsa da bir türlü verimli oynayamiyor. Savunmada yavaş kalıyor ve mücadele gücü düşük. Hücumda anlamadığım bir şekilde 30 metreye 40 metreye attığı pasları 5 metreye atamıyor. Bu da asist sayısını düşürüyor. Hücumda o aklı kullanamiyoruz. Dikine oynayabilecek birisi şart maalesef. Torreira nin yanına onun gibi birini alıp önlerine mertensin daha aktif olanını alıp 4 3 3 e dönmek en mantıklısı gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 içerisinde, Oliveira biraz daha oyun kurucu rolünde sağlıklı katkı verir. Alternatifi de üretilirse.

      Sil
  4. kanatta biraz zor gibi. yaş haddinden dolayı savunma yardımı yapması zor. ama 10 numara için çok ideal olur. mertens'den çok çok daha hünerli bi oyuncu. ama mertens kadar pres yapamaz. o yüzden arkasında oliveira yerine başka bi isim olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde kanatta da olur ama forvetin arkası, daha serbest bir rol onu iyi kılar.

      Sil
  5. bunlar anlık heyecan veren zararlı transferler. yaşlı oyuncudan kaçınmak gerek. juventus'ta oynuyor burada mı oynamayacak diyorlar da öyle olmuyor o işler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı isim olur, takım içerisinde tamam denir de, bazısı için isim ne olursa olsun yer bulmak zor.

      Sil
  6. Tecrübeli oyuncu lazım ama inşallah kalkıpta bir kaç yaşlı oyuncu birden almazlar

    YanıtlaSil
  7. (Emre)
    Benim de Di Maria ve Firmino hayalim var gelecek sezon icin. Ama sanirim en mantiklisi Firmino olur. Pres gucu daha yuksek. Mertens biraz daha yedek olur, ve onun yerine orada oynar. Santrafor icin de altnernatif olabilir ihtiyac oldugunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'si aynı anda zor. Firmino olursa 4-2-3-1 devam eder, alınacak 8 numaranın değeri artar.

      Sil
    2. Firmino Talisca etkisi yaratir. 4-3-3'e donmemeliyiz, Ayni bu sistemden 4-2-3-1'den devam olmali. 4-3-3 veya 4-1-4-1 bizim ligde sokmuyor, Fatih hoca cok denedi kafasindakileri bir turlu takima yaptiramadi.

      Sil
    3. Net yaratır, öyle bir isim alirsan 4 2 3 1 oynarsın da, benim beklentim 4 3 3'e göre bir kurgu.

      Sil
    4. 4 3 3 e de Firmino hic uymaz, ama Ilkayla cok tatli olur. Besiktas'in Avrupada basarili oldugu donemdekine benzer bir futbol dusunuyorum Okan hocanin. Bence suanki en buyuk taktik cikmazi..

      Sil
    5. O yüzden Firmino olmaz diye yazmıştım :)

      Sil
  8. Bu kadar yaşlı (35 civarı) pahalı oyuncu istemiyorum. Mata Martens Gomis fiziksel halleri ortada. 1 tık altı olsun 30 yaş civarı olsun bari. Umarim gelmez dunya yıldızı takıntısı yapmayız umarım. Uygun denk getirirsen risk alınır ama dengelemek lazım. Nelson Boeyden gelen parayı uzun ve uçuk kontratlar verip yaşlı yıldızın 1 sezon oynayıp sonra yatarak yada sakat para almasından bıkmadık mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş haddi olan ismin, şu anki temposuna ve fizik durumuna bakarım. Herkesi bir anda almam da, kaliteye mutlaka bakarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir