23 Mayıs 2023 Salı

Erden Timur ipleri eline aldıktan sonra görüntü bambaşkaydı


Sezon başındaki yaz transfer döneminde aldığımız kadar, konuştuğumuz ama gerçekleşmeyen hamleler de vardı. Gün sonunda karlı olduğumuzu düşünüyorum. Seferovic dışında tutmayan bir hamlemiz olmadı. Hatta transferi gerçekleşmeyen bazı isimler var ki, direkten dönmüşüz dahi diyorum. Belotti, Joao Pedro, Grillitsch, Shomurodov ve Botheim bu isimlerden bazıları. Hayal kırıklığı sezonlar yaşıyorlar. İsteyip de alamadığımız Alexis Sanchez var bir tek, harika sezon geçiren.

Belotti & Icardi kıyaslamalarında Belotti tarafındaydım hatta. Icardi'nin özel hayatı ve istikrarsızlığı beni düşündürüyordu. Buralarda da çok fazla ele avuca sığmaz diye düşünüyordum. Belotti ise daha istikrarlıydı, tarz olarak da hocanın oyununa yatkındı. Gün sonunda ise Icardi'yi transfer ederek mükemmel bir iş yaptığımızı görüyoruz. Icardi, beklenmeyen bir aidiyet gösterdi ve başarı istiyor. Bu yolda da müthiş katkı verdi.

Grillitsch de gerçekleşmediği için çok üzüldüğüm bir transferdi. Sözleşmesi bitmişti ve Galatasaray adına oldukça makul görünüyordu. Ajax'a gitti ve beklentiyi karşılayabildi diyemem. Bundesliga dönemi çok daha parlaktı. Oyun yönlülüğü yüksek bir isimdi, birçok pozisyonda oynayabiliyordu. Oyunun 2 tarafında da katkı verirdi. Torreira o olmadı diye mi düşünüldü bilmiyorum da, farklı oyuncular. O dönem Torreira ismi yoktu. Torreira konuşulduktan sonra, başka bir hamle düşünülmezdi. Grillitsch gelse belki de Torreira düşünülmeyecekti. Ya da Torreira o zamana kadar elden kaçacaktı.

Şu da var. Bu futbolcuları biz transfer etsek, belki de iyi performans verirlerdi. Biraz da bugüne bakarak yorum yapıyoruz ve bu durum da sağlıklı olmayabilir. Joao Pedro mesela. Onun da iyi futbolcu olduğunu düşünüyorum. Galatasaray bu transferi gerçekleştirebilse, katkısı da büyük olabilirdi. Mertens'e bakınca farklı düşünüyoruz da, Joao Pedro alınsa kötü iş çıkarırdı diyemem. O biraz da Fenerbahçe kaosunun kurbanı. Ama fazlasıyla kontrat odaklı olduğu için oraya gittiği net. İyi ki Mertens geldi. Şu 2. liste olayında, Erden Timur ipleri eline aldıktan sonra görüntü bambaşkaydı.

6 yorum:

  1. Esas darbeyi bu sene vurmasını bekliyorum. Geçen yaz her şey çok zordu. Geç geldiler. Mayıs - Haziran dönemi kaçtığı için Ağustos'a kaldık. Kadro geç kuruldu vs.. Bu sene aylardır harıl harıl çalışıyor. Medyada basında bile görünmüyor. Ön eleme maçlarının 22 Temmuz'da başlayacağı düşünülürsek Haziranda takımın 95%2'inin belli olacağını düşünüyorum ben. İcardi + Rasika kritik hamleler olacak. Torrera'yı takımda tutmak bence anahtar.
    Nelson ve Sacha'ya 20 üstü teklif gelirse tutmak değil göndermemek hata olur. Böyle teklifleri bizim gibi takımların geri çevirme lüksü yok. Aynı şekilde Kerem'e de iyi bir teklif gelirse misal 15+ bence o da gitmeli.
    Kadronun aynı kaldığını sayarsak bence;
    Kaleci - Yerli kesin alınmalı. Eğer Muslera gidecekse de Uğurcan alınmalı. Böylece +1 Türk hakkı kazanırız.
    Mert Müldür gibi banko bir Türk daha alınmalı. Yerli kontenjanında elimizi rahatlatmak için.
    Sol bek: Banko bir yabancı sol bek şart. Kazım da onun alternatifi olacak.
    Orta sahaya Sergio'dan daha iyi bir 8 numara alınmalı. Hem play maker/pasör özellikli hem de dripling yapabilen tempolu bir orta saha. Gedson gibi diyelim... Eminim bunu alacaklar.
    Martens'in yerine ya Firminho gibi forvet arkası/santrafor ya da direk 10 numara gelmeli. Sergio + Martens seneye de takımda kalacaklar ancak gerek yaşları gerekse de tempoları şu an bile artık yetmiyorsa seneye hiç yetmez. Bu ikisi ile rekabete girecek veya direk yedek bırakacak kalite takviyesi olmazsa ne avrupada ne ligde iş yapamayız.
    Golcü kesin alınmalı. Gomis gidecek. İcardi kalsa bile bir golcü gelmeli. Ben Kerem kalsa dahi onunla rekabete girecek bir sol kanat/forvet de gerekli diyorum.
    Ama tabi; Nelson, Sacha, Kerem, İcardi, Rasika belki Torrera (umarım olmaz) gidişlerine göre başka takviyeler de lazım.
    Özetlersek kaleci, sol bek, orta saha, 10 numara, sol kanat forvet, golcü. 6 minimum takviye bekliyorum. Bu Türk/gubetçi ile birlikte 8'e çıkar. Haziranda hepsi biterse bence Ağustos sonundaki play off'a kadar sorunsuz geliriz. Play off'u geçip geçmeyeceğimiz rakibin kim olduğu ve bizim o zaman ne kadar formda olduğumuz ve yaptığımız kadronun ne kadar iyi olduğu ile alakalı. Umarım geçer ŞL'ye kalırız
    Tabi sezonu temmuz başında açmamızın bazı handikapları ve reboundu olacak. Takım Kasım ayında çökecek. Bu çöküşü azaltmak içinde çok ama çok geniz kadro lazım.
    Hedef bu ligi BAYERN'E bağlamak olmalı. peşpeşe aygır gibi ipe dizer gibi ezmeli ve bu çapsızları susturmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon bittiğinde, yeni sezon olabileceklerle alakalı detaylı bir yazı yazacağım kendimce :) Çoğunlukla benzer düşünüyoruz.

      Sil
  2. Yerli yedek kaleci, yerli sol bek, yabancı çok iyi 8 numara, yabancı pres oyununa yatkın çok iyi bir 10 numara, rashica ve icardi tam olarak satış olmayacaksa ihtiyaçlarımız bunlar. Kerem, abdülkadir kesinlikle satılmamalı +3 yerli kuralı için. Nelson ve boey 20+ rakamlara satılabilir yeride yarı fiyatlara dolabilir ama torreria 20+ fiyata bile yeri dolmayacak birisi takımın en kritik adamı icardi ile birlikte kesinlikle kalmalı. Burada esas konu yerli sol bek rıdvan vs keşke gelse kiralık vs. Yeterli yerli sol bek bulunamaz ise tecrübeli bir yabancı ile de takviye edilebilir. Bu hamleleri yapacağımıza inanıyorum dolayısıyla 2 yılda takımın omurgasını bozmadan tüm aksayan parçalarınıda düzeltmiş olacağız. Önümüz hem futbol aklı hemde finansal ve altyapı hamleleriyle inanılmaz açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon bitsin de, hepsini detaylıca konuşacağız. Herkesin düşüncesi hemen hemen aynı.

      Sil
  3. transfer aklı olarak kulübün iyi yönetildiği aşikar. bu nedenle yurtdışı piyasadan alınacak isimler açısından beklentim yüksek ama geçen senede basında adı geçen oyunculardan ziyade ismi son dakika piyasaya düşünen oyuncular alınmıştı. ondan açıkçası şu gelir bu gelirden ziyade şöyle bir role uygun oyunu iyi olabilir diyorum. Renato Sanches gibi bir isim mesela orta saha için çok faydalı olacaktır. Fakat ben esas yabancı sınırı kapsamında geliştirilmesi gereken yerli rotasyonu hususunda nasıl adımlar atılır onu merak ediyorum. Mert Müldür mesela listenin başında olması gereken isimlerin başında geliyor. Benfica işi olmasa ve yedek olmaya ikna edebilsek Enes Ünal çok faydalı olabilir. Keza yabancı sol bek alınsa ve hatta Kazımcan ona alternatif olarak düşünülse bile Rıdvan Yılmaz'a hayır demem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden Şampiyonlar Ligi adına adımlar atılıyor. Henüz şampiyon olunmasa da, hamle adına çabuk hareket etmek değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir