20 Mayıs 2023 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Sivasspor, şafak doğan güneş


Son zamanlarda yazdığım yazıların temeli "Icardi" üstüne oluştu. Ligin son ve en önemli virajında öyle bir yol aldı ki, takımın tüm gol yükünü sırtladı. Torreira ve Icardi üzerinden okunan haftaları oynuyoruz. Torreira bence ligin en değerlisi, Icardi de bahsettiğimiz "şampiyonluk oyununun" sabır ayağı. Sabırlı oyna, kontrolü elden bırakma, kaliten mutlaka seni ayakta tutacak diyoruz. Bu haftaları böyle oynarsın. Haldır haldır hücum ile değil, kontrol ile bu haftaları geçeceksin. Son 3 maça bakın, akan oyunlarda rakiplerin pozisyonu yok. Sivasspor'a da o imkanı vermedik.

Bunu da, Oliveira ve Mertens gibi isimler kötü oynarken uyguluyoruz. Kaliteden bahsederken, bu isimler sahne almalı. Pas yapıyoruz, topa hakimiz ve rakip yarı sahada oynuyoruz. Bu özel ayakların devreye girmesi lazımken, onları taşımak durumunda kalıyoruz. Torreira da burada devreye giriyor, bu 2'linin yükünü çeken o. Sivasspor karşısındaki avantajımız erken goldü. Yine de, Başakşehir ve İstanbulspor'a göre daha tehlikeli olduklarını düşünüyordum. O da atletizmleri ve ön alandaki isimlerin hızlarıyla.

Sivasspor'un zaten eksikleri vardı. 11'lerine bakınca da, biraz yetenekten kısıp, mücadeleye oynamışlar. Topu Galatasaray'a bırakarak, geçiş kovaladılar ama o imkanı hiç bulamadılar. Golü erken bulduk ve bu avantajdı. 2. golü bulacak ortam da vardı bence. Tempoyu yükseltmemek doğruydu da, Oliveira ve Mertens gibi isimler devreye giremeyince üretebilmek kolay olmuyor. Rashica'yı da bu formsuz isimler arasına eklemek mümkün.

Sivasspor, 2. yarıya girerken kenardaki yetenekli futbolcularını oyuna aldı ama yine etkili olamadı. Galatasaray kontrolü hiç bırakmıyor ve kalesinde tehlike yaşamıyor. Galatasaray'ın hamleleri biraz daha erken gelebilirdi tabi, yine gecikildi. Midtsjö geç girdi, Mertens geç çıktı ve yerine giren isim Mata olmamalıydı. Midtsjö / Berkan Kutlu hamleleri daha erken olsa, oyunu öncesinden tutacaksın. Berkan Kutlu da oyuna girdikten sonra seni ön alana taşıyan isimlerdendi.

Maçın başında, Kazımcan Karataş'ı savunma arkasına sarkıtıp, hazırlanılmış 2 iyi pozisyon vardı. Eskiden sadece sağ kanat odaklı ataklar izlerdik, şu an Kazımcan Karataş'ı bayıla bayıla izliyoruz. Merkezde üretim etkisi düşerken, sol bek de devreye girince kanatları işin içine iyiden iyiye soktuk. Icardi'nin bugün oyun içi katkısı da üst düzeydi, bir anlamda oyun kurucu gibi hareket etti. Zorlanmadı yani Galatasaray, yine rahat bir galibiyet aldı. Skorlar düşük görünse de, oyun olabildiğince doğru. Bu da seni şampiyon yapıyor.

19 yorum:

  1. Kaldı 1 maç. O maça da aynı bu ciddiyet ve sabırla hazırlanıp inşallah bu işi bitireceğiz. İcardi ve Torrera muazzam ötesi iyiler. Sergio + Martens biraz daha iyi olsalar bu maçlarda hiç endişe hissetmeyiz. Ama belki onlar da Ankaragücü maçını alacaklar inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezberden şaşmayacak hoca, yine kontrollü oyunumuzu oynayıp, rakibe pozisyon vermemek öncelik olacak. Hücumda kalitemiz bizi ayakta tutar.

      Sil
    2. endişeleri gerçekten anlamıyorum. ciddiye alacağız rakibi elbette. ama sosyal medyadaki bazı yorumlar beni şaşırtıyor.

      ne yani sene başı birisi "mayıs ayında bir ankaragücü deplasmanı olacak. yenince şampiyon olacaksınız kabul mü" dese "hayır olmaz çok zor maç yanarız" falan mı diyecektik?

      Sil
    3. Sosyal medya böyle, bazı noktalarda dikkate almak, bazı noktalarda almamak gerekiyor.

      Sil
  2. Bu oyun ile daha az pozisyon buluyoruz ama hemen hemen hiç pozisyon vermiyoruz. Son haftaları bu şekilde oynamak avantaj. Umarım Ankaragücü maçı ile şampiyon oluruz.Bu arada Oliveria ve Mertens neden sürekli 11 başlıyor anlamıyorum. Bu kadar formsuz oynarlarken 11 de olmaları tuhaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk oyunu da budur. Rakibe imkan vermez, hücumda 1-0'ı cepte tutarsın. Kaliten yüksek. Mertens ve Oliveira az iyi oynasa, hücumda da üretim artar aslında.

      Sil
  3. Berkana sezon geneli daha fazla şans verilmeliydi,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veriliyordu da aslında. Seri yakaladığımız dönemde birçok maçta sahadaydı.

      Sil
  4. Hakemi unutmayalım lütfen. Bu maç bizi doğradı resmen. Sivasa verilmeyen kırmızı kart var. Bir sürü oyuncu bizim oyuncuların ayağına bastı, başka mesela bizimkilerin formasından çekenler oldu. Tonlarca sivaslı sarı kart görmeliydi. Gel gör bak ne oldu? Kaç tane sivaslı sarı kart gördü ki? Hakem yine operasyon yapmaya gelmiş bu maça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket bir hakem vardı, bu maç ilk yarıda bitiyordu. Asla unutmamak lazım. Rakip Torreira'yı sakatlamaya oynadı ama başaramadı.

      Sil
  5. Mertens yerine Yusuf girsin isterdim doğrusu ortasahada kontrolü ele almışken Mata da sorun olmadı kalitedir eyvallah ama mertens etkisi bekliyorum Yusuf’tan. Dinamik bir oyuncu pişecek gelişecek daha ama şans vermeyi tercih etmedi hoca. Vardır bir bildiği. Gomis son 15 dakikalarda şans bulması gerekiyor. Büyük bir silah kendisi canı da 15 dakika zaten onu da kullanmak gerek. Icardi Kerem işbirliği harika gidiyor çok iyi ikili oldular. Önümüzdeki yıl iki oyuncuyla da devam edilirse harika iş başarmış oluruz. Çok etkili bir uyum yakaladılar. Bazen gereksiz birbirlerini arıyorlar ama ezbere oynamıyorlar görerek daha çok. Oliveira son 2 maça oranla bir tık daha iyi göründü ama yeterli olmadığıda açık. Şampiyonluk yolunda bu düşüşler hoş olmuyor. Mertens için apayrı bir parantez açmak lazım ne oldu acaba demek gerekir. Fizik kondisyon olarak düşmüş. Tam saha pres yapan adam mücadeleden ödün vermeyen adam ne oldu diye düşündürüyor. Belki de bir sakatlığı var ona rağmen oynuyordur bilemem ama umarım Ankaragücü maçında toparlanır. Yan toplar son 5 haftadır bela olmuş durumda. Yan topların hepsi rakipte. Oyuncu eşleşmeleri lazım. Önemli olan kazanmaktı kazandık bu çizgide bu oyunla devam ettiğimiz sürece öyle büyük sorunlar yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ankaragücü maçı bizler için 2 ihtimalli Beraberlik yada Galibiyet. 3. Bir ihtimal yok o maçta öyle duruyor. Tek çekincem hava toplarında etkili isimleri var. Ali Sowe hakikatten kaliteli bir oyuncu yan top zaafımıza çözüm gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim. Mertens fizik olarak yetmiyorken, Mata'nın 10 dakika da olsa yetmeyeceğini biliyorduk. Biraz ezber değişiklik.

      Sil
  6. Fenerbahçe maçı bundan daha kolay olacak. Sistemleri büyük takımlara karşı yetersiz. Sistem değişikliği yaptıklarında da dengeleri bozuluyor. Defansif zaafları çok büyük. Bahsettiğimiz o kalite eksikliğini birçok maçta yaşıyorlar. Yek sorun Kazımcan kanadı olabilir. Yan topları çok etkili kullanıp ceza sahasında kalabalıklaşabiliyorlar. Hocaların savaşı olacak bir yerde Ankaragücü maçı beni çok korkutuyor. Zor bir deplasman olacak gibi duruyor. Şu gol attıktan sonra tempoyu düşür topun arkasına geç olayından nefret eder oldum. İlk yarıda sonuca git nefes al olmuyor hiç ne yazık ki. Umarım galip geliriz. Ankaragücü maç tekrarlarını izliyorum psikolojim bozuldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü maçını kazanalım da, Fenerbahçe maçına rahat şekilde çıkarız. İhtimal bırakmadan. Bu oyun şampiyonluk oyunu, nefret edecek bir şey yok.

      Sil
  7. Oliveira gönderilmeli 3 gol 4 asisti yapmış tüm sezon boyunca ve fb ye attığı hariç önemli bir sahnesi yok gözümde,mertens de bence seneye yusuf un yedeği olmali, şimdiki mata nin konumuna evrilecek. Sivas çok kötü olduğu için etkilenmedik ve rahat biçimde yendik ,yaein ümraniye yi ankaragücü yenerse haftaya rahat şekilde sahaya çıkarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.750x4 11m euro net kontratı var bonus vs hariç kolay kolay gitmez Selçuk Nonda Baros ve diğerleri gibi son 2 sezon oynamadan parasını alıp oturacak. Sonra amatör şubelere ya da kulüp çalışanlarına para yok denecek.Degismiyoruz bazı konularda

      Sil
    2. Oliveira'yı yollamak zor. Alternatifsiz kaldı sezon boyu, bu da onu zorladı. Gelecek sezon böyle olmaz.

      Sil
  8. Keşke Selçuk gibi dört sene oynasada otursa

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir