21 Mayıs 2023 Pazar

Galatasaray da oyun olarak daha hakim ve kontrollü oynuyor


Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında 3'er gol yenilince, Galatasaray'ın tüm sezon gösterdiği görüntüye aykırı bir görüntü oluştu. O 2 maçtan önemli derslerin alındığını, sonrasında oynadığımız 3 maçta gösterdik. Öncelikle savunma tarafındaki bireysel performanslar yükseldi, sonrasında da doğru oyunun iyi oynandığını gördük. Mertens / Oliveira'nın formsuzlukları devam etse de, Torreira / Nelsson / Abdülkerim Bardakcı omurgası çok sağlam. Galatasaray da oyun olarak daha hakim ve kontrollü oynuyor. Hücumda panik olmadan, kalitesine güveniyor. Önceliği "rakibe pozisyon vermemek".

Opta'nın paylaştığı istatistiğe göre, son 3 maçta rakiplerin bize karşı olan gol beklentisi şu şekilde;
0.11 xGA vs Sivasspor 
0.3 xGA vs İstanbulspor 
0.17 xGA vs İstanbul Başakşehir

Rakipleri 0.5'in altında tuttuğun sürece olabildiğince olumlu. 0.3'ü geçebilen rakip yok. Ya duran top, ya uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştılar. 3 maçın skorları düşük görünse de, Galatasaraylıların "ya gol yersek" gibi bir korkusu olduğunu düşünmüyorum. Futbol bu tabi, 1-0'lar da daima riskli skor. Top seker, bir yere çarpar, olmadık hata gelir. Bunlar yaşanabilir. Hata da yapmıyoruz, odak üst düzey. 1-02ı cepte tutup, son 2 maçtır 2-0'ı da kalitemizle buluyoruz.

Mertens ve Oliveira'dan katkı alabilsek, bu 2. gol çok daha erken gelecek aslında. 2. golün geç gelme nedeni bu. Mertens o kadar kötü durumda ki, Icardi son maçta oyun içi katkıya daha fazla odaklanmak durumunda kaldı. Torreira da tek başına tüm orta sahayı süpürmek durumunda, çünkü 2 kişiyi taşımak zorundayız. 9 kişiden katkı alırken, bu savunma performansını gösteriyorsun. İstanbulspor maçında 10 kişi kaldın, savunma performansın yine üst düzeydi.

Geçiş oynayan, hücumda hızlı futbolcuları olan takımlar sezon genelinde genelde sorun çıkardı. Tempoyu yüksek tutup, hücumdan ödün vermiyorduk. Bu da rakiplere geçiş imkanı sağlasa da, stoper performansımız oldukça iyiydi. Yine de rakiplere imkan veriyorduk, tehlikeli gelebiliyorlardı. Son 3 maçta böyle değil. Kontrollü hareket edip, topa ısrarla sahip oluyoruz. Rakip topu kaptığı an presi yiyor, Galatasaray'ın savunma arkasında alan bulamıyorlar. O bölgeyi çok iyi doldurduk. 

4 yorum:

  1. Oynanan tüm sezonu tek bir maç gibi düşünelim. Biz şimdi o maçın 85. dakikasındayız. Tek farklı önde götürüyoruz maçı. Şimdi teknik adam her şeyi yapabilir. Yeter ki maçı kazansın. Yani sezonu şampiyon tamamlasın. Yazına tamamen katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Önümüzde tek bir 90 dakika var ve son haftalarda nasıl oynuyorsak, yine öyle oynayacağız.

      Sil
  2. Kaybedilen 2 maç esasında bireysel hataların pik noktaya çıktığı maçlardı. Muslera oliviera nelson icardi okan buruk vs. Hepsinin birden sezon boyunca yapacakları hataların aynı maça denk gelmeseydi sadece. Yoksa iki maçta da öne geçip saçma sapan goller yedik. Daha kontrollü olunsaydı şimdi en az 3 puan daha fazla puanımız olurdu. Bir musibet bin nasihattan iyidir derler. Bu maçlar sayesinde daha kontrollü, oyunu tutan soğutan yapı kazandı takım. Duran top ve bireysel hata harici gol yemeyiz gibi his oluştu herkeste. Ankaragücünü de yenip sın maça şampiyon olarak çıkmak önemli. Hatta feneri de yenmek için çıkılması lazım şampiyonluk gelse bile. Bu puan farkı beşiktaşla 5 in altına indiği an bunlar vır vır konuşmaya başlarlar çok deplasman oynadık vs şeklinde. Kimsenin ağzına laf vermeden iki maçıda almak lazım. İnşallah alırız. Bunların haricinde zaniolonun gördüğü veya mertensin yeltendiği gibi saçma kırmızı kartlar görürsek iş sarpa sarabilir. Oliviera mertens garip şekilde bu potansiyelde gibi geliyor bana. Olivirea son maç toplanmış gibi göründü öncekilere göre. İnşallah mertenste başkentte bi silkelenip kendine gelir aynı sezon hem napoli hem cimbom şampiyonlupu yaşar
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı performanslar oldukça düşmüştü. Özellikle savunma tarafında. Bu da 2 maçta 3'er gol yemeye sebep oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir