18 Mayıs 2023 Perşembe

Kalan 2 maçın da doğal olarak sigortası


Opta'nın paylaşmış olduğu Icardi istatistiği üzerine konuşalım. "Bu sezon Süper Lig'de 95 dakikada bir gol ortalamasıyla oynayan Mauro Icardi (1620 dakika & 17 gol), profesyonel kariyerinde en sık gol attığı lig sezonunu yaşıyor." Inter'de de böyle bir dönemi vardı diye hatırlıyorum. PSG onun adına biraz daha "arka planda" kaldığı günler diyebiliriz. Galatasaray'da ise Inter'de olduğu gibi en ön planda. Icardi'nin fizik olarak tam anlamıyla fit olduğunu düşünmesem de, şu haliyle dahi ligin çok üzerinde.

Ligde Icardi'ye oranla çok daha fazla sayıda gol atan futbolcular olsa da, hiçbirinin etkisi böyle değil. Icardi seni şampiyonluğa taşıyor ve her kritik anda sahada. "Saha dışı" tehlikesiyle çekiniyor olmamıza rağmen, üst düzey bir aidiyetle hareket ediyor. Sürekli sahada, maç seçmiyor, elinden gelenin fazlasını veriyor. Sezonun ilk etabındaki fit halini pek göremiyor olsam da, oyun aklı ve gol etkisiyle sahada. Oyun içi katkısı eski düzeyinde değil, gol etkisi ise çok daha yukarıda.

Mauro Icardi'nin İstanbulspor maçı performansı ( Comparisonator Türkçe);
⚽️ 2 Gol 
📊 1.73 Gol Beklentisi (xG) 
🚩 9 RCS Topla Buluşma 
🔹 5 Gol Fırsatı 
🎯 3 İsabetli Şut (%60) 
🔑 2 Başarılı Kilit Pas (%100) 
✅ 15 İsabetli Pas (%75) 
🧹 2 Sahipsiz Top Kazanma 
🪂 3 Kazanılan Hava Topu 1-1 (%75)

Tek başına, 1.73'lük gol beklentisi ve 2 gol. Penaltı dahil tabi buna. Çok sayıda gol fırsatı var, rakip ceza sahası çevresinde üretmeye çalışıyor. Attığı kadar, yine attırma peşinde. Rashica'nın penaltı pozisyonunda istese kaleye vururdu da, müsait olan arkadaşını görmekten geri durmadı. Bunu da sezon boyunca yaptı. Icardi söz konusu olduğunda ısrarla yazıyorum. Böyle bir forvetin normalde "gol egosu" üst düzey olur ve buna bir şey diyemezsiniz. Icardi ise sanki gol attırmaktan daha çok keyif alıyor gibi.

Mertens ve Oliveira gibi isimler sallanırken, Icardi ayakta durmaya devam ediyor. Kalan 2 maçın da doğal olarak sigortası. Bu haftalar biraz daha kaliteyle ön planda kalıyoruz ve skorlar düşük oluyor. Icardi belki de takımın en kaliteli ismi, skoru taşıyan isim o oluyor. Bakalım takımda tutulabilecek mi? Uğraş vardır da, kolay değil. Icardi yükseliyor, etiketi zaten malum. Futbol oynayacağına inanan bir takım da gönül rahatlığıyla bu transferi gerçekleştirir.

1 yorum:

  1. Mertens Sivas maçı ile dönecek diye tahmin ediyorum. Şaka değil Oliveira sahada yok gibi duruyor. Bu mertensi 2 kat daha aşağı çekiyor. Oliveira çıktı Mertens yine sallanıyordu hadi yaşı var kondisyon diyeceğim ama sakatlık öncesi herif tam saha pres yapıyordu. Şimdi Mata gibi görünüyor sahada. Varlığı mühim şapkadan tavşan çıkartabilecek bir adam saha içerisindeki kaliteyi arşa çıkartanlardan. Ne olursa olsun doğru tercih oynaması. Oliveira alternatifsiz bırakıldığı İçin bence hoca kendisine kızıyordur. Yerine aynı ayarda koyabileceğin X bir isim yok. Torreira burada öyle çalışıyor ki yemin ederim şampiyon olunursa verilecek olan pirim ortasahadaki tüm oyuncularınki ona takdim edilmeli. Aksi halde haktır. Adam tek başına orta alanı ayakta tutuyor. Abdülkerim Marcao üzerine çıktı performans olarak bunda hepimiz hemfikiriz. Torreira da Melo yu bir tık geçti diyebilirim. Melo 4-3-3 de oynuyordu birde bir tık daha yük hafifti. Torreira 2 kişilik oynuyor maşallah diyelim. 90 dakika sahadan alamıyor hoca çekiniyor. Defans hattını konuşmaya gerek dahi duymuyorum ama şundan eminim Abdülkerim Nelson tandemi uyumlu olmasaydı çokça gol yerdik. Muslera eski muslera değil. Karagümrük Beşiktaş dünya kadar önemli maçta hatalar yaptı. Kredisi var seviyoruz ama sene sonu artık kendisi ile vedalaşma zamanıdır. Batuhan Şen yeterli görmesem de şansı hak ediyor. Tecrübe kazanıyor. Güzel de oynadığını düşünüyorum. Jankat da acil kiralanmalı. Bir oyuncuyu 20 yaşına kadar alt yaş takımlarında tutmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Kiralık gitsin orada şansını denesin olmalı artık vizyon.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir