18 Mayıs 2023 Perşembe

İkonik an


Şampiyonlukların "ikonik" anları vardır. Hakan Balta'nın bir Gaziantepspor deplasmanında sakatlanma pahasına çizgiden rövaşata ile çıkardığı topu hatırlayın. Sonrasında geri dönüş yaşanmış, şampiyonluk yolunda önemli bir viraj alınmıştı. O hareketi de hiçbir zaman unutulmaz, hatırlatılır. Nelsson'un İstanbulspor maçındaki müdahalesi de benzer, şampiyonluğun ikonik anlarından biri olacak ve yıllar sonra dahi hatırlatılacak.

Bir ara sallansa da, kısa zamanda eski performansına geri döndü. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 2'lisi bizim en güçlü yanlarımızdan biri. Nelsson'u da büyük ihtimalle sezon sonunda takımda tutamayacak olduğumuz için üzülüyorum. Talipleri var, net potansiyel. 2 yıldır Galatasaray forması giymekte ve özellikle bu sezon ciddi anlamda aşama kaydetti. Sezon başı Sevilla deniyordu. Bugün ise çok daha iddialı takımlar.

Victor Nelsson'un İstanbulspor maçı performansı ( Comparisonator Türkçe):
✅ 48 İsabetli Pas (%92) 
➖ 11 Başarılı Defansif Aksiyon (%100) 
🧹 6 Sahipsiz Top Kazanma 
🛡️ 11 Top Kazanım 
🔀 3 Araya Girme 
🪂 5 Kazanılan Ofansif 1-1 (%100) 
💪 9 Kazanılan Toplam İkili Mücadele (%100)

Başakşehir karşısında da buna benzer rakamlar vardı. 2 maçtır takım olarak müthiş savunma yapıyoruz ve rakipler pozisyona giremiyor. 0.50'lik gol beklentisinin altında hareket ediyorlar. Takım savunması bu da. Özellikle de üstün 6 numara ve stoper performansları. Nelsson'un maçın sonlarında, skor 1-0 iken yaptığı bu müdahaleyi konuştuk. Dönüşü gol oldu ve maçı bitirdik. Eze ile yaşadıkları pozisyon sonrasında kafasına 13 - 14 dikiş atıldı. Bu şartlarda oynayarak gösterdiği performans daha da değerli.

Tüm defansif aksiyonları başarılı. 11 top kazanımı ciddi rakam, tüm 2'li mücadelelerde üstün. Bunun yanında da hücum aksiyonunda dahi istatistik yapıyor. Abdülkerim Bardakcı'nın rakamları da böyle. Nelsson'un tek kusuru ağırlığı diyeceğim de, onu da aklıyla kapatmaya başladı. Abdülkerim Bardakcı'nın arkasını iyi süpürüyor, diğer yandan liderlik yapıyor. Sezonun bu bölümünde yeniden ivmelenmesi elimizi çok güçlendirdi.

6 yorum:

  1. Lider oyuncu. Atilla Slazai benzer pozisyonda Fenerbahçe 'ye gol yedirtmişti. Nelsson 'u yeni sezonda önemli bir transfer yapabilir. Umarım yeri dolar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeri dolar bir şekilde. Öncesinden çalışmaları yaptıysan.

      Sil
    2. Ozan Kabak hamlesi nasıl olur? Nelsson 'un yerine düşünülebilir.

      Sil
    3. Biraz kalite düşebilir.

      Sil
  2. 20 milyonun altına satılırsa gerçekten çok üzülürüm. yerini doldurmak çok zor. 8+3'den dolayı yerli stopere gitmek lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir