17 Mayıs 2023 Çarşamba

Kimse Galatasaray'ı oyun anlamında eleştirmesin


Kazanılan şampiyonlukların hikayelerine bakın, genelinin son haftaları böyle geçer. Seri yakalarsın, gerekirse 1-0'larla maçları geçersin. Kontrol önemlidir çünkü. Puan farkını açtığın tabloda, gerekirse beraberliği dahi cebinde tutarak oynarsın. Hadi biz buna 1-0'ları cepte tutmak diyelim. Galatasaray'ın takım savunması Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında çökse de, Başakşehir maçıyla birlikte yeniden iyi olduğu seviyeye ulaştı. Son 2 maçtır rakiplerine pozisyon vermedin ve skorlar düşük gibi dursa da, rahat kazandığımızı düşünüyorum.

Başakşehir maçı 1-0 bitti, kim puan kaybederiz diye çekindi? İstanbulspor karşısında 1-0 öndeydin, 10 kişi de kaldın. Kimin bu maç 1-1 olur korkusu vardı? 10 kişiyle de kontrolü elde tutup, sonuca rahatlıkla gittik. Maç 2-0'a geldi, arada 1 tane daha Icardi pozisyonu var. Rakip ise sadece uzaktan şut atabilmiş. Senin ceza sahana giremiyorlar, sokmuyorsun. Geçmiş haftalarda olduğu gibi açık alanda da yakalanmıyorsun artık. Karagümrük karşısında da bunu oynamalıydık mesela, anlamsız riskler aldık. 3-3'e geri dönüş iyiydi de, 3-1 geriye düşmezdik.

Doğru zamanda, doğru oyunu yakaladık diyelim. Sol beke yapılan Kazımcan Karataş hamlesiyle de taşlar yerine oturdu. Oliveira / Mertens'in formsuzlukları biraz zorluyor, ona da pek yapacak bir şey yok. Oyun ezberin var, bundan şaşamıyorsun. Midtsjö ile skoru tutmak güzel olsa da, skor aramak kolay olmuyor. 11 başladığında etkisi düşük, kenardan gelirken yüksek etkili. Zaniolo da şu sıralar güven vermeyince, ligin son haftalarını, bence doğal olarak aynı 11'le oynuyoruz. Buna da devam edeceğiz.

Yer yer ön alan baskımızı yine yapıyoruz, kaptığımız toplarla da pozisyona giriyoruz. Icardi ön alanda çok aktif ve şampiyonluğu istiyor. Kanatların da etkili, ön alandaki presten ödün vermiyor. Torreira gibi tek başına takım olan bir futbolcun var. Orta sahayı da süpüren, ön alanda da basan o. Oliveira ve Mertens'in formsuzluğunu en azından savunma tarafında konuşmuyorsak, nedeni Torreira'nın üstün performansıdır.

Bu oyunu Sivasspor karşısında da izleyeceğiz. İç sahada avantajlıyız, rakibin eksikleri var ama bu rehavet etkisi oluşturmayacak. Fenerbahçe'nin ne yaptığına bakmıyoruz, önündeki 2 maçı kazandığın an şampiyonsun. Sivasspor da "kontra" silahını kullanmaya çalışacak ama sen alan vermediğinde bunu oynayabilmeleri imkansız. Kaliten o maçta da seni sonuca götürecek. Oynanan oyunu doğru buluyorum ve içinde bulunduğumuz fikstürde de iyi gidiliyor. Kimse Galatasaray'ı oyun anlamında eleştirmesin.

6 yorum:

  1. Skor 1-0 olduğu için insan ister istemez stres oluyor ama ben de son 2 maç hiç gol yiyeceğiz hissiyatına kapılmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kapılmadım. Galatasaray, doğru oyunu oynuyor.

      Sil
  2. Hem iyi oyun hem galibiyet beklentisi 90 lı yıllardaki üç büyükler için geçerliydi. O yıllarda üç büyüklerle anadolu takımları arasında devasa güç farkı vardı. Bugün bu geçerli değil. Çünkü finansal fair play var. Sattığın kadar alabiliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün kazanacaksın, özellikle bu haftalarda.

      Sil
  3. Sivası ve Ankaragücü'nü yenip fişi çekeceğiz inşallah. Son maça rahat çıkacağız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir