12 Mayıs 2023 Cuma

Ligimizin en iyi stoperi olduğunu daha önce söylemiştim


Şampiyonluk yolunda, hedefe olabildiğince yaklaştık. Şampiyonluğun içerisinde çok güzel hikayeler var. Hikayenin başlangıçlarından ve en güzel yanlarından biri de "Abdülkerim Bardakcı" transferidir. Bazı transferler için "kırılma noktası" derim. Daha doğrusu bunu bir tek Selçuk İnan'ın transferinde söylemiştim. Ayar kıyası yapmıyorum da, önem noktasında benzer yerdeler. 11'de yerli zorunluluğu olan ortamda, muadili olmayan "yerliyi" transfer edince, daha başlamadan bazı şeyleri kırıp atıyorsun.

Sezon bitti, tüm büyükler bir anda bu transferi istedi. 3 büyük takım da Konyaspor ile "aynı rakamda" anlaştı, karar futbolcunun oldu. Aynı rakamın altını çizmek isterim, Konyaspor bu işi açık arttırmaya döndürmeyerek özel bir duruş gösterdi. Başka bir takım, 3 büyüklerin aynı anda istediği bir futbolcu için çok daha büyük paralar kazanmayı düşünür. O ara Abdülkerim Bardakcı için Fenerbahçe'ye transfer olur diye konuşulurken, ertesi gün Galatasaray'a imza attı. Sen o parayı eder misin Abdülkerim sözü, ligi daha başlamadan kırdı attı.

Marcao, Galatasaray'ın elindeki en değerli futbolcuların başındaydı. Gitmek istedi ve önemli bir bonservis bedeli kazandı. Sen ise çok daha az bir rakama bu futbolcunun yerini doldurdun, hatta üstüne de ekledin. Abdülkerim Bardakcı'nın, Marcao'dan çok daha güven verdiğini düşünüyorum. Bu sezon gösterdiği performans çok daha önde. Ayrıca yerli, elini o kadar çok güçlendiriyor ki. 3 yerli zorunluluğunda, başka hiçbir takımın elinde olmayan bir isim. Sol ayaklı, güvenilir, savunması güçlü, topla çıkabilen, hücum katkısı olan stoper. Komple paket bir anlamda.

Nelsson'un da gideceğini düşünüyoruz mesela. Bu yaz dönemi de onun transferini görürüz. Nelsson'u izleyenin, Abdülkerim Bardakcı'dan daha çok etkilenebileceğini düşünüyorum. Nelsson'a odaklıyız da, Abdülkerim Bardakcı'nın da talipleri olacaktır. Özellikleri itibarıyla farklı bir stoper, bu tarzın da talep edeni bol olur. Yabancı sınırı genişlese dahi, Abdülkerim Bardakcı'yı takımda tutmak isterim. Ondan daha iyi (aynı özellikte) bir stoper almak hiç kolay değil. Ligimizin en iyi stoperi olduğunu daha önce söylemiştim. Aynı noktadayım.

6 yorum:

  1. Fiyat performans kısmında ilk sezonunda uç nokta izletti,

    YanıtlaSil
  2. Çok da istikrarlı bir de, sallanıyor mu dedik Başaksehir maçında yine çok iyiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konyaspor sezonlarında da bu istikrarı belli ediyordu.

      Sil
  3. Fiyat/ Performans oranı açısında en iyi oyunculardan biri. Yerli olması, aidiyeti, sol ayaklı olması, pasla çıkabilmesi, dripling, hava hakimiyeti say say bitmiyor... Nelson satılı ama Abdülkerim asla satılmaz. Futbolu bizde bırakması gereken bir oyuncu. Nelson'un yerine sağ ayaklı iyi bir oyuncu almak şart ama Marcao'nun ardından Abdülkerim piyangosunu 2. kere yaşama olasılığımız bence yok. O bir kere olur şansımızı çok fazla zorlamayalım. Sol beke banko biri zaten alınacak. Sağ stoper de alınacak. Defansı bu kadar komple değiştirme de iyi değil. Ayrıca Muslera konusu da gündemde. Seneye kalır mı, kalırsa ne kadar oynar? Yedeği kim olur? Ayrıca Sacha da giderse sağ bek için Dubous ne kadar güvenilir? bir sürü soru işareti var. Bu sene bize şampiyonluğu defansımızı kazandırdı. Tabi ki önlerindeki Torrera ile birlikte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu özellikte bir yabancıyı almak çok maliyetli. Yerli diye yeterince hakkı verilmiyor diye düşünüyorum. Marcao bu istikrarın yarısıydı, methiyeler düzülüyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir