7 Mayıs 2023 Pazar

Şans her fırsatta ayağına gelmeye devam ediyor, çünkü hak ediyorsun


Fenerbahçe'nin Giresunspor'a karşı puan kaybetmesi kimsenin odağını şaşırtmasın. Başakşehir karşısında konsantrasyonumuz en yüksek seviyede olmak zorunda. Sezonun en önemli maçı. Puan farkı 5'i gördüğü an, büyük ihtimalle bu işin bitmiş olduğunu göreceğiz. Fenerbahçe'nin futbol olarak da geride olduğunu, oynadıkları her maçta zorlandıklarını zaten konuşuyorduk. Onlar adına sürekli geri dönüşü konuşuyorduk da, tüm maçlarını bu şekilde kazanamazsın. 

Beşiktaş maçındaki mağlubiyetimiz üzücüydü, sezonun en kötü futbollarından biri oynandı. Karagümrük karşısında ise hücum anlamında çok iyi bir maç çıkartıp, bireysel hatalar ile berabere kaldık. Bireysel hataları düzeltmemiz gerekiyor, çok kritik mevkilerde, önemli futbolcular düşüş içinde. Bazısını da rotasyona dahi alamıyorsun. Muslera, Nelsson gibi isimler mutlak suretle düzelmeli. Forvetin arkasına Zaniolo, sol beke Kazımcan Karataş'ı yazarsın da, diğer isimleri kesmek o kadar kolay olmuyor.

Tribünler güçlü duracak, müthiş bir atmosfer oluşturacak. Futbolcular rehavete girmeyecek ve kontrolü de kaybetmeyecek. Hücum odağını yine koruyup, daha doğrusu "bugüne kadar geldikleri futbolu" oynayacaklar. Bunu oynarken de hurra bir saldırma değil, temkin önemli. Kaliten yüksek, o gol zaten gelir. Bu haftalar biraz da 1-0 geçebilme haftaları. İyi oynayalım, farklı geçelim istiyorum da, kazanmak daha önemli. Başakşehir maçını kazandığın an, önündeki fikstür olabildiğince rahat. Fenerbahçe de o ara puan kaybetmeye yine müsait. 

İşimize bakmaya devam etti. Fenerbahçe maçına kadar 4'de 4 diyordum. Artık o ihtimal seni matematiksel olarak da şampiyon yapıyor. 4'de 4 yapıp, Fenerbahçe maçına şampiyon çıkacaksın. İlk hedef de Başakşehir maçı. Son 2 haftadan gereken derslerin alındığını düşünmek istiyorum. Herkes durumun ciddiyetinin farkına varmıştır. Şans her fırsatta ayağına gelmeye devam ediyor, çünkü hak ediyorsun.

4 yorum:

  1. Takımın en büyük sorununun formsuzluktan ziyade ciddiyetsizlik olduğunu düşünüyorum. Bazı oyuncular maç seçerek oynuyor, kendilerini fazla zorlamıyorlar, en başta da Sergio Oliveira. Eleştirim Beşiktaş maçındaki hatasından bağımsız. Oynadığı mevki ve rol itibariyle takımın merkez noktası, itici gücü. O ve Mertens oynamayınca takım duruyor. Hadi Mertens sakatlıktan döndü, yaşı var ama Oliveira için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bu oyunda merkeziniz kadar güçlüsünüz. Merkezdeki oyuncular istikrarlı ve disiplinli olmak zorunda. Nelsson formsuz olabilir, toparlayacaktır ama merkezdeki diğer arkadaşların daha etkili olması gerekiyor. Puan farkı açılınca laubalilik başlıyor, bu hafta da Fenerbahçe puan kaybetti nasıl olsa diğerlerini yeneriz diyip laubalilik yaparlarsa taraftarla ciddi sorun yaşarlar. Rehavete yer yok. Bir söz de hocaya, buraya kadar çok iyi getirdi ama bazen ciddi konsantrasyon kaybı yaşadığını düşünüyorum. Puan farkının oyuncular üzerinde oluşturduğu rehaveti dağıtamadığını düşünüyorum. Şampiyon olursa takım üzerinde otoritesi artacak ve rahatlayacaktır. Bazen idare ediyormuş gibi bir hali var. Tabii bu oyuncu grubu da bu kadar idare edilir o ayrı, ben memnun kaldım, son düzlüğü de geçebilirse gelecek daha iyi olacaktır. Her şey Galatasaray için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddiyet var, bu haftalarda maç seçilmez. Formlar düştü, bazı yaşlı isimler için özellikle.

      Sil
  2. Son maçlarda sol kanat savunması aksayan yer oldu. Fatura Adekugbe'ye çıktı ama hoca da söyledi, iş en uçtan başlayıp en geriye geliyor.
    Bu durumda sadece sol bek değişimi değil, ikinci bir müdahale de lazım. Rashica sola, Yunus sağa, Kerem hamle olarak kenarda olabilir, ya da Mertens kenara Berkan sola destek olarak ortaya olabilir.
    Bakalım hoca ne yapacak. Ama herhalikarda taktik bir hamle ile çıkmalı, klasik düzenimiz hem rakiplerce çözüldü, hem de sol kanatta kronik bir sorun oluşturdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazımcan Karataş orayı çözdü yeniden, Başakşehir karşısındaki performansı çok iyiydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir