8 Mayıs 2023 Pazartesi

Galatasaray 1-0 Başakşehir FK, Mayıs ayında ölmezsem daha da ölmem


Beşiktaş'ın kulübesi zayıf, o kıtlık içerisinde hamle yapmakta zorlanıyorlar. Yine de o yaptıkları hamlelerden sonuç alınıyor. Galatasaray'ın ise kulübesi zengin, hamle yapmak için bekliyor. Başakşehir maçının 2. yarısı başladığından itibaren "hamle" diye bağırılıyordu. Oliveira ve Mertens iyi durumda değil, orta sahada Torreira tek başına savaşıyor. Midtsjö orta sahaya geçtikten sonra, o bölgenin güçlendiğini ve takımın nefes aldığını gördük. Zaniolo belki etkisizdi de, yine de hareket, fizik işte. Barış Alper Yılmaz da 2 maçtır etki ediyor, niye 80. dakika bekleniyor. 

Galatasaray'ın sabırlı hareket edip, hücumda kontrolü kaybetmemesi doğru olan. 1-0'ı cebinde tut, kalitene güven. İlk gol de çok güzel zamanda geldi. Gelmese dahi sabretmek lazım. Başakşehir, kupada nasılsa yine öyleydi. Kapanıyorlar, gerekirse kale önüne 4-5 adam diziyorlar. Hücumda da uzun toplar ve kanatlara atılan ters toplarla kontra deniyorlar. İlk yarıda 1-2 hücumda bu şekilde etkili olsalar da, Galatasaray'a karşı etkili değillerdi. Çünkü savunma tarafında bireysel hatalar gelmedi ve çok riskli oynamadık. Doğru olan da bu zaten.

Torreira'nın orta sahada etkisi büyük ve orayı tek başına savunuyor. Ön alan presini yine yer yer yaptık ama çok fazla da oraya yıkılmadık. İlk 25 dakikadaki oyunumuz çok iyi, sık pozisyonlarımız var. Kenar ortaları ve duran toplar çok organizeydi. Final pasları ise kötü, nedenini bilmiyorum. Tüm hücumcular için yazıyorum bunu, bireysel düşüşler devam etmekte. Kanatlarımızın önünde rakip 3 kişi ile duruyor da, rakip ceza sahasında imkan var. Orada daha fazla paslaşabilmek, o pasları da doğru kullanmak lazım. İlk 25 dakikada oyunu oraya yıksan da, gol gelmedi işte.

İlk 25 dakika sonrası ise oyun biraz dengelendi gibi dursa da, rakibe imkan tanımadık. Biraz tempo sarsıldı diyelim. 2. yarıya 1-0 önde başlamak doğru, hamlelerin gecikmesi hata. Midtsjö / Zaniolo sonrası rakibi kendi sahasından pek çıkarmadık. Ön alan baskımız şiddetlendi, rakip de risk aldığından alan verdi ama final pasları, tercihler çok kötü. Zaniolo da iyi durumda değil. 2-0'ı bulamazken, rakibe gel gel yapmış oluyorsun. Ne olursa olsun iyi bir rakip, dikkatli olmak lazım. İyi savundular, kaliteyle ve sabırla orayı bir şekilde aştık. Bu haftalarda da 1-0'lara alışalım, önemli olan kazanmak.

33 yorum:

  1. Okan hoca'nın bu oyuncu değiştirmedeki hataları, gecikmesi, oyuna müdahaledeki eksikleri bize çok maç kaybettirdi.
    Sergi ve Martens fizik olarak iyi değiller. Torrera 2 kişilik oynuyor. Canı çıktı adamın. Zaniolo, Midjo, Yunus, Barış çok daha fazla kullanılmalı. Kerem sene başına döndü. Bitiremiyor, sürekli pas hatası, top ezme, top kaybı, tuhaf denemeler...Yunus'u denese olmaz mı? Rasika da kötü. Son olarak Kazım Can nasıl haftalardır oturuyor ve Adekugbe oynadı? Okan hoca Kazım'ı 10 maçtır üst üste oynatsan belki transfer planlarımız dahi etkilenecek? sol beki Türk yaptığında bambaşka adamlara yöneleceğiz. İnşallah kalan 4 maçta ilk 11 çıkar.
    Martens ve Sergio bence gelecek maçta kenarda oturmalılar. Önde baskı, fizik, boy, kalıp önemli. İstanbul maçında önde basıp fişi çekeceksek Zaniolo, Rasika, Kerem, İcardi şeklinde çıkmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 70. dakikaya kadar bekledi bu maçta da. Rakibe gel gel demek bu. Şu hamle 50'de gelse, nefes alacaksın. Kerem Aktürkoğlu mühim, Yunus Akgün de şans bulduğunda bir şey vermiyor.

      Sil
    2. Çok haklısın önünde sprinter bir forvet olmadıkça Yunus çok etkili olamıyor. Fiziken çok güçsüz kalıyor. Yoksa Yunus’un pasları ve uçtaki hareketliliği çok iyi ama bu maç onu çağırmıyordu. Barış Alper muazzam bir hamle ama bunu 60 70 gibi yapsak çok daha iyi olurdu. Hamleler çok doğru esasında ama zamanlama hataları var bu aralar. Berkan kadroda yoktu bakamadım sebebine nedenine ama ona da son 4 maçta iş düşecek gibi duruyor.

      Sil
    3. Okan Hoca hamlelerde gecikti maalesef.

      Sil
  2. Kerem, Sergio, Mertens haftaya dinlenebilir. Kerem yerine Barış Alper olur, Rashica solda, Yunus sağda da olur. Sergio yerine Miçö. Düzeni çok da bozmamak için Merten simdilik kalsin ilk 11de.
    Kazimcan sakatlik vs olmazsa zaten kalan son maçlarda hep direkt 11 oynasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin dinlendirileceğini sanmıyorum, aynı kadroyu izlemeye devam ederiz.

      Sil
    2. İlk 25-30 dakika muazzam oynadık aynı adamlarla aslında. Öyle panik yapacak bir durum yok. Oliviera da ikinci yarı oyundan düştü. Yani öyle köklü revizyonlar gerekmez şu an en son isteyeceğim şey revizyon. İsimler bir anda beklenmedik işler yapabilecek isimler. Bu sebeple kenarda tutmanın pek bir anlamı olmaz. Hele ki son düzlükte.

      Sil
    3. Paniklik durum yok zaten. Bu haftaların ilacı sabır. 1-0ları cepte tutacaksın.

      Sil
  3. Bu maçta puan kaybedilseydi direk hocaya yazardı. Devreye önde girmişsin. Rakip sana yüklenecek belli ki. Sürekli geri pas yapan oliviera ve artık yorulan mertensi çıkar 55-60 da aralara kaçacak adam al. 75 e kadar beklemek nedir. Kerem ve icardi çıkmaz diye kural mı var. Kerem tüm topları ona atayım sevdasına girmiş, icardi desen 60 tan sonra koşacak mecali yok. Gomisi almayacaksan barışı al. Oynatmayacaksan alma kadroya. Mata gibi adam fayda etmiyor ama sürekli kadroda. Yunus , barış kaan berkan kullan artık biraz ya. Ön taraf değişmez diye kural mı var. Kalecimiz şampiyonluk modunu açtı demiştim ama ayağına sı… yım. 37 yaşına geldin hala lop pas atmaya çalışıyorsun. At icardinin kafasına bişey bilmiyorsan. Ama kendine gelir takım bu maçla. Kazımcan herşeyini verdi boeyle birlikte. Ama yardıma gelen bir Allah kulu yoktu adama. Kerem içe sarkayım, sergio sorumluluktan kaçayım derdinde olunca eleman gitti boş döndü, pas alamadı, alsa kimse boşa kaçmadı çocuk zorlandı. Zaniolo elimizde patlamaz inşallah. Kaç maç oldu hala halı sahada top oynuyor sanki. Sadece kendine oynuyor. Pres, oyun aklı, oyun görüşü zayıf. Fizik, şut , dripling fena değil ama aklı olmayınca çok işe yaramıyor. Mertens iyi değil tamam ama onun kadar top kaybetmemiştir 75 dk. Zaniolo oynayacaksa arkasını toplayacak 2 sağlam adam lazım. Toreira midşö berkan kaan dan en az 2 si. Oliviera seneye daha da düşecek acil onu yedeklemek lazım. Hatta mata yerine efe, hamza akmandan birini kadroya eklemek son haftalarda daha iyi olur. Zamanında 16 yaşında emre belözoğğlunu ligin son maçlarında oynatmıştı fatih hoca. Böyle kazanılır bu çocuklar. Koparsa maç al oyuna 8-10 oynayacak mertens ve oliviera dışında adamın yok. Gerisi hep 6. Neyse galibiyet iyi ama hoca mallaştı stres altında inşallah bu stresi atmıştır bu maçla. 3 maç kaldı
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yazardı, çünkü hamleler geç geldi. Değişiklikler yerinde ama geç. Kaan Ayhan'ı da aldı bir ara, 4-3-3'e döndü. O da yerinde ama geç işte. Gol yesen çıkarman zor olur, böyle bir maç.

      Sil
    2. Bizi en çok Sivas maçı zorlayacak gibi duruyor. Onların hoca belli. Düşmanlığı da belli. Ankara ve Sivas maçları beni ürkütüyor. Fenerin Trabzon maçına güveniyordum lakin onların hoca aşırı garip bir adam. Bal yapmayan arı mı desem. Kanatsız kelebek mi bilemedim. Beraberlik bile olsa harikulade olur da çok çok zor gibi görünüyor. Ankaragücü ligin iyi takımlarından hatta o kendini bilmez kel biraz birşeyler de yaptı ilk haftalarında. Sivas ve Ankaragücü kilit maçlar olacak.

      Sil
    3. Zorlamaz. İç sahadasın, kaliten belli. Kazanamayacak mısın?

      Sil
  4. Bu maç nasıl 1-0 biter tuhaf. İstanbulspor çok iyi ve organize bir takım. Rehavete girmemek gerek.Okan Hoca değişiklik konusunda kendini geliştirmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha farklı bitmeliydi bence de.

      Sil
    2. Kapanan takımları açmakta gol bulmakta çok zorlanıyoruz. Zaniola nın bu akşam 2 tane pozisyonu var illa o sürecek o atacak hep bir dar alandayız. Son tercihler hep berbattı bu akşam. İstanbulspor kapanan bir takım açmak bizi zorlayacak gibi duruyor. Umarım düşündüğüm gibi olmaz.

      Sil
    3. Bence zorlanmıyoruz, niye zorlanalım. Başakşehir kapanmadı, kale önüne set kurdu ama onu dahi ilk yarıda aştık.

      Sil
  5. 73 dk oliviera ya dayanabilen adam bu takımın hocası olamaz. Oliviera resmen maçın başından beri bağırıyordu. Ben ne bu takımın 8 numarasıyım nede bu takımda oynamayı hak ediyorum diye. Okan hocam nasıl görmüyorsun bunu??? Mertens bitik oliviera sahada yok!!!! Nasıl göremez bir teknik adam bunu???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma be kardeşim şurada 2 3 maçtır sırıtıyor doğru ama çokça işler de yaptı bu takıma. En kilit adam kendisi takımda. Alternatif bir oyuncu olsa çok çok iyi olurdu tek alternatifsiz oyuncu konumunda. Belki kişisel olarak bir rehavet ne bileyim her günü iyi olmaz bir oyuncunun.

      Sil
    2. Olur kardeşim, niye olamasın. Takımı bu noktaya getiren aynı hoca değil mi.

      Sil
  6. Sanki bir sonraki maç Midstjö ile başlamak çok doğru olacak gibi. Bu gün gördük adam oyuna girdikten sonra takım toparlandı. Belki Oliviera etkisi yapamaz ama Casper gibi de dolanmaz dinamizm getirir Mertens performansını aşağı çeken de sanki Oliviera. Mertens sakatlıktan dönemedi de Oliviera yerine de çok mücadele ediyor. Eleştirilecek kişi yok sahada özellikle Kazımcan büyük kazanım gibi duruyor. Haftaya Dubois sağda olacak Kazımcan da solda olacak diye düşünüyorum. Kazımcan umarım bu şekilde devam eder gelişmesi gereken çok şey var. Bu süreklilikle olabilecek birşey. Okan hocama nazar mı değdi ne oldu anlamıyorum. Değişiklikler çok geç kalıyor. Kenardan rakibin hamlelerine reaksiyon verilmiyor. Herşey bir kenara bizim tek rakibimiz hakemler. 1-0 skorlar beni çok korkutuyor. Kazandık belki hakemi konuşmayacağız lakin Icardi pozisyonu verilmeyen penaltı. Abdülkerimin verilmeyen buz gibi golü. Biglia nın verilmeyen kırmız kartı. Icardi sopa yiyor rakipten ve hakem bunlara göz yumuyor. Bunlar da insanı korkutuyor. Asla rahat bir maç izletmeyecekler bize. Öyle sanıyorum ki şampiyonluk son maça kalacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olunca da sorun oluyor. Denendi çünkü. Midtsjö bir maçı yine iyi oynadı, kupada 11 başladı ve sıkıntı oldu. Oliveira formsuz olsa da, kenara gelmesi de oyun ezberini çok bozuyor. Çünkü Midtsjö ile muadil isimler değiller. Skoru korumak isterken ki Midtsjö ile, skor almak isterken ki Midtsjö performansları farklı.

      Sil
  7. Yalnız Okan hoca Gomis ısınmaya gönderiyor maç boyu adam ısınıyor. Bence kasti de yapıyor bunu çünkü son 10-15 dakikalarda etkili olabilir diye düşünüyorum. Şans tanımıyor ama bence onun affedilmesi yönetim kararı. Okan hocam da oyuncu kaybetmeyi sevmez. Eyvallah demiştir. İntikamını alıyor ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç Gomis'i çağırmadı ama. Beşiktaş maçında oyuna girebilirdi.

      Sil
  8. mertens i beğeniyorum yokluğunda çok aradık ama onunla 4231 yerine onsuz 433 öyle çok sorunu çözerdi ki. sergio lucas ve midjö orta sahasına hiçbir rakip üstün gelemezdi. hepsi birbirinin açığını kapatırdı.

    iki 8li sistemde sergio çok daha diri kalırdı
    lucas her yere yetişmekten perişan olmazdı
    midjö ise iki oyuncuya tam bir tamamlayıcı olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 kısmı Oliveira'yı da yükseltir ama oyun ezberi işte, bunu şu noktada bozmak istemiyor hoca.

      Sil
    2. Kardeşe katılıyorum. 4-3-3 bu takımı yükseltir. Bu dizilişe geçildiği takdirde ortasahada basan iki oyuncu ile oynadığında kanatların hücumda daha çok kalabiliyor. Sürekli bir geri destek koşuları atmak zorunda kalmadığın zaman da Mertensi kanat olarak kullanıp muazzam verim alırsın. Berkan’ı ortasahaya rahatlıkla yazarsın. Beklerin yükselir vs vs ama Okan hocam B planı yada dizilişi olduğunu düşünmüyorum. 4-3-3 sisteminde ortasaha oyuncunu kenara alıp bir forvet daha alabilirsin ortasahayı boşaltmadan. Takımın çağırdığı formasyon bu gibi duruyor. Bu güne bu adamla geldik sezon başında ilk 3 bile tamamdım. Şimdi neler konuşuyoruz.

      Sil
    3. Şu an 4 3 3 oynanmaz. Yeni sezonun planları olur artık bunlar ya da maç içi. Ezber bozmak kalan 4 maçta kumar.

      Sil
  9. Ayrıca son 2 hafta ki puan kayıplarını ben hocaya bağlamamış ve futbolcuların bireysel hataları olarak değerlendirmiştim. Ama bu haftaki maçtan sonra sene başına döndü herkes. Okan hoca 14 maç üst üste kazanmamış hoca gibi değil her an hata yapıp takımı batıracakmış hissiyatı oluştu millette. Yaptığı yapmadığı herşey sorgulanır oldu. Mertens adekugbe sergio mata gomis Zaniolo vs. Lig biraz daha uzun olsa bu stresi kaldıramayacak gibi hoca. Ayrıca müthiş fiziksel düşüş var bazı oyuncularda. Mertens hadi yaşı var ama sergio, kerem icardi dün rasciha. Allahtan defans hattı koruyor fiziğini. Kazımcan oynamalıydım diyor dünkü oyunuyla. Boey hiç sırıtmadı helal olsun maşallah bu sene. Defans desen hep belli standartın üzerindeydi. Toreira olmazsa idi hiç düşünemiyorum. Giderse çok sıkıntı çeker bu takım. Seneye Ayağı düzgün bir kaleci, oliviera yerine 8, mertens alternatifi 10 (belki yusuf düzelir bilmem) gomis yerine yedek forvet mümkünse haci right tarzında yıpratıcı ve ilk 11 de rahat oynayabilecek durumda sol bek ile çok daha iyi bir takım olabiliriz. Ama defans hattımız nelson boey toreira giderse omurga bozulacaktır. Rasciha ve icardi kiralıktan alınamazsa elimizde sadece iki kanatta oynayacak sürüyle adam olacak. Kerem yunus zaniolo barış. Oynatmadığın her maç daha geriye gidecek elemanlar. Bence rashica kalırsa bunlardan bir veya ikisi ile vedalaşmak gerekecek. Garantilersek Son maçlara sergio yerine altyapıdan oyuncu ile çıkmak çok saha güzel olur. Şu yusuf demir tutmadı bu sene inşallah seneye kazanabiliriz. Şampiyonluk gelse de geçen sene ki gibi hareketli bir transfer sezonu bizi bekliyor gibi. Gidenler gelenler. Yabancı sınırı açıklansın sanki takım 2 sene içerisinde komple değişecek izlenimi veriyor. Ben ana omurgayı koruyup ufak eklemelerden yanayım ama kerem, icardi,boey,rashica,nelson ve toreira gider veya bonservisi alınamazsa takımın yarısı gitmiş olacak. Geriye 11 den yaşlanan mertens son dönem selçuk inan sergio oliviera ve muslera gibi seneye son senelerini oynayacak elemanlar kalacak. Şampiyonlar liginin de çok erken başladığını düşünürsek transferin lig biter bitmez hazır olması lazım. Komple takımı değiştirmeden ufak rütüşlerle seneye çok daha iyi kadro olabiliriz. Okan hocayı konuşurken nerden nereye geldik.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca biraz gergin, bu da doğal. Baskı çok büyük çünkü. Biz dahi taraftar olarak kontrolü kaybedebiliyoruz. Hocanın kaybetmemesi lazım da, beklemek istiyor biraz.

      Sil
    2. Yönetimle ilgili bir problem var sanırım. Baskından ziyade.

      Sil
    3. Yönetimle niye problem olsun?

      Sil
  10. Son 2 haftaya nazaran, tıpkı 14 maçlık seride olduğu gibi güçlü takım savunması ile bu maçı kazanmasını bildik. Hücum açısından da iyiydik ama şansımız yoktu 1 tane direkten döndü 2 tane çizgiden çıktı. Okan hoca takımı iyi hazırlamış maça. Tek falsosu değişiklik için 74 dakika beklemesi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım savunması güçlü olduğu sürece, sen kötü hücum ettiğin maçta dahi kaliten ile skoru bulursun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir