15 Mayıs 2023 Pazartesi

Sezonun yorgunluğunu yaşadıkları için bazı performanslar düşüyor


İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü serisinde gelecek 3 galibiyet seni şampiyon yapıyor. Fenerbahçe ne yapar diye bakmak istemiyorum, en başından bu yana "Galatasaray maçına kadar" tüm maçlarını kazanırlar diye düşünüyorum. Biz kendi işimize odaklanacağız, önümüzdeki 3 maçı kazanacağız. Fikstüre ve rakiplerin durumuna bakınca da ortam müsait diye düşünüyorum. İstanbulspor'un küme düşme ihtimali olsa da, düşeceklerini sanmıyorum. Galatasaray maçında 0 yazmak onları çok bozmaz. Sivasspor'un odağı kupa, Ankaragücü de düşme ihtimalli ama onlar da bizim maça kadar rahatlar.

Başakşehir maçında belki müthiş bir futbol yoktu da, doğru oyun vardı. Bu dönemde 1-0'lı skorlara alışmak lazım. Önemli olan takım savunması, gol yememen. Kaliten yüksek, seni kazandıracak gole bir şekilde ulaşıyorsun. Başakşehir karşısında ilk 25 dakikada müthiş bir baskı vardı. Sonrasında durulsak da, rakibe imkan vermemiş olmak elini güçlendirdi ve rakibi de bir noktada hataya sürükledin. 1-0 belki sıkıntılı skor görünüyor ama puan kaybederiz diye de paniklemedin.

İstanbulspor karşısında da dikkatli olacaksın. Rakibin en önemli tehdidi "kontra", açık vermemek lazım. Bir avantaj var, maç Kasımpaşa Stadı'nda ve tribünlerin ağırlığı sende olacak. Şu dönemde İstanbul dışına çıkmamak da artı. Ritmini yeniden kazandın, arada dinlenmiş oldun. Alternatif üretmeye başladın, bu değerli. Kenardan Midtsjö tarzı isimleri getirebiliyorsun. Mertens ve Oliveira gibi isimlerdeki düşüş can sıkıcı olsa da, onları da kesemiyorsun. Bunun anlamı "ezber bozmak" demek. 

Şu dönem kesemezsin yani, aynı 11 ile devam edeceksin. Umarım yükselirler, kalitelerini ortaya koyarlar. Torreira şu an bu isimleri tek başına ayakta tutuyor. Neyse ki Midtsjö kazanıldı, kenardan destek olabiliyor. Boey cezalı, Dubois bu maçta orayı doldurur. Rakibin seni zorlayabilecek noktası belli, Galatasaray'ın kontrolü kaybetmemesi, bu maçı rahat kazanabilmesi anlamına gelecek. Şu dönemde zorlanmamak lazım. Oyun ve kalite olarak öndesin.

Muslera 
Dubois Nelsson Abdülkerim Kazımcan
Torreira Oliveira
Rashica Mertens Kerem
Icardi

Kazımcan Karataş da Başakşehir maçında iyi bir performans verdi. Sol bek sıkıntısını en azından şu an yamalamış oldun. Eksiğin yok yani. İdeal yapınla, kalan maçlarını oynayacaksın ve şampiyonluğa ulaşacaksın. Çok fazla ara verilmek zorunda kaldık, bu aralar da ritmi ciddi anlamda düşürdü. Yaş haddi olan ve alternatifsiz bazı isimler de doğal olarak yoruldu. Sezonun yorgunluğunu yaşadıkları için bazı performanslar düşüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir