15 Mayıs 2023 Pazartesi

Yabancı sınırı kalksa dahi, bu tarz yerlilerin kalitesini önemsiyorum


Kerem Aktürkoğlu'nun sözleşmesinde "çıkış maddesi" olduğunu bilmiyordum. Var olduğu söyleniyor. Kendisiyle sözleşme iyileştirme konusunda anlaşılmış. Garanti maaşı arttırıldı ve takımın en çok kazanan yerli futbolcusu oldu. Bu da doğaldır, hak ediyordu. Çıkış maddesi kaldırılmış ama sözleşme süresi aynı. 2026 yılında sözleşmesi bitecek. 3 sezonu daha var yani. Galatasaray'da çok daha uzun bir geleceği olacağına inanıyorum.

Yabancı sınırı kalksa da, kalkmasa da takımda kalması değerli. Önemli bir yetenek, katkısı büyük. Yabancı sınırı kalksa dahi, bu tarz yerlilerin kalitesini önemsiyorum. O kaliteden asla ödün veremezsin. 8+3 devam edecekse de zaten olmazsa olmaz. Yerine koyabileceğin 2. bir yerli futbolcu yok. Türk Lirası maalesef sürekli değer kaybediyor. Yabancı futbolcun döviz üzerinden kazanırken, iyi yerlilerin sözleşmeleri sık sık yenilenir oldu. Bu da doğal, yapacak bir şey yok.

Adaletli yaklaşım bunu gerektiriyor. Bugün yeni bir yerli alsan, elindeki yerliden doğal olarak daha fazla kazanıyor. Her yeni sözleşme imzalayanın rakamı artıyor. Bu yenilemeleri daha sık göreceğiz gibi. Kerem Aktürkoğlu'da da şöyle bir durum var. Yeteneği büyük olsa da, Avrupa'nın önemli takımlarında onu göremiyorum nedense. Benzer yetenekte birçok isim var çünkü. Galatasaray'ın dev rakamları kazanması zor. Belli bir rakama satsan, değecek satış olmuyor. Takımda kalması daha büyük kazanım.

Oynasın burada yıllarca, gerekirse futbolu da burada bıraksın. 24 yaşında, 25 olacak bu yıl içinde. Aslında tecrübeli futbolcu yaşı da, piyasaya geç çıktı. 3 sezon önce 3. Lig'deydi, unutmamak lazım. Bir anda Galatasaray seviyesini gördü ve üstüne koya koya ilerledi. Asla sırıtmadı. Hala da gelişiyor bu arada. Bazı eksikleri olsa da, gelişim devam etmekte. Oyun aklı arttı, kenar oyun kurucu gibi hareket edebiliyor artık. Her topta Icardi odağı tüm hücuma dağılsa çok daha iyi olacak tabi. 2'li olmaya çalışıyor da, Icardi'yi bulmalıyım derken de çoğu hücum heba olabiliyor.

10 yorum:

  1. Galatasaray futbol takımında ben de ısrarla Icardi'ye gol attırma çabasını gözlemledim bu sezon. Gerek yok ona. Kim atarsa atsın önemli olan 3 puan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jardel takımdayken de ilk etapta bu vardı. Sonra da ona gol attırmama çabası :)

      Sil
  2. Kerem çok çok uzun süredir herhangi bir yerli futbolcunun olmadığı kadar hücumda dominant, çok çeşitli bir oyun anlayışına sahip yani tek bir konuda iyi değil hem sprinter hem toplu topsuz fuleli hem playmaker hemde biyük maç oyuncusu bu kadar çok yönlü bir yerli hücumcu çok uzun süredir hatırlamıyorum elimizdeki değer çok çok değerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum adına repertuar yüksek. Sürekli yeni özellikleri bünyesine katıyor. Yarın belki farklı mevkilerde de oynayabilecek.

      Sil
  3. kerem ve abdülkerim yetmez. Bence ilk 11 kalitesinde 2 kişi daha lazım. seneye de 8+3 devam ediyor. En güzeli kaleciyi Tük yapmak. Hatta mümkünse Nelson giderse onun yerine de Türk almak. Mert Müldür, Ozan Kabak takviyesi ile rahatlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleye net lazım, onun dışında bir isim aklıma gelmiyor.

      Sil
    2. nelson'un olası satışı sonrasında ozan kabak gibi bi isim bizi oldukça rahatlatır. 3 yerli konusunda elimiz oldukça rahatlar. böylece sol beki de a sınıf bi yabancıyla doldurabiliriz. kiralık bile ozan bi sezon bizi götürür. sonraki senede yabancı sınırı kalkabilir de zaten

      Sil
    3. Eli rahatlatır ama o da ülkeye dönmek istemiyor. Hoffenheim da ligde kalırsa, iyi rakamlar isteyecek.

      Sil
  4. Kerem kendisini çok geliştiriyor. Çok daha iyi olacaktır.8+3 kuralı için Uğurcan 'ı almamız gerek.Muslera yaşlandı ve yerli kaleciye dönmek gerek.Nelsson giderse yerine Ozan Kabak hamlesi mantık olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir