21 Haziran 2023 Çarşamba

Acaba alternatiflerden biri olarak mı değerlendirsek?


Erencan Yardımcı'nın Galatasaray A takımına yükseldiği günleri hatırlarız. Fatih Hocanın üzerinde durduğu gençlerdendi. Şampiyonlar Ligi'nde, zorunluluktan da olsa süre bulmuştu. O sezonun kamp dönemi, ilk 11 başladığı maçı dahi hatırlamıyorum. Sezonun genelinde forma bulamadı tabi. 1 sonraki sezonun ara transfer döneminin son günü, ffp ayarlaması adına Eyüpspor'a bonservisi verilmişti. 4.2 milyon TL'ydi ve o rakama Galatasaray'ın futbolcuyu geri alma hakkı bulunuyor. Eyüpspor'da da aslında çok fazla forma şansı buldu diyemeyiz. Kaybolup gitmek üzereydi ki, Farioli kendisini bir maçta beğendi ve Alanyaspor'a kiralık olarak geldi. 1.5 sezondur da oradaydı. Farioli de kendisine dolu dolu forma vermedi aslında. Kenardan geldiği maç çok da, futbolcunun üstünde o denli durmadı. Ömer Erdoğan göreve geldikten sonra, sezonun son bölümünde 11'de oynamaya başladı ve iyi maçlar çıkardı. Aynı performansı da U21 Milli Takım'ında da izliyoruz. Fizikli, çalışkan bir forvet. Kanat özelliği de ekledi kendine, ön alandaki çalışkanlığı üst düzey. Patlayıcı gücü var. Bosna Hersek karşısında kenardan oyuna girip, patlayıcı özelliği ile büyük fark oluşturdu. Gol noktasında geliştirmesi gereken özelliği çok da, 4.2 milyon TL'ye geri alabildiğimizi hatırlayınca, alternatiflerden biri olarak mı değerlendirsek. Ya da alsak ve oynayabileceği bir takıma kiralık olarak mı yollasak. Eyüpspor'a geri dönecek futbolcu, Alanyaspor'un satın alma opsiyonu yoktu. Geçen yıllarda pek fazla şans bulamasa da, kendisini geliştirmeyi başarmış ve ben buradayım dedi. 

5 yorum:

  1. Çok yerinde bir yazi. Özellikle TL'nin degersizligi ve Arap piyasasinin yabanci oyuncularin fiyatlarina yaptigi etkileri düsünürsek asla zarar etmeyecegimiz rakamlar bunlar, Eren Aydinla da uzatilacakti ikisi de gelsin duruma göre yedek ya da kiralik degerlendirirsin yoksa 10 milyon Euro seviyesinde paralar harcamaya mecbursun, bu cocuklarin hepsi en az Umut Nayir kadar potansiyelli o da en az, su an Umut FB'ye gitmek üzere, Umut Bozok'un Tarbzon'dan aldigi rakam ortada durum o kadar vahim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne umut Nayır ne Umut Bozok bu paraları edecek oyuncular değil de şu saçma sapan yabancı kısıtlaması yüzünden sadece yerli oyuncu diye hayal bile edemeyecekleri paralar kazanıyor bu adamlar. Sonuçts ne gittikleri takımda fark yaratıyorlar nede milli takıma bir katkıları oluyor. Yazık şu adamlara ödenen böyle büyük paralara.

      Sil
    2. 3. forvetleri, kendi içimizden de bulabiliriz. En azından denemeliyiz. Bu büyük kazanç.

      Sil
  2. Eren Aydın ve Erencan 3. Forvet olarak kampta denenebilir. Kazanırsak ilerisi için büyük yatırım olur. Futbolcu satışında bu şekilde belirli bir ücret ile geri alma opsiyonu özellikle genç oyuncularda olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum ben de. 3. alternatifi içeriden bulmak büyük kazanım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir