21 Haziran 2023 Çarşamba

Gece nöbeti #17; Nuno Tavares


Galatasaray'daki "bek" durumu oldukça karışık. Yabancı sol bekleri konuşurken, 8+3 ayarı nasıl yapılacak hiç bilmiyorum. Sağ bekte yerliye geçsen, kimi alırsan al kaliteyi düşürmüş olacaksın. Solda Kazımcan Karataş devam etse, Şampiyonlar Ligi adına da düşündürücü bir hareket olacak. Sağ beki yerliyle geçmektense, sol bekte Kazımcan Karataş ile devam ederim bu arada. Benim düşüncem, sol bekte tecrübeli bir yabancı alıp, Kazımcan Karataş'ın süresinden çok kısmamak. Nuno Tavares gibi bir isim konuşulurken de, hayır demek kolay olmuyor ama 8+3 ayarı nasıl olacak bilmiyorum.

Arsenal'in futbolcusu ve geçtiğimiz sezonu Marsilya'da kiralık olarak geçti. İyi de bir sezon oynadı. Tudor'un 3'lü savunma düzenlerinde, ağırlıklı olarak kanat bek gibi oynadı. Üst düzey tempo ve atletizm sahibi. Formasyonlar farklı olsa da, oynadıkları oyun, Okan Hoca'nın oynattığına benziyor. Tarzı da Boey gibi. Okan Hoca'nın Boey üzerindeki dokunuşunu gördükten sonra, Tavares'ten de alabileceklerini az çok tahmin ediyorum.

Geçtiğimiz sezon toplamda 39 maça çıktı ve 6 golü var. Asistinin olmaması şaşırtıcı olsa da, gol sayısı da bir o kadar şaşırtıcı. Tudor'un Tolga Ciğerci'ye dokunuşunu hatırlayın, sezonun ilk bölümünde müthiş bir gol katkısı almıştı. Formasyonlar yine farklı olsa da, Tavares üzerindeki dokunuşu da benzerdi. Teknik kapasitesi çok iyi düzeyde olmasa da, tempo ve atletizmiyle fark yaratıyor. Boey de benzer özellikte bir bekti ve özellikle hücum tarafındaki gelişimini izledik.

Sağda Boey, solda Tavares ile oynayabilsek, hocanın istediği oyun tam anlamıyla ön plana çıkacak. Adekugbe bu doğrultuda gelmiş ama istenilen alınamamıştı. Kazımcan Karataş da benzer tarzda bu arada, tempolu bir bek ve katkı sağlıyor. Tavares, atletizmiyle üst düzey, Boey ile benzer katkıyı verir. Boey giderse, sol bekte o "tarza" geçip, sağ bek düşüncesi farklı olabilir. Dubois de böylelikle, Boey giderse forma bulur. Ya da orası mecburen yerliyle geçilir, Boey eksikliği sol bekte Tavares ile giderilir. Ben bunu tercih etmezdim tabi.

Arsenal'in Tavares'i satın alma opsiyonuyla kiralık olarak gönderebileceği yazılıyor. Marsilya'da geçirdiği sezonun ardından, talipleri mutlaka vardır. Galatasaray'ın avantajı Şampiyonlar Ligi ve iyi kadrosu. Bonservisi yüksek olur ama kiralamak mümkün. Doğru bir opsiyon miktarıyla, iyi transfer olur derim. Yaş henüz 23, gelecek adına da büyük kazanım. Kendini kanıtlamış, yolu olan bir bek. Kampa kadar umarım bir sol bek ile anlaşılır. Bahsi geçen isimler arasında ise, Nuno Tavares biraz uğraştırır.

11 yorum:

  1. Stoper 'e Ozan alınırsa bekleri yabancı oynatabiliriz. Okan Hoca'nın oyununda beklerin önemi çok fazla. Ozan 'ın Nelsson 'un yerini dolduracağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da, Nelsson'dan doğacak boşluk olacak. Ozan Kabak bana yüzde 100 güven vermiyor.

      Sil
  2. Sagbeke mert müldür olursa solbeke tavares çok mükemmel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da, sağ bekin kalitesinden ödün veriyorsun.

      Sil
  3. En iyi sol bek adayı bence. 8+3 ü almanci yada Türki +1 ile aşmak lazım Yusuf Demir'den çıkmak ya da kiralamak lazım. Yerine Suat Serdar Kerem Demirbay ya da Eldor Shomurodov gibi direkt katkı verecek bir oyuncu alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat Serdar'ın bizi çok yukarı taşıyacağını düşünmüyorum. Kerem Demirbay'ın ise hiç düşünmüyorum.

      Sil
    2. Saydığın isimler, eldekilerden daha iyi değil. Direkt katkıyı alamazsın, kaliteyi aşırı düşürdün.

      Sil
  4. Boey karşılığı Tavares +10/12m euro alabiliriz belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar ütopya ki dediğin :) Adam Tavares'siz Boey'e sadece 14 milyon avro öneriyor :)

      Sil
  5. Solda tavares sağda boey en büyük hayalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluşur oluşmasına da, yerli durumunu ayarlamak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir