24 Haziran 2023 Cumartesi

Gece nöbeti #21; Emre Can


Emre Can'ın, İstanbul'da Erden Timur ile görüştüğüne yönelik iddialar var. Doğruluğunu bilmemekle birlikte, hiç tahmin etmediğim ama çok da sevineceğim bir transfer haberi. Emre Can'ı yerli statüsünde kullanabilmek zaten müthiş bir ihtimal. Yabancı statüsünde kullanılsa dahi, Galatasaray adına harika bir transfer olurdu. 6 - 8 numaralar adına müthiş isim. Stoper ya da sağ bekte de kullanırsın ve üst düzeyde katkı alırsın. Özellikle orta saha için.

29 yaşında ve sözleşmesinin son yılına girecek. Eğer sezon sonunda ayrılacaksa, Dortmund şu aşamada ondan bonservis bedeli kazanmak ister. Sezon öncesi ayrılık ihtimali konuşulsa da, sezonun 2. yarısından itibaren takımın değişilmez isimlerinden biri oldu ve iyi de oynadı. Sezon başına bakarsak, ağırlıklı olarak kenardan geliyordu. 4-3-3 oynayan Dortmund'un 6 ve 8 numarasıydı. Hala da Alman Milli Takım'ında yer alıyor.

Üst düzey orta saha. 4-2-3-1 düzeninde, çift 6 ile oynamak isteyebileceğimizi düşünüyorum. Bunu da sık sık dile getiriyorum. Adı geçen 8 numara alternatiflerinin profili "6 numara" gibi. Orta sahayı sert ve biraz dinamik tutup, oradaki fiziği de arttırmaya çalışıyorlar. Emre Can, hem fiziği, hem savunma yönü, hem de top tekniğiyle, tam bir 2 yönlü orta saha. Son dönemde konsantrasyon kayıpları çok, bazen odak kayıyor. Biraz da tabelası düşük.

Tabi tabela ondan mı beklenecek, ön alandaki 4'lüden mi? Hücumun nasıl oluşacağını da görmek lazım. Orta sahayı sert isimlerle oluşturmak, hücumda sana +1 yazabilir. Daha gole yakın, kendini oraya odaklayacak bir ismin transferinin önünü açar. Emre Can da bunu sağlar. Fiziği ve gücü çok işe yarardı. Topla da çıkabilir, teknik düzeyi bu ligin üzerinde. Zor bir transfer tabi, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl olsa da, başka büyük talipleri olur. Sana maliyeti de yüksek.

Paredes'i kovalıyoruz gerçi. Emre Can da benzer maliyetlerdedir. Hangisini tercih ediyorsun derseniz de, yabancı sayılsa dahi Emre Can derdim. Daha joker çünkü, kafamdaki orta saha profiline de daha yatkın. Üstüne bir de yerli. Bu da her 2 beki yabancı kullanabilmeni sağlar. Yabancıyla geçtiğin hangi pozisyonu yerliyle geçsen kalite düşecek. Emre Can'ı yazabilirsen ise daha da güçleneceksin. Umarım doğrudur bu haber.

10 yorum:

  1. Çok iyi bir transfer olur, bir de Zakharyan'ı getirebilirsek orta saha da her sisteme uyan bir rotasyonumuz olur:) Bu sene Hamza ve Özgür Baran da süre almaya bsşlsyabilir. Cicaldau ve Midstjo gibi kaliteli oyuncuları belki süperlig içinde takasta kullanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zakharyan'in temposu da çok iyi, işin savunma tarafında da katkı sağlamaya çalışıyor, preste var. Değerli katkı olurdu.

      Sil
  2. Emre Can ve Kaan Ayhan pozisyon ve stili olarak çakışıyor. Suat Serdar Kerem Demirbay ve Özbek Eldor Shomurodov da +1 kontenjan oyuncusu olabilir. Shomurodov normalde bile bizde ilk 11 oynar. Fazla reklam olmadan gündeme tasimak lazim elde santrfor yokken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Can ve Kaan Ayhan, pozisyon ve stil olarak çakışıyor mu. Abi iyi akşamlar, başka yorum yapamadım :(

      Sil
  3. CV si çok dolu ama nedense "sakar futbolcu" imajı var hep kendi adıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Konsantrasyon kaybı diye bu yüzden belirttim.

      Sil
  4. Ortasahada paredes emrecandan çok daha üst seviye bir futbolcudur. Kesinlikle tercihim paredes olur.

    YanıtlaSil
  5. Emrecan bölgesinde Berkan yerli olarak yeterli. Transfer olursa Berkan gidecek demektir.Bence Yusuf 'u ve Yunus'u ne yapıp edip kazanmak gerek.10 numara ve kanatlarda yerli alternatifler gerekli. Barış ve Kerem dışında bu bölgede alternatif sıkıntısı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi siz Emre Can'i, Jem Karacan ile mi karıştırıyorsunuz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir