23 Haziran 2023 Cuma

Gece nöbeti #20; Kerem Demirbay


Milli Takım tercihinden dolayı herkese saygım var da, Kerem Demirbay'a yok. Önce Türkiye deyip, son dakika Almanya'ya dönmüş ve o dönem Fatih Hoca'yı ters düşürmüştü. Yaradı mı Almanya dersek, elbette hayır. Sadece 2 kez Milli Takım formasını giydi. O dönem Konfederasyon Kupası oynayacaklardı, orada yer aldı ama sonrası yok. Türkiye'yi tercih etmiş olsa, belki de hala devam eden bir Milli Takım kariyeri olabilirdi. Önemli bir futbolcu. Geçmiş havası olmasa da, hala Bundesliga'nın istikrarlı isimlerinden.

Federasyon, başka ülke milli takımlarını seçmiş Türk vatandaşları için +1'lik kontenjan tanıdı. Yusuf Demir'e odaklı olsak da, başka bir takıma kiralanması ve gelişiminin gözlenmesi olası. Bu hak için de, Kerem Demirbay ve Suat Serdar gibi isimler konuşuluyordu. Her 2'si de Galatasaray 11'i için kafama oturmuyor. Rotasyonun değerli parçaları olurlar. Rotasyonun değerli parçası olmak adına da o maliyete girilir mi bilmiyorum.

Kerem Demirbay için şöyle düşünün. Şu an Oliveira yerine bir isim arıyoruz. Oliveira, büyük ihtimalle kenara gelecek, 8 numaranın 1 numaralı alternatifi olacak. Kerem Demirbay da benzer tarzda bir orta saha. Ligde yerli statüsünde olacak olması elbette avantaj, +3 adına elini rahatlatıyor. Diğer yandan da sorun kalite. Kerem Demirbay / Torreira orta sahası, Oliveira / Torreira orta sahasının daha önünde değil. Belki benzer kalite yakalanır ama bizim daha fazlasına ihtiyacımız var.

Ya da 8 numaraya bahsettiğimiz transfer geldi diyelim. Oliveira ve Kerem Demirbay aynı anda kenarda mı olacak? Kerem Demirbay'ı eskiden 10 numara gibi kullanmak mümkün oluyordu. Bugüne baktığımızda ise ağırlıklı olarak 8-6 numara oynuyor. 6 numarada derin oyun kurucu, 8'de de Oliveira gibi pasör orta saha. Transferi değerli kılan tek nokta, futbolcuyu yerli statüsünde değerlendirebilmek. Oliveira gitmiş olsa, müthiş transfer derdim. Bu tabloda çakışacaklar.

Temposunu da büyük oranda kaybetti. Müthiş bir pasör, teknik özelliği ön planda, işin savunma kısmını da yapmaya çalışıyor. Çok çalışkan veya agresif değil. Topu yönlendirme konusunda iyi, tempo tarafı ise bence sorun. Oliveira'yı eleştirirken, Kerem Demirbay daha büyük sıkıntı olabilir. Geçtiğimiz sezon toplamda 36 maç oynadı ve 5 gol 3 asisti bulunuyor. Uzun yıllardır Leverkusen'de ve oraya transfer olduğu dönem etkisi çok büyüktü. 

2 yorum:

  1. Buna verilecek şans baran aksakaya verilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar değil de, Kerem Demirbay maliyetine oranla fark oluşturmaz bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir