29 Haziran 2023 Perşembe

Gece nöbeti #26; Wout Weghorst


Geçtiğimiz sezon başında, Beşiktaş'ın o kadar iyi bir kadro kurmadığını düşünüyordum. Alternatifsiz yapıları vardı. 3'lü savunma diye çıktıkları yolda da, hocayı 4'lü savunma oynamaya zorlamışlardı. Formasyon değişse de, oyunun yapısı değişmedi tabi. Temelde de Weghorst vardı. Takımın tempo ve pres gücünü en üst düzeyde tutup, Weghorst'u uzun toplarla görmek. Weghorst'un da Beşiktaş'ta iyi bir dönem geçirdiğini düşünüyorum. 18 maçta, 9 gol 4 asistle oynuyordu. Manchester United kendisine teklif yapınca, o da tribünlere el salladı ve gitti.

Manchester United dönemi o kadar parlak geçmedi. Genelde kenardan geldi, onu daha çok ön alanda "alan açmak" için kullandılar. Bu roldeki bir ismin opsiyonu doğal olarak kullanılmayarak, futbolcu Burnley'e geri döndü. Orada devam etmeyecektir. Şu an düşüşte ve Türkiye'de de piyasa yakalamışken, kulüplerimiz adına transferi mutlaka konuşulur. Galatasaray'ın forvet arayışında da, alternatiflerden biri olması doğal.

Sezon başına insek, Okan Hoca'nın forvet tercihi bu tarzda olurdu. Weghorst, Muriqi tarzında forvetleri konuşurduk. Icardi orada bambaşka bir tarz ortaya koydu ve onunla yola devam etmek ana hedef. Galatasaray'ın forvet rotasyonu bir anlamda 0'landı tabi. Icardi için A+ diyorsak, A kalite bir alternatif almamız gerekiyor. O alternatifin de Icardi ile aynı tarzda değil, tamamlayıcı olması gerekiyor. Çalışkan, hızlı bir isim de olabilir mesela. Pivot özelliği gösteren bir forvet de. Okan Hoca'nın sevdiği tarzı düşününce, pivot daha yakın.

Weghorst, fiziği ile her stopere karşı üstün kalabilecek bir forvet. Ön alanda çalışkan, sırtı dönük oyunu iyi oynayan, arkadaşlarına alan açan. Icardi, Kerem Aktürkoğlu gibi isimleri düşününce, o alanı doldurabilecek kaliteli hücumcularla oynama düşüncemiz var. Icardi'yi tutabilirsek, bu tarz bir forvetin önemi daha da artacak. Rakip ceza sahası içerisinde de iyi bir bitirici. Kenar ortaları ile rakip ceza sahası içini iyi besliyorduk. Weghorst, bunlardan yararlanabilir. Maliyeti de uygunsa, bu transferin düşünülmesini isterim. Önemli bir tecrübe ve kalite. Okan Hoca da forvetlere dokunmasını çok iyi biliyor. Bunu ısrarla yazıyorum.

2 yorum:

  1. Bence de iyi bir alternatif ama cok üst düzey bir bitirici degil zaten gitmeden önce Galatasaray Besiktas macindan sonra elestirilmisti ve yine Gomis'in son dakikalarda sapkadan cikardigi tavsanlari da cikaramaz öyle ulan böyle gol olur mu tarzi fazla golü yok ama daha cok mucadele eder ve atilmasi gerekenleri genelde atar. Hagi Wright icin 10 milyonlar istenildigine göre bence havadan daha etkili bir Weghorst uygun fiayata vence de mukemmel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay bence son dakikada tavşan çıkarmak değil, oyun içi katkısı sanki. O katkıyı sağlayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir