7 Haziran 2023 Çarşamba

Gece nöbeti #3; Pierre-Emerick Aubameyang


Suudiler, transfer dengesini bir hayli bozdu. Gündemine hangi yabancı girse, yarın o ismin "Suudi Ligi'ne" transferi mümkün olacak. Olmadık paralar öneriyorlar ve bunun karşısında durmak imkansız. Galatasaray'ın Aubameyang'a olan ilgisi ciddi diye yazılsa da, bir anda Suudi Ligi'nde de görebiliriz kendisini. 33 yaşında, biten sezon da kendisi adına oldukça kötüydü. Tecrübesi, kalitesi ve bu ligin dinamiklerine inansam da, alternatif olarak düşününce lüks kaçmaz mı?

Icardi'yi takımda tutmak adına büyük çaba var. Aubameyang da onun arkasına düşünülüyor. Icardi'nin yerine bir transfer değil, olamaz da. Chelsea ile 1 yıllık sözleşmesi kaldı ve takımdan ayrılacağı kesin gibi. Chelsea'deki futbolcu kalabalığı bir hayli fazla. Aubameyang da düşmüş ve son sezonuyla hayal kırıklığı olmuşken, mutlak suretle bu isimden çıkacaklar. Ligin dinamikleri dedim, nedeni de bu tarz forvetlerin yeniden ayağa kalkışına çokça kez şahit olmam.

Son sezonlarda o denge bizde işe yaramıyor gibi görünse de, Aubameyang'ı toparlayabiliriz. Geçen sezonu iyi geçmese de, ondan önceki sezonu bence iyiydi. Chelsea'de ligin ilk yarısını geçmiş, 2. yarıda da Barcelona'ya kiralanmıştı. Toplamda 38 maçta 20 gol attığı sezon. Geçen sezon ise 22 maçta 3 gol. Maçların çoğunda kadroya dahi alınmadı. Oynadığı zaman da kenardan geliyordu. İyi durumda olsa gündemine dahi alamazsın da, alternatif adına bu tarz bir maliyeti bilemedim.

Icardi'nin arkasının güçlendirilmesi gerektiği net. 1 değil, 2 isim lazım. Mostafa Mohamed, kalması halinde alternatiflerden biri olacak. Arkasındaki ismin ise yine tecrübeli olması isteniyor. Icardi / Aubameyang'ı 2'li oynatamazsın, uymazlar. Aubameyang'ın atletizmi ölüyor, yine yaşına göre hızlı, hareketli sayılır da, çalışkan değil. O da artık gol noktasında ceza sahası içine odaklanıyor. Icardi de bu tarz bir forvet. Aubameyang'ın da topsuz alandaki becerisi hala iyi, tecrübesi yüksek.

Gelse de olur, gelmese de diyorum. Forvet konusunda "garantiye" gitmek mantıksız değil. Aubameyang, garanti mi diyenler de haklı. Son sezonu kötüydü, yaşantısının iyi olmadığı yazılıyor. Tecrübesi, kalitesi ve ligin dinamiklerine de inanıyorum bir yandan. Okan Hoca, forvetlere dokunan bir teknik adam. Forvet rotasyonunda kalite olmazsa olmaz, kötü bir adım atılmamalı. Icardi seni 1 sezon taşıdı da, takımda kalması halinde, maç trafiği de artacağı için o rotasyon güçlü kalmalı.

12 yorum:

  1. Aşırı derecede saçma bir transfer olur. Benim şahsi fikrim bu sene şampiyonlar ligi asla bir hedef değil. Devamlılık için bir sene daha lige asılıp genç/ orta yaşta transferler ile bir sistem kurmak. Gelecek seneki olası şampiyonluk sonunda bir çok hayali daha net kurarız. O yüzdendir ki bu tip transferlerden uzak durulması gerekmekte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak ve elinden gelenin en iyisini yapmak hedef. Döviz kuru malum, oradan gelecek para olmazsa olmaz.

      Sil
    2. Abumeyang la mı yapacaksın o hedefi?

      Sil
    3. Aubameyang ile mi yapacağız dedim.

      Sil
  2. Biraz galiba kabugumuza çekilecek gibiyiz çok fazla üst düzey isim transferi bekleyelim genç ve dinamik oyuncu ağırlıklı gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabuğa neden çekiliyoruz anlamadım :(

      Sil
    2. Döviz kuru ve oyuncu ücretlerinin yuksekligi

      Sil
    3. Gelirin de döviz kuru üzerinden değerleniyor.

      Sil
  3. Bu tip oyuncular sadece gençliklerinde faydalı. Yanlış bir transfer olur. Genç gelecek vaadeden bir isim ve temelleri sağlam sırıtmayacak güvenilir orta yaşlı bir forvet ile Icardi’nin yedeklerini kurmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligi ne kadar sahiplenecek, aidiyet duyacak bunlar mühim. Ligimiz sever bu duruma düşen forvetleri :)

      Sil
    2. As oyuncu ilk 11 oyuncusu olsa amenna toparlar derim ama Icardi varken buna fırsat bulamaz ki zaten.

      Sil
    3. Maç trafiği yoğun olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir