7 Haziran 2023 Çarşamba

Ön alanda mücadele, şiddetli pres ve hareketlilik aradığın an onu sahaya attın


Berkan Kutlu için yazdığım, Barış Alper Yılmaz için de geçerli. Geçen sezon kadroda olup, bu sezon da takımda devam eden isimlerin geneli gelişim gösterdi. Hepsi iyi birer alternatife dönüştü. Hatta Barış Alper Yılmaz, maçına göre iyi bir koz dahi oldu. Ön alanda mücadele, daha şiddetli pres ve hareketlilik aradığın an onu sahaya attın. Forvette de oldu, kanatta da. Verilen rolün hakkını fazlasıyla verdi. En büyük rakibin Fenerbahçe'ydi mesela, 2 maçın da en önemli isimlerinden. Ligin de Galatasaray adına x faktörü. Büyük maçlarda sahada, yeri geldi sana galibiyeti de getirdi. Sivasspor deplasmanını unutmayın. Eksikleri var, o noktada da gelişecek. Oyun aklını yükseltecek, pas zamanlamasını ayarlayacak. O eşiği de aştığı an, karşınıza komple bir paket çıkıyor. Hızlı, fizik olarak güçlü, üst düzey tempoya sahip. Dar alan becerisi de yükseliyor. Şutu var, bitiriciliğini arttıracak. İyi bir kanat / forvet kazanmış olacaksın. Transferi döneminde de çok umutluydum, üst düzey bir potansiyeli vardı. Tarzıyla da farklı bir kanat zaten, fizik gücü çok ön planda. Forvete evrimi de bekleniyor. O vakit değeri katlanmış olacak. Her 2 pozisyonu aynı anda oynayabilmesi onun artısı.

6 yorum:

  1. Zerre kadar oyun aklı yok. Sadece koşuyor. Daha ileri gidemeyecek.

    YanıtlaSil
  2. İçerdeki Besiktaş maçında sahanın en iyisiydi.Şampiyonlar liginde daha fazla süre alacağını düşünüyorum. Hem hızlı hem de fizik çok iyi. Tek eksiği son vuruş ve oyun aklı.Bu eksiklikleri gelişecektir. İleride çok daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi dönüşlerinde, ligde de rotasyon imkanı olacak. Şampiyonlar Ligi için ise, açık alan bulacağımız zamanlar bol olur. Fizik kalitesi ile kendisini gösterebilir.

      Sil
  3. Çok büyük kazanim oldu ,şampiyonluk hikayesinde herkes yer yer sahneye çıktı katkısını verdi Barışın belki de en iyi iki maçının FB derbileri olması ayrı keyif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük maçlarda var olmak, gelecek adına müthiş mesaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir