13 Haziran 2023 Salı

Gece nöbeti #8; Leandro Paredes


En başından bu yana, Galatasaray'ın orta sahaya yapacağı transfer için "1 numaralı" aday olduğu söyleniyor. Arada bazı isimler geçiyor da, Paredes'e olan ilgi hiç değişmedi. Futbolcuya bir ara Atletico Madrid ilgisi de haber yapıldı ama devamı gelmedi. PSG ile olan sözleşmesinin son yılı. Takımda düşündükleri bir futbolcu olmadığı için de satacaklar. PSG ile anlaşma sağlanır da, futbolcuyu burası için ikna etmek gerekiyor. O kısım da, futbolcunun senden ne kadar yıllık ücret isteyeceğiyle alakalı.

Geçtiğimiz sezonu Juventus'ta kiralık olarak geçirdi. Rotasyon oyuncusuydu, ağırlıklı olarak kenardan geldi. Juventus'un da kendisiyle alakalı bir ilgisi bu yüzden olmadı. 28 yaşında, pozisyonu itibarıyla da kariyerinin en iyi olması gereken zamanlarda olması gerekiyordu. Şu an düşüşte, bu yüzden zaten senin gündemine giriyor. PSG, bu futbolcu için Zenit'e 40 milyon avro'luk bonservis vermişti. PSG'de fena bir kariyeri olmasa da, artık düşünülmüyor.

Icardi'nin yakın olduğu futbolculardan biri. Paredes'in transferi, Icardi'yi de mutlu edecektir. Paredes demek, Torreira ile birlikte "çift 6'yı" oluşturmak demek. Çift 6'yı oluşturursanız da, 10 numaraya yapacağınız tercih daha hücumcu olur. Hatta Zaniolo, Kerem Aktürkoğlu ve Icardi gibi isimleri de düşününce, orta sahadan o yapıyı taşıyabilmek demek. Paredes, biraz daha teknik ve pas özellikleriyle ön planda. 6 -8 oynar, ağırlıklı olarak geriden oyunu kuracak isim olacak.

Torreira'nın Fiorentina günlerine bakın. Çok sayıda gol attı. Bunu da rakip ceza sahasına yaklaşarak yaptı. Galatasaray'da bunu yapması zordu, çünkü taşıması gereken bir takım vardı. Paredes hamlesi gelirse, Torreira o özgürlüğü kendisinde bulacaktır. Çünkü arkasını süpürecek bir futbolcu olacak. Geriden oyun kurma konusunda da çok fazla arkaya bakmayacak, Paredes o yükü de üstlenecek. Torreira ile olan uyumlarının yüksek olacağını düşünüyorum.

10 numaraya da, Talisca gibi bir hamle yapabilmeniz anlamına gelecek. Pres yapan, oyun içi katkısı yüksek bir 10 numaradan ziyade, gol özelliği yüksek, 2. forvet olabilecek bir isim tercih edilir. Paredes hamlesini önemserim, Galatasaray'ın oyun yapısına uyacaktır. Icardi'nin de takımda devam etme şansını yükseltebilecek bir hamle, onu mutlu kılar. 4-2-3-1 ya da 4-2-4 devam eder üzerinden konuşuyorum tabi. Formasyon bu şekilde ilerler.

7 yorum:

  1. Kariyerine, oynadığı takımlara bakılırsa iyi bir oyuncu gibi görünüyor ama çok tanımıyorum. Orta sahaya almak istediğimiz oyuncu tipi böyle biri mi acaba? Kesinlikle Sergio'dan daha güçlü, kuvvetli ve tempolu bir oyuncu olması şart. En az onun kadar da oyun kurma kabiliyeti olan biri olmalı Bütün bu özellikleri üstünde barındırabilecek oyuncular da ciddi maliyet. Camianın hayal ettiği kadroyu kurmak çok pahalı olacak. Bakalım Erden Timur nasıl başaracak bunu? Bence bu sene geçen seneden daha zor. İcardi en en önemli konumuz. Ha keza Rasika...Bu ikisini tutup orta saha, sol bek, 10 numara, 2. golcü gibi en az 4 ilave transfer yapmak hakikaten zor iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle biri. Savunma özelliği de olan ama teknik tarafıyla öne çıkacak, 2. bir 6 numara. Bu da hücumu daha özgür kılabilmek adına.

      Sil
  2. Şampiyonlar liginde 4-3-3 oynayabiliriz. Oliveria 3'lü oynayabilir.Talisca tarzı 10 numaralar pek iş yapmıyor. Superlig de Taloisca iş yapar ama Şampiyonlar liginde sert ve koşan takımlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. talisca şampiyonlar ligi'nde bjk ile iş yapmadı mı ?

      Sil
    2. Yaptı da o Talisca ile bu Talisca farklı. Araya Çin ve Arabistan Ligleri girdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir