13 Haziran 2023 Salı

Boey gitti, Dubois ile devam ederiz düşüncesi zor


Boey gitti, Dubois ile devam ederiz düşüncesi zor. Dubois de ayrılmak istiyormuş. Rennes ilgisinden söz ediliyordu. Belli bir tecrübe ve kalite sahibi, talibi rahatlıkla çıkacaktır. Yolların ayrılması da bence doğal olandır. Boey ayrılırsa, o tarzda bir sağ bek almamız gerekecek. Galatasaray'ın bek tarzı artık bellidir. Dubois gibi bir bekle oynamak, farklı bir oyun tarzı gerektirir. Dubois'i transfer ederken ki düşünceyle, Boey oynamaya başladıktan sonra oluşan görüntü farklı. Dubois, oyun kurucu ve teknik özelliğiyle ön planda. Boey ise atletizmi ve hızıyla. O tempodan da artık vazgeçemeyiz. Dubois, yedek bırakmak adına da lüks bir isim. 1 sezon daha kenarda beklemeyi kendisi de isteyemeyecektir. Lyon'da da kenara geldikten sonra, oynamak adına Galatasaray'a transfer olmuştu. Altyapıdan Gusto gelince, Dubois'i kesmişlerdi. Dubois de o ara Fransa Milli Takım havuzu içerisindeydi. 28 yaşında ve 2 yıldır çok fazla forma şansı bulamadı. En azından beklediği ölçüde diyelim. Hala piyasası var, Galatasaray da ondan kazanç elde edebilir. 2.5 milyon avro'ya transfer edilmişti, en az 3 - 3.5 milyon avro'ya satılabilir. Biten sezona bakınca, şampiyonluk içerisinde de pay sahibi olmuştur. Kritik maçları var, özellikle sol bekte forma giydiği maçlarda. Onun sol bek oynayabilme özelliği de kıymetli. Boey şu an ayrılsa, eminim ki yerine alınacak isim bellidir. Ön eleme maçlarında sıkıntı yaşanmaz. Boey'in alternatifi de yerli bir futbolcu olur. Sol beke yabancı alınırsa, sağ bek yerliye dahi dönüşebilir.

4 yorum:

  1. Kalede Muslera 1 sene daha kalacaksa ki bu en maliyetsiz çözüm gibi duruyor. Zira kaynaklarımızı forvet, orta saha, sol bek gibi yerlere kullanacağız. Bir de 1. kaleci için seneye büyük bir para harcamak manalı gelmiyor. Muslera iyi bir kamp döneminden sonra 1 sene daha kesinlikle oynar. Ama burda sorun şu; sahadaki 3 Türk kim olacak? Ya da hangi pozisyon olacak? Sol beki de klas bir yabancıya ayırdığımızda Kerem ve Abdülkerim dışında banko ilk 11 kalibresinde yerli kalmıyor. Nelson - Sacha giderlerse onların yerine bence Türk oyuncular alınmalı. Stoper, bek ve sol kanat pozisyonları yedekleri ile birlikte kaliteli yerlilerden olursa ligde de rahat ederiz. Mert Müldür, Ozan Kabak, Merih gibi birçok oyuncu da radarımıza girer. Sol bekte Kazım'ın çıkışı önemli ama Avrupa sezonun bu riske girilmez. Biz yine oraya kariyerli birini alalım Kazım buna rağmen Sacha gibi bir çıkış yakalarsa önünde yabancı beki kessin. Keşke kesebilse. İşimiz zor. Yapılması muhtemel bunca harcamayı finanse etmek için Sacha + Nelson satışına bence mecburuz. Hem bir devir-daim olması açısından, hem avrupa kulüplerinin gözünde bir pazar olabilmek açısında, hem arkadan gelenlere yer açmak açısından hem de gelir elde etmek için bu 2 satışı yapalım. Seneye de Zaniolo, Kerem satışları ile çarkı döndürmeye devam ederiz.
    Bu sene ŞL'ye girecek bir kadro kurmaya mecburuz. Bunu sanırım en çok Erden Bey istiyordur. Umarım gerekli hazırlığı ve planlamayı yapmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte Kazımcan devam edecek, ben başka bir yol bulamadım :(

      Sil
    2. O zaman tarz belli sağ tarafa yine dinamik koridoru komple kullanan adam almak zorundasin Dubois her mac orada oynayamaz bu yapida.

      Sil
    3. Aynen öyle. Boey'in getirdiği bek tarzından geri adım atamayız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir