7 Haziran 2023 Çarşamba

Ligin kritik noktası son virajı da, her şeyi değil


Ligin kritik noktası "son virajı" da, her şeyi değil. Galatasaray'ın şampiyonluğunun en önemli noktası, yakaladığı 14 maçlık galibiyet serisiydi. O iyi dönem içinde de, Mertens ve Oliveira'nın ciddi katkısı vardı. Son haftalarda bu adamları eleştirdik de, "hayal kırıklığı" diyeceğimiz bir performans yok. En fazla, daha iyisi olabilirdi deriz. Benim de beklentim bir üst noktaydı ama bu performans sınırı da, şampiyonluk yolunda elimizi fazlasıyla güçlendirdi.

Mertens'in daha fazla gol atabileceğini düşünüyordum mesela. Oyunu biraz daha değişti, pres yapan bir 10 numara gibi oynamaya başladı. 35 yaşında ve bu kariyerde olan futbolcuyu böyle bir oyuna ikna etmek teknik direktör başarısıdır. Mertens de bu rolü kabul edip, en iyi şekilde uyguladı. Alternatifsiz oynadı bir de, nefes alamadı. Sakatlık dönemi de var, tam anlamıyla geri dönebildi diyemem. Sakatlık döneminde de yokluğunu fazlasıyla aradık.

33 maçta 7 gol 4 asisti vardı. Aslında pozisyonların içerisinde, golü koklamaya devam ediyor da, şutlar çok cılız. Bitiriciliği onun en güçlü yanlarından biriyken, şu an o özelliği iyi seviyede diyemem. Eforlu oynuyor, gol noktasında nefesinin kalmaması doğal. Yeni sezonda 11 değil de, daha çok alternatif olarak devam edeceğini düşünüyorum. Maç trafiği ve yaş haddi de bunu gerektiriyor. 1 sezon daha, net katkı alacağız.

Oliveira'nın da daha çok tabela yapacağına inanıyordum. Bu özelliği var çünkü, geçmiş kariyerinde rakamları ortada. Toplamda 34 maçta 4 gol 4 asisti var. En azından asist sayısı daha çok olabilirdi. Oliveira sahadayken, oyun daha çok onun üzerinden dönüyordu. Savunma / hücum arasındaki bağlantı oydu ve bu görevi de iyi uyguladı. Top tekniği ve oyun aklı yüksek. Galatasaray'ın oyun kalitesini de ciddi anlamda yukarıda tutmuştu.

O da alternatifsizdi, son haftalarda da düşüş yaşadı. Oliviera olmadığında, yerine o profilde yazabileceğin kimse yok. Bu futbolcuları biraz nefeslendirebilsen, son haftalardaki o düşüşler yaşanmaz gibi geliyor. Oliveira bir de 4-2-3-1 değil de, 4-3-3 formasyonunda daha katkılı olur gibi. Biraz daha hücuma odaklanabilirse. Savunması var, mücadele içerisinde, kaçak dövüşmüyor. Biraz ağır, tempo düşüyor. Öyle isimler konuşuluyor ki, o da yeni sezonda ağırlıklı olarak kenardan gelecek gibi. 

4 yorum:

  1. Cok güzel konu islemissin bence de seneye ikisinin de sayisal anlamda gol.katkisi artacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolleri biraz daha düşecek, kenardan gelecekler gibi görünüyor.

      Sil
  2. Gedsonun dinamo gibi Cenk Tosunun arkasıni toplaması gibi biz de dinamo bir 8 alırsak Torreira da kalırsa Oliveira'nin temposuzlugunu bazı maçlarda kapatabilirler böyle bir formülle Oliveira düzenli 11 devam edemez mi ligde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 3 3 gibi bir düzende eder. Dediğin olursa ama bu da başka bir oyun oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir