20 Haziran 2023 Salı

Yusuf Demir'i kiralayıp, Morutan'ı rotasyona yazmak gerekiyor


Morutan'ın Pisa performansı üzerine çok konuştuk. Opsiyonunu kullanırlar diye düşünsem de, futbolcu Galatasaray'a geri döndü ve belki de hayırlısı oldu. İsviçre karşısında 3 dakika içerisinde 2 asist yaparak, Romanya'yı geri döndürdü. İlk asisti de fazlasıyla "yetenek" işi. Galatasaray'a geldiği gibi ayağının tozuyla "potansiyelini" göstermişti. Sonrasında aldığı forma düzensizleşince istikrar sağlayamadı. Torrent göreve geldikten sonra da tamamen koptu zaten. Okan Hoca'nın yapabileceği bir şey yoktu. Morutan'ın kiralık olarak gönderilmesi doğru karardı.

Pisa'da ciddi süreler aldı, iyi performans gösterdi ve gelişti. Türkiye'de uyum sorunu yaşadı. Dil sıkıntısı var, zaten içine kapanık. Biraz olsun İtalyanca öğrendiyse, Okan Hoca ile iletişimi daha kuvvetli olacaktır. Yetenekli ve genç oyuncu, niye kazanım olmasın ki? Oyun tarzı da sana fazlasıyla uyuyor ve böyle bir futbolcuya ihtiyacın varken. Geçtiğimiz sezon, forvetin arkası için alternatif üretemedik.

Bunun da sebebi, Yusuf Demir'in hayal kırıklığı olması. Yusuf Demir de büyük yetenek ama geçen sezon olmadı. Takım iyi gittikçe de, hiç şans bulamamaya başladı. Yeni sezonda yapılması gereken, Yusuf Demir'i oynayabileceği bir takıma göndermek ve gelişmesini sağlamak. O rotasyona da Morutan'ı yazmak. Böylece ihtiyaç duyduğun alternatif transferini kendi içinden yapmış olursun ve o parayı da başka transferlere aktarırsın.

Morutan'ı da parlatıp, çok daha büyük paralara satarsın ve iyi ki o opsiyona Pisa'da kalmamış dersin. Önümüzdeki kamp, bu tarz futbolcular için şans. Morutan da bunu kullanmak isteyecek. Okan Hoca da eminim ki onu değerlendirecek. Fizik olarak da gelişmiş, ayakları daha sağlam yere basan bir Morutan var. Topla hüneri yüksek, seni ipten alabilecek kalitede. Forvetin arkası, kanatlar ya da orta sahanın merkezinde rahatlıkla kullanabilirsin. 

14 yorum:

  1. Pisa antrenman videolarinin birinde cok iyi sutlari vardi bir nevi yarisma tarzi kisa kisa vuruslari gosteren bir videoda herkesten iyiydi bence de cok gelisti, yetenegi.zaten vardi eger topun kiymetini biraz ogrenebildiyse bizde de is yapacagina inaniyorum.
    Yusuf ise olmadan oldum havalarinda onun da bir ayaklarinin yere basmasi lazim bunu bizde yapacaga benzemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir'den de olur, ben umudu kesmiyorum. Morutan gibi kiralanıp, düzenli oynaması gerekiyor sanki. İstikrar yakalamalı.

      Sil
    2. Bence de Yusuf ileride yapacak ama görünen o ki ayaklari bizde yere basmayacak demek istemistim ben Barca'dan geldim havalari burada sökmez biraz eksiklerini tamamlamasi gerekiyor o da gecen seneki Morutan gibi topun degerini bilmiyor o kadar calim ya da şut deneyeceksen bitireceksin büyük takimda yoksa kadroya giremezsin Torreira veya Mertens Yusuf'un eksigini kapatmak icin kosmuyor bu takimda.

      Sil
    3. Tecrübe her şey. Oynayacak bir yerlerde, atacak o havayı, olgunlaşacak.

      Sil
  2. (Emre)
    Cok mantikli buldum. Hic bir genc yetenekten, øzelikle bonservis verip aldigimiz yeteneklerden 1 senede vazgecilmemeli. Øyle yaparsak bugun ne Boey'i izlerdik, nede 20 milyon euro girerdi kasaya. Morutan bizde rotasyona dahil edilse, 5 asist 5 gol bizde yapsa, 3-4 mac Avrupa maclarinda gøsterse kendini 5 yerine 8-9 kazaniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne isimler var, ilk senesi piyasada olmayıp, 2 değil, sonraki senelerde büyüyen. Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe 'de ne zaman oynamaya başladı mesela.

      Sil
  3. Takımda oynamayan oyuncuları kiralık veya makul ücret ile geri alma opsiyonu ile değerlendirmek gerek. Genç oyuncuları hemen harcamamak gerek.Yusuf'un birkaç yıl kiralanması mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir için 1 yıl yeter, birkaç yıl manasız.

      Sil
  4. Yusuf, Yunus hatta Morutan gibi oyuncuların başarılı olması için Kerem'i örnek almaları gerek bence. Temel bilgisi topla ilişkisi tekniği bu 3 oyuncunun da gerisinde ama 3 senede geldiği seviyeye bakar mısınız? 2,5 sene önce devre arasında gelen Kerem'le şu an ki Kerem arasındaki seviye farkı tamamen çalışma, azim, kararlılık, yılmama ve sürekli öğrenme. Ve daha da devam edecek gibi. bu sene pas atmayı öğrendi seneye belki de topu kontrol etmeyi ve ayağından açmadan dripling yapmayı öğrenecek. Diğerleri de böyle olmalı. Bu iş aslında karakter meselesi bence. İnsanın içinde varsa oluyor yoksa biraz da zor! O sebeple iyi analiz edip ona göre yatırım yapmak lazım yol yakınken de olmayacaksa yolları ayırmak lazım. Morutan için tek şans yaz kampı ve oynarsa 1-2 hazırlık maçıdır. Bir şeyler gösterirse bir ihtimal rotasyon için tutulur yoksa yaz sonu gider. Yunus'un bu sene son senesidir. Sözleşme yaptı, yaz kampı onun için aşırı kritik. Nasılsa mukaveleyi aldım deyip yatarsa tüm sezonu kulübede geçirir. Ya devrede ya da sene sonunda bence satılır. Yusuf içinse bu seneyi kiralık geçirmesi lazım. Ama olur da kampta parlarsa o zaman belki takımda kalıp Martens'le rotasyona girebilir. Aşırı yetenekli bir çocuk. ama ciddi bir mindset bariyeri var. Belki de yaşı küçük bilmiyorum. Ama en iyisi 1 sene kiralık bir yerde maç yapması lazım. 30 tane maç oynasa seneye başka bir Yusuf izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın 3 isim de Kerem'den hem daha potansiyelli, hem daha yetenekli. Kerem Aktürkoğlu o kadar çalıştı ve mental anlamda öyle gelişti ki hepsinin önünde, istikrar sahibi. Çok doğru örnek verdin. Yüzde 100 katılıyorum.

      Sil
  5. Cicaldau kesin satılmalı kaça giderse artık. Yusuf Demir'in olmasını beklemek hata ya kirala ya da zararına sat. Mert Muldur için Yusuf Demir takasini kabul etseler verirdim misal.
    Morutan kesinlikle kampta denenmeli ağustos sonu bile müşterisi çıkar acele etmemek lazım.
    Yusuf Demir 'i son kontenjan avantajı nedeniyle takımda tutmazdım. Hem oyuncunun düzenli oynamaya ihtiyacı var hem de bizim net katkı verecek hazır oyuncuya ihtiyacımız var. Yusuf'u ligden ilk 11 oynatma şartıyla bedelsiz kiralayalim.
    +1 kontenjanı Eldor Shomirodov vb Türki ya da Alman pasaportlu kaliteli Türklerden yana kullanmalıyız.
    Morutan belki Martens ile dönüşümlü oynayacak oyuncu olur o potansiyel var oynayarak geldi denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir'i zararına mı sat :(

      Sil
    2. Barcelona Yusuf'u almadı opsiyonlu kiraladı. Emre Demir vb. Opsiyon neyi gösterir oyuncudan memnun takim opsiyonu kullanır yani oyuncunun genelde tahmin edilen max fiyatı opsiyonu konur (zorunlu opsiyonlar hariç ) Barcelona bütçe büyüklüğüne kıyasla 10m euro büyük bir para değil kaldı ki kullanmadilar. Biz barça ya göre küçük bir kulübüz Barça için 10m bizim 6.5 dan daha küçük bir rakam. Biz bir de opsiyonlu fiyattan almadık deneyip test edip memnun kalırsak 6.5 demedik. Direkt aldık. Böyle oturarak bedavaya veya zararına gider maalesef. Türk diye o kadar parayı verdik herhalde. Kiralamak lazım. Ben pek ümitli değilim umarım yanılırım.

      Sil
    3. Yusuf Demir'i ffp davasına kiraladı, kafadan alacaktı. Sonra tutmadı oyuncu, bıraktılar. Zararına mı sat, tekrar ediyorum. Cem Uzan, sen misin o :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir