18 Temmuz 2023 Salı

Berkan Kutlu, sürekli sahada olmak isteyen bir futbolcu


Berkan Kutlu, sürekli sahada olmak isteyen bir futbolcu. Geçen sezon başını hatırlayın, daha fazla forma giymek adına takımdan ayrılmak istemişti. Hoca bırakmadı onu, sezon içinde de ana rotasyon içine dahil etti ve futbolcunun gelişim sağladığını gördük. Tepki gören adam, şu anda herkesin "satılmasın" dediği isme dönüştü. Yeni sezonda maç trafiği artıyor, Avrupa Kupası'nda sert maçlar var. Rotasyonu bol bir sezon izleyeceğiz. 8+3 sarmalında da, Berkan Kutlu'nun değeri büyüyor.

Genoa ve Nantes'in resmi teklif yaptığı yazılıyor. Biri 5, diğeri 5.5 milyon avro önermiş. 4 milyon avro + sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında transfer etmiştik. Forma verdiğin ve katkı aldığın futbolcudan bir kazanç elde edeceksin ki, transferi değer kazansın. En az 7-8 milyon avro'ları görmeli bu transfer. Görmüyorsa da gitmesin zaten. Yeni sezonda Berkan Kutlu'nun yeri olmazsa olmaz. Berkan Kutlu ve Barış Alper Yılmaz gibi isimler, ana rotasyonunun en önemli yerli parçaları.

Dorukhan Toköz boşa çıkınca, kimi onu alırız diyor. Berkan Kutlu'dan daha iyi bir orta saha değil. Berkan Kutlu'yu bahsi geçen tekliflere bıraksan, yerini doldurmak için aynı parayı harcayacaksın. O zaman Berkan Kutlu niye gitti? Gidip de, Berat Özdemir gibi isimler için teklif yapacaksın. Başka yerli alternatif de yok. Bahsi geçen teklifler değmiyor yani. Alanyaspor payı da unutulmasın. Yüzde 20 önemli bir rakam.

Kalmasından yanayım. Sözleşmesiyle alakalı bir sorun olabilir. TL sürekli değer kaybederken, onun aldığı yıllık ücret düşük kaldı. Orada bir iyileştirme gelirse, Berkan Kutlu'nun ayrılma isteği ortadan kalkar. Zaten oynayacak, forma bulacak, gelişimi devam edecek. Nantes veya Genoa senden önemli değil. Şampiyonlar Ligi oynayacaksın burada. Saha içinde performans almaya devam ediyorsun bu arada, mutsuz hareketleri yok. Çok iyi profesyonel.

2 yorum:

  1. Surekli olmak istiyor da ideal kadro yoksa kendisi sorumluluk alip bir seyler yapamiyor, tamamlayici bir oyuncudan ötesi degil Berkan gitmesinde bir sakinca görmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamlayıcı olması da değerli. Futbol 11 kişiyle oynanmıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir