11 Temmuz 2023 Salı

Davinson Sánchez & Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ni de hedeflediğimizi düşünürsek


Galatasaray ile alakalı, transferin hareketlendiği günlerdeyiz. Nelsson, Boey ve Zaniolo, "satış" noktasında, "gidebilirler" diye düşündüğümüz futbolculardı. Boey ve Zaniolo'nun artık kalacağını düşünürken, Nelsson için hala o kapı açık. Davinson Sanchez için de 8-9 milyon avro'luk teklif yaptığımız yazılıyor. Bu haberin doğru olduğunu düşünüyorum, kaynaklar çok güçlü. Haberin sonucu da, Nelsson'un ayrılığının ufukta oluşu.

Nelsson, yaşına göre olgun ve iyi bir stoper. Transferi düşünüyor, onu isteyen iyi takımlar var. 25 milyon avro'luk satın alma opsiyonu olsa da, teklifler 20 milyon avro'nun üstüne çıktığı an bu satışa izin verilir. O teklifler de Galatasaray'a gelir diye düşünüyorum. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı, uyumları ile bizi yukarda tutan stoperler. Nelsson'u oradan çektiğimizde, Şampiyonlar Ligi'ni de hedeflediğimizi düşünürsek, kaliteden ödün vermemek gerekiyor.

Yeni bir genç alalım, geleceğe oynayalım düşüncesi zor. Şampiyonlar Ligi, biraz da tecrübe istiyor. Nelsson'un yerini, kaliteli ve tecrübeli bir stoperle doldurmak doğru düşünce. Davinson Sanchez, iyi bir kalite ve tecrübe. Tottenham şu sıralarda kendisini kadrosunda düşünmese de, bu futbolcuların senin gündemine girmesi için bazı şartlar oluşmalı. Fizik olarak güçlü, hızlı, topla çıkabilen, geriden iyi oyun kuran bir stoper. Konsantrasyon ve odak sorunu var, bazen sakatlaşıyor. Denayer'e benziyor bu noktada.

Denayer de hızıyla ve topla çıkabilmesiyle ön plana çıkardı ama sakardı. Bu tarz futbolcuların odağı da güçlü olsa, oynadığı takımın adı Manchester City oluyor, Tottenham'da da devam etmiyor. Biraz da konumumuzu, gücümüzü bilmemiz lazım. Alacağın her ismin mutlaka bir noktada defosu olacak. Galatasaray'ın oynadığı oyunda, stoperleri orta sahaya kadar çıkıyor ve rakibe orada basıyor. Stoperin hızlı olması, topla çıkabilmesi değerli. Nelsson, Abdülkerim Bardakcı'nın arkasını süpürüyordu. Şimdi ise 2 stoperin bu özellikte olacak. Dengeyi sağlamak da hocanın işi olacak.

Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Yaş 27, bence şartlar makul. 8-9 milyon avro'lar büyük görünse de, futbolcunun isminin ağırlığı da büyük. Premier Lig'in en iyi takımlarından birinden stoper alıyorsun. Orada önemli bir tecrübeye sahip. Nelsson giderse, yerini doldururken, kendi oyun yapına daha uygun bir stoper almak da doğru düşünce. Bazı isimlerin ayrılığı ihtimalken, arka planda planlar mutlaka yapılmıştır.

2 yorum:

  1. Abi bu adamda da biraz sakarlık var. Şansi düşüncem Abdülkerim yaptığı yapabileceği hataları Nelson gibi bir süpürücü ile kompanse edebildiğimiz için başarılı duruyoruz defansta. Abdülkerim hata yapıyor demek değil tabi bu söylediklerim ama Nelson arkanda oluşunu bilmek de Abdülkerime rahat hareket alanı bırakıyor. Nelson dan çıkılmaması gerektiğini düşünüyorum. İkna edilmeli en az 1 sezon daha burada olmadı gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakarlık olmasa, gidip Militao'ya dönüşür, Real Madrid'e gider. Hem hızlı, hem atletik, hem iyi oyun kuracaksın ama sakar da olmayacaksın. Bu oyuncular gündeme böyle düşer :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir