10 Temmuz 2023 Pazartesi

Galatasaray 2-0 Kisvárda FC, potansiyelli gençleri ana oyuncu grubu içinde kullanınca


Bir anda tüm gençleri oynatmak değil, potansiyeli yüksek gençleri, ana oyuncu grubu içerinde kullandığında verim alıyorsun. Potansiyelini yüksek gördüğün gençlerin üzerinde daha çok durup, bu tarz maçlarda süre vermek doğru. Ana oyuncu grubu içinde tabi, hepsini bir anda oyuna sürmeden. Efe Akman ve Ali Turap Bülbül'ün potansiyellerinin ne kadar değerli olduğunu, bu gençleri tanımayanlar da görmüştür. Kisvarda ile oynanan hazırlık maçının bu noktada çok verimli geçtiğini düşünüyorum.

Galatasaray'ın oyun ezberi üzerine artık konuşmaya gerek yok. Kim sahada olursa olsun, ön alandaki baskı ve presten ödün verilmiyor. Forvetin Barış Alper Yılmaz'ken de, bu presi daha net gösteriyorsun. İlk yarıdaki sıkıntı hücumdaki verimsizlik. Mertens'in preste aktif olduğunu görüp, bitirme noktasında zayıf kalması problemlerden biri. Emre Kılınç bu maça niye 11'de başladı hiç anlamadım zaten. Yunus Akgün de etkisizdi. 

Midtsjö / Berkan Kutlu merkeziyle de üretemezsiniz. Berkan Kutlu, bu hat içinde tek başına mücadele etmek durumundadır. 2. yarıda oyuna giren Zaniolo, Morutan ve Yusuf Demir'le birlikte ön alanda yeniden hareketlilik sağlandı. Rakip de çok kapanıyor, son ana kadar kilit açmakla uğraşıldı. Yusuf Demir'i yine çok tutmasam da, Morutan müthiş bir maç çıkardı. Hücumu sürükleyen isimdi mesela. Zaniolo da sağ kanatta gücüyle ayakta kalsa da, bitirme noktasında çok göremedik.

Bu maçta pozisyon vermemek değerliydi. Topa mümkün olduğu kadar sahip olundu ve stoperler yine orta sahaya kadar çıkartılarak, oradaki tüm toplar kazanıldı. Efe Akman da oyuna girdikten sonra çok etki etti mesela. Müthiş bir çevre kontrolü var. Orta sahada hem top kazanıp, hem de kazandığı topu müthiş kullanıyor. Ön alanda da baskıya gidip, rakip ceza sahası çevresinde organizasyonu oluşturdu. 2. yarı, ilk yarıya oranla daha keyifliydi. Nedeni de daha hareketli ve verimli yapı.

14 yorum:

  1. Takımda bazı bölgelerde aynı mevkide oynayan çok varken bazı bölgelrde çok az alternatif var. Yunus zaniolo barış morutan belki yusuf demir gelirse rashica sağ önde ama diğer kanatta keremin yerine oynayacak adam yok. Emre Kılınç belki. Toreira yerine berkant midşö var ama sergio mertens alternatifi henüz oluşmadı. İcardi geldi diyelim ama yedeği yok henüz. Yusuf demir bu kafayı değiştirmedikçe hollandaya kiralanmalı gelişmesi için. Morutan kalabilir teklif gelmezse. Takıma girmek için çabalıyor en azından. Oynadığı bölgede çok alternatif olması onun adına handikap. Efe yi beğendim. Öyle şatafatlı transfer yerine her sene alt yapıdan bir gencin takıma monte edilmesini daha çok arzularım açıkçası. Takımın ve yedeklerin prese dayalı oyunu sürdürmesi, benimsemesi ve temel taktik disipline bağlı şekilde uygulaması sevindirici. Tekrar söylemek istiyorum kötü topçu değil ama takımdan biri gidip transfere kaynak olacak deseler zaniolo gitmeli derdim. Sonra nelson en son boey derdim. Oliviera ya araplardan teklif geldiyse gidebilir bence.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperde bol isim var mesela, orta sahan o kadar güçlü değil. Forvetin de yok. Dengelenir tabi bunlar.

      Sil
  2. Abi maç belki ölçü değil ama Morutan için olumlu görüntüler vardı sahada geçen yıl da aynı olmuştu gelçi tam kalacak derken gitmişti. İyi bir kamp geçiriyordu ki bir anda tökezledi. Hoca istikrarsız oyuncuları pek tutmuyor anladığım kadarıyla. Yani bir maç 10 üzerinden 8 oynuyorsan bir sonraki maç 3 olunca hoca pek istemiyor yani 10 üzerinden 5 ile oyna ama hep 5 oyna gibi geliyor bana. Yusuf Demir için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Az biraz kımıldasa içerden bir transfer olur. Ne paramız gider nede vaktimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan, bu maçta çok iyi izlenim verdi. Sorumluluk aldı, takımla uyumu iyiydi. O içe kapanık halini atmış üzerinden.

      Sil
    2. Pisa maclarinda yer yer takim lideri gibi oynamis bir scout videosunda neredeyse tüm italya gol ve asistleri kaliteli goruntuyle vardi, Italya ona cok sey katmis.

      Sil
    3. Pisa farklı ama, buradaki seviye bambaşka :)

      Sil
  3. Ali Turap rotasyonun parçası olmalı. Muazzam bir yetenek. Fizik gücü de inanılmaz durumda. Yaşıtlarına göre çok diri. Kolay kolay yıkılmıyor. Gelişmesi, geliştirmesi gereken yönleri var. Ama rotasyon olmanın aşağısında bir oyuncu da değil kesinlikle. Kiralık olarak süperlig de bir takımda kolaylıkla forma giyebilecek durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla sırıtmaz. Kanadını sürüklüyor, harika bir ilk dokunuşu var.

      Sil
  4. Sağ ön aynı tip oyuncularla dolu, Ali turap bir yerlerde oynamalı, yaratıcı oyuncu sıkıntımız var. Emre hala gucsuz mücadelesi yok. Birçok genc oynama garantili kiralık gönderilmeli. Berkant iyi gözüktü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus, Yusuf ve Morutan evet de, Morutan forvetin arkasında da oynuyor.

      Sil
  5. Stoperde kaan ayhan çok ağır kalıyor bence özellikle metehana daha çok şans verilmeli ama bu maçta oynatmadı bile

    YanıtlaSil
  6. Ali Turap, Efe, Morutan fena değildi. Ama daha erken yorum için. 3-4 maç daha izlemek lazım. Ben esas Yunus ve Yusuf'a şaşıyorum. Mesela Yunus sözleşmesini almış rahatlamış gibi. Bu kadar yetenekli olup da kendini bu kadar topa vermeyen bir çocuk olamaz. Yusuf'un ise ben yurtdışına kiralık gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kafa ile bizde olmaz. Okan Hoca önde agresif basan oyuncular istiyor. Zaniolo'ya bakıyorum çocuk kendini yırtıyor parçalıyor. Demiyor ki oynadığım takım basit bir takım.. Ama Yunus, Yusuf yoklar! Bu iş günün sonunda kafada bitiyor.
    Orta sahada Midjö, Sergio, Martens bence yetersizler. Ciddi bir yatırım yaptık üçüne de. Maaşları çok yüksek ama orta sahada kendilerinden beklenen agresifliği ve skoru karşılamıyorlar. Midjo hatta Sergio giderse ben şaşırmam. En zayıf karnımız bence orta saha. Oraya sadece Parades değil bence 1 belki 2 oyuncu daha alınmalı. Şu an en kritik yerimizi orta saha. Oraya çok transfer lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıvılcımın yanması güzel yine de. Bazı kazanımlar gerçekleşecek gibi görünüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir