8 Temmuz 2023 Cumartesi

Ekstra bir transfer olmazsa, Şampiyonlar Ligi ilk ön elemesine çıkacak kadro


Ekstra bir transfer olmazsa, Şampiyonlar Ligi ilk ön elemesine çıkacak kadro bu şekilde. Torreira da bu seriye yetişemez diye yazılıyor. İlk 2 turdaki olası rakiplerin gücüne bakınca, sahada çıkacak bu mevcut kadro hiç de güçsüz değil. Bunu "teselli" anlamında yazmıyorum. Transfer konusundaki düşüncemi zaten biliyorsunuz. Şu yapıdaki en önemli eksik "forvet". O pozisyonda, Barış Alper Yılmaz ve Mertens de oynayabilir ama daha net bir 9'un gerekliliği var. Icardi'nin alternatifi şu günlerde belli olmuş olsa, elimiz çok daha güçlü olacaktı.

Savunma hattın hiç bozulmuyor mesela. Oradaki uyum kıymetli. Şu günlere gelirken, Boey ve Nelsson satılır diye düşünüyordum. Şu an 2'si de takımda kalacak gibi görünüyor. Savunma istikrarını korumak, bu ön eleme maçlarında önemli. Uyum gibi sorunun olmayacak, o noktada çok güçlü kalacaksın. Orta sahada ise Torreira sakatlanmamış olsa, yine çok güçlüsün. Orada avantajın, Berkan Kutlu çok formda ve oynamak istediğin tempolu oyunun önemli saç ayaklarından. Oliveira'nın o döneme kadar toparlanması lazım tabi. 

Mertens, Hull City maçında çok iyi durumdaydı. Oliveira ise oyuna girdikten sonra o etkinin çok uzağında. Torreira'nın yokluğu kalite düşürüyor, bu yüzden de Oliveira ayağa kalkmalı. Forvet arkası 3'lüye bakınca yine isimler iyi. Mertens'in formda oluşu avantaj, tecrübesiyle takımını taşır. Zaniolo ve Kerem Aktürkoğlu da üst düzey kalite. Zaniolo da forvet oynayabilir bu arada. Barış Alper Yılmaz'ı ön alana yazmak, baskıyı beraberinde getiriyor. Hul maçında gördük ki, Mertens ile birlikte o işi iyi yaptılar ve çift forvet gibiydiler.

Zaten o maç, ön elemelerde ne oynanacağının göstergesi. Rakiplerin güç dengesi biraz daha zayıf olacağından, ön alan baskısı ve temposundan ödün verilmeyecek. İşi de maçın ilk bölümünde bitirmeyi deneceğiz. Pozisyon oyunu oynayacağımız, beslediğimizde golü garanti şekilde getirecek bir forvetimiz yok. Baskı olmazsa olmaz. Hücum yetenekli de, bitirebilmek sorun. Zaniolo ve Kerem Aktürkoğlu'na da çok iş düşecek. Sorunlardan biri, hücuma kenardan hamle yapabilmek. Yunus Akgün o noktada iyi ışık yaksa da, alternatif üretmek imkansıza yakın. Gençler de pek ışık vermedi.

4 yorum:

  1. Icardi almadan alternatifini almak istemiyorum. Bu aslında muazzam bir vizyon içeriyor ben öyle düşünüyorum en azından. Icardi olmazsa yeni bir Icardiye de gidilmiş belli ki. Bekliyor herşey. Açıklamama sebebimiz de şu aynı uçakta getirme muhabbeti çok tuttu geçen sene. Belki de öyle bir uçak inecek ki ardından kimse trasfer demeyecek. Çünkü bir panik havası da yok. Ne yazık ki elimizi masaya vurup ne kadar istiyorsun al diyemiyoruz hiç bir oyuncu İçin. Bu sebeple de beklememiz çok doğal. Kadro korundu. Son 10 senedir net hatırlıyorum hangi sezon öncesi revizyona gitmedik kadroda. Yada en iyi oyuncumuz gitti bu yıl hiç biri olmadı. Kadro tam anlamıyla korundu. İskeletin üzerine oyuncu koyacağız Icardi geldiği anda ah vah diyeceğimiz bir durum da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'yi de doğru zamanda alacağına inanmış demek ki. Bu önemli. İş Ağustos sonuna kalacak olsa, bu süreyi forvetsiz geçmezdik.

      Sil
    2. Abi sadece icardi olsa bile tabloda şampiyon takım var be. Ligde icardi gelişiyle bile şampiyonluğun en büyük adayıyız. Gerisi için de beklenir problem değil. Sol bek aslanımız Kazımcanımız var. Yukarda arkadaşın yorumda söylediği gibi öyle acil bir durum yok.

      Sil
    3. Sol beke yine de kaliteli bir hamle gelmeli, bir tek Kazımcan var. Alternatifsiz adam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir