8 Temmuz 2023 Cumartesi

Bence de, Türk futbol tarihindeki en büyük transfer


Arda Güler'le alakalı herkes gurur duyuyordur diye düşünüyorum. Olaya "Türk futbolcusu" olarak bakmak lazım ve bu transfer de bence Türk futbol tarihindeki en büyük transfer. Daha öncesinde de genç yaşlarda, büyük takımlara giden Türkler oldu. Daha ileri yaşlarda da çok büyük transferler yapan Türk futbolcular vardı. Arda Güler, henüz 18 yaşında ve ülkenin üretimi. Ciddi bir bonservis ödenip, yatırım yapılarak transfer ediliyor. Real Madrid'in direkt olarak Arda Güler ile alakalı planı var. Manchester City'nin Enes Ünal'ı alması gibi bir iş değil bu. Yavaş yavaş hazırlanacak da, en kötü ihtimalde dahi, geçen sezon Fenerbahçe'de aldığı dakika sayısına ulaşacak. Ancelotti'nin, Florentino Perez'in Arda Güler'i ikna ettiği bir ortam. Basın toplantısını izledik, ısrarla "başka bir takıma kiralanacak mısın" diye sordular. 10 dakikada, 4 farklı kişiden bu soruyu aldı. Nedeni de aslında futbolcuyu tanımamaları. Fenerbahçe'de sezonun son bölümü boy gösterdi, Milli Takım'da da son maçta. Tanımadıkları için de, ısrarla bu soruyu sordular. Arda Güler ise, Real Madrid'de devam edeceğini, hiçbir takıma kiralanmayacağını dile getirdi. Ana rotasyonda yeri var. Bu beklentiyle de daha önce hangi Türk genci transfer edildi? Şu ana kadar gördüğümüz en büyük yetenekle karşı karşıyayız. Kariyer gelişimini merak ediyorum.

7 yorum:

  1. Hazırlık kampında görmek gerekiyor.Arda çok iyi futbolcu ama kendisini çok geliştirmesi gerekiyor. Rotasyonda pek olacağını düşünmüyorum ve büyük ihtimal İspanya 'da başka takımda kiralık olarak oynar. Fenerbahçe 'de bazı maçlarda çok iyi bazılarında ise vasat maçlar oynadı.Belirli bir standartı yakalaması gerek. Bu da sürekli oynayarak olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişebileceği takıma gitti o da. Rotasyonda olacağını düşünüyorum, o vaatle transfer edildi. Ancelotti, çok üzerinde duruyor. Hiçbir takıma kiralık gitmeyecektir. Fenerbahçe'nin dengesiz yapısı kaynaklı o görüntü.

      Sil
  2. Bence fiziğini onun gibi geliştirir,ve bir de istikrarı da yakalarsa messinin yarısı bile olabilir ve bu da onu Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu yapmaya yeter..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sakatlık vermezse, geliştirir diye düşünüyorum.

      Sil
  3. bizim bir şey söylememize gerek yok. Dünyanın en büyük kulüplerini peşinde koşturmuş 18 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz. Çok büyük yetenek. Mental bariyeri aşar, çılgınca kendini işine adarsa başarılı olmama ihtimali yok. Çok çalışması lazım. Gittiği yerdeki orta sahalara bakıyorum: tuşameni, bellingham, valverde, camavinga, kross, modriç, brahim, reinier.. hepsi muhteşem oyuncular. Bu sene alışma senesi, İspanyolca öğrenme ve rotasyonda yer alma senesi olmalı. Seneye modriç, kross gibi oyuncuların da gitmesi ile birlikte eğer çok çalışırsa ilk 11 oyuncusu olur. Ama hakkaten çok büyük rekabet var orta sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatırım yaptılar, ısrar ettiler, çok çabaladılar. Türk futbolu adına büyük bir olay.

      Sil
  4. Real madridin bu paraların daha çoğunu verip sağlıklı süre veremeyip sonraki sezon sağa sola kiraladığı bir sürü topçu var. Vaat vermek başka yeterli görmeyip sağlıklı süre vermemek başka birşey. Dünyanın en büyük kulübü zaman içerisinde yeterli görmezse yeterli aüre verilmez bu kadarda doğru yönetilen bir kulüp öyle söz verildi falan hikaye. Tchnnemo, camavinga, valverde, modric, kroos, bellingham 3 pozisyon için rakipleri içlerinde en zayıf halka 3 sezon önce 30 milyon verdikleri fransız milli camavinga. İşi çok zor açıkçası bu fizikle çok çok daha zor. Temennim çok süre alıp bizleri gururlandırması ama çok süre alacağını düşünmüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir