18 Temmuz 2023 Salı

Galatasaray 0-2 SK Sturm Graz, takımı en son ne zaman bu kadar kötü görmüştük?


Hazırlık maçıdır, skora elbette takılmam da, oyun düşürüyor. Hele de, ön eleme maçı öncesinde olunca. Son provaydı bu ve ilk 11'ine bakınca da en ideal kadron. Öyle eksiklerin var ki, takımın senkronu yoktu. Mevcut oyuncu grubu içindeki ideal 11'inde bu senkronu yakalayamazsan, Zalgiris maçı öncesi endişe doğaldır. Rakip güçsüz ve seviyesi aşağıda olabilir. Hazır takım, ligleri devam etmekte. Sen de topa hakim olamadığın sürece, her türlü tehlikeye açıksın.

Barış Alper Yılmaz, sadece savunma arkası koşulara odaklıydı ve önde top tutamadı. Mertens iyi değil, bağlantıyı sağlayamadı. Kerem Aktürkoğlu / Angelino kanadı doğal olarak uyum arıyor ve orayı da baskın şekilde kullanmadık. Midtsjö / Berkan Kutlu 2'lisiyle de top yapamazsın. Yapamadığımız gibi, savunmada da geçildiler. Kampın son günü, yorucu idmanlar derken, onun getirdiği ağırlık da olabilir. Pres de hiç yoktu. Diğer maçlarda skor alamasak da, oyun ezberi var diyorduk. Bu maçta o da yoktu.

Nelsson'un da odağı kayıp mesela. Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar fazla top ıskaladığını gördüm. Başından sonuna denge yoktu takımda. Özellikle ilk yarıda bir dolu pozisyon verildi ama golleri 2. yarıda yedin. En son ne zaman bu kadar kötü oynadığımızı hatırlamıyorum. Boey / Zaniolo kanadını zorladık. Zaniolo, bireysel çabasıyla ayakta kalmaya çalışırken, ısrarla çizgiye inerek atağı öldürdü. Boey de iyi başladığı maçta çabuk duruldu, gelemez oldu.

Oyuncu değişiklikleri sonrasını yorumlamaya gerek yok. Hemen hemen herkes değişti ama Galatasaray'a bir hareket gelmedi. İdeal kadro ile dahi senkron yakalanamazken, oyuncu değişiklikleri sonrası bunu sağlamak zor. Halil Dervişoğlu, kaos içinde kayboldu, yorum yapmak imkansız. Angelino konuşulabilir, o da doğal olarak uyum sorunu yaşadı ve rakip ceza sahası içinde net bir 9'un olmayışı da handikaptı. 

17 yorum:

  1. Bence Zaniolo ve Angelinho ilk 11 için daha erken. Geç katıldılar, normaldir. Biraz daha hazır ve aşina oyuncu seçmek gerekebilir bu maç özelinde.
    Bir de, Rashica erkenden gelseymis keşke. Bu ön elemeyi garanti altına almak zaten 1 2 milyona bedel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica yorumuna aynen katiliyorum, kilit adam bence de.

      Sil
    2. Rashica, bu kadroda senkronu tutturan isimdi. Yokluğu elbette aranır. Dengeni kaybediyorsun.

      Sil
    3. bunu yazmam garip gelebilir ama, galatasaray futbol takimi icin rashica, zaniolo'dan daha iyi topcudur. gonul ister ki zaniolo'yu satalim ve elde ettigimiz kar ile rashica'yi alalim, yolumuza bakalim. mertens'in yerine icardi arkasina da 9'umsu bir 10 numara cektik mi tamam on taraf. torreira'nin yanina fred cek ortasaha okey. nelsson'in yerine de merih'i cekicez mecbur, bir de yedek stoper, yedek kaleci, bakambu. bitti gitti.

      Sil
    4. Zaniolo'yu kullanabilirsen, ondan daha iyisini bulman zor. Oyunun dengesi için haklısın ama bu oyun gelişebilir.

      Sil
  2. Sorun orta sahada bence Icardi harici yoktan var etmeyen klasik bir 9 numaran olsaydi da bugün cok bir degisiklik olmazdi oyunda, zira topu oradan hizla cikarip yaratamiyorsun. Umarim Zalgiris macina Berkan Midstjö ikilisi ile cikmayiz, bu kadro ile o kadar kolay bir mac oldugunu düsünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün için olmazdı ama yarınlar için olacaktır. Bugünün sorunu elbette orta sahada.

      Sil
  3. Birincisi Okan nın forma adaletini sorgulamak lazım. Mertens den hala ne bekliyor. Oraya bu dönem mutlaka birini monte edip mertens/mata ikilimini yaratması lazımdı geç kaldı.ikincisi oyun kurulumunda yaratıcı bir orta saha olmadan, iki tane alana alana değil topa basan orta saha ile olmayacağını anlamadı mı.Son olarak hazırlık maçı da olsa şu maçlara yedek kaleci ile başlasa daha iyi olmaz mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincisi Okan değil Okan Hoca :) Mertens de oynayabilir, hazırlık maçı. Elindeki kadro bu. Kimi oynatacaktı :)

      Sil
  4. Ortasahaya dinamik oyuncu mistjö gibi oyuncuyla olacak iş değil hele hele kerem demirbay gibi ağır ve yaşlı oyuncu ile hiç değil

    YanıtlaSil
  5. Taktik olarak ikili tandem savunma açık vermeye meyillidir Kaan Ayhan'ı çapa gibi Trabzon maçında olduğu gibi monte etmeli. Ki Angelino ve Boey rahat çıksın ve savunmada derinlik kaybolmasın. Konya Basaksehir maçları da aynıydı kontrada ara toplarda tek hatta kalıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon tesadüf olarak mı pozisyon vermiyorduk :)

      Sil
  6. Hamza Akman Midstjo yerine düşünülebilir. Midstjo hiç güven vermiyor. Raschida takım için çok önemli. Hem defans hem de hücumda fark yaratıyor. Zaniolo 10 numara veya forvet oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülemez, o da yetmez. İhtiyacı hiç karşılamaz.

      Sil
  7. Yetiştirici bir takımdan yavaş yavaş veteran bir takıma dönecek gibiyiz tecrübe tabiki lazım ama takımı sırtlayacak genç ve başarıya aç futbolcularda lazım doymuş oyuncu degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler var takım içinde, gayet açlar. Tecrübelisi de aç. Dengemiz yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir