1 Temmuz 2023 Cumartesi

Mert Müldür'e haddinden fazla anlam yükleniyor


İlk 11'de 3 yerli oynatma zorunluluğu, Mert Müldür'e haddinden fazla anlam yüklüyor. Galatasaray, sol bek için "yabancı" oyuncu hayal ederken, sağ beki yerliyle geçebilir miyiz diye düşünüyor. Boey ile Mert Müldür arasında seviye farkı var oysa. Mert Müldür'ü oraya yazdığınızda, bana göre kaliteden ödün veriliyor. Futbolcunun ilk dönemlerinde potansiyel eşiği yüksekti de, geçen sezon hiç maç oynamadı. Ciddi bir sakatlıktan dönecek ve ne kadar iyi döneceği de bilinmiyor. Sassuolo dönemi de o kadar parlak geçti diyemeyiz. Gerçi onların oyun tarzı da futbolcunun hücum yönünü olabildiğince köreltti. Sağ bekte Boey ya da o tarzda yerine alınacak bir yabancıyla devam edilsin. Sol bekte Kazımcan Karataş gibi bir potansiyelin var. Sol bekte gerekirse yerliyle devam et işte. Elindeki isim daha iyi. Yerli konusunda ısrarlı şekilde "dışarıdan" arayışta bulunmayı anlamıyorum. Bazen içeri bakmak lazım, elde potansiyel isimler var. Kimi de sağ bekte Kaan Ayhan oynayabilir diyor, bence o da zor. Ağır oyuncu çünkü. Mert Müldür kadar katkı verir de, ağırlığı sorun yaşatır. Sağ bek için, maçına göre hamle olabilir diye bakıyorum. 11'e yazdık, 3. yerliyi çözdük ihtimali yok. Gerekirse sağ beki yabancı ile geçip, sol bekte Kazımcan Karataş ile oynamak bana daha mantıklı geliyor.

6 yorum:

  1. Katiliyorum zira sag bek bulmak sol bekten daha kolay cek ust seviye bir atletik yabanci sag bek solda Kazimcan ile devam et sakatlik olursa Kaan vs ile yama yaparsin.
    Özellikle bu Rogerio vs muhabbetlerinden sonra yaziya kayilmamak mumkun degil, o kalitedeki yabanci solbek yerli kuralinda seni daha onemli yerlerde zora sokar Rogerio olacaksa Kazimcan solda oynar sag beke ust duzey adam alinir mantigi cok daha dogru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazımcan Karataş, benim gözümde Mert Müldür'den daha potansiyelli ve iyi oyuncu şu an. Sağ beki yabancı geçip, sol bekte onunla devam etmek bana daha mantıklı geliyor.

      Sil
  2. Schalkenin genç sagbeki mehmet aydın sizce potansiyelli bir alternatif olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O potansiyelli. Biraz daha kanat bek gerçi. Birçok mevkide de kullanabiliyorsun. Top tekniği çok iyi düzeyde.

      Sil
  3. Mert Müldür ilk dönemindeki gibi değil. 11'de oynayacak olarak düşünmemek gerek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir