28 Temmuz 2023 Cuma

Okay Yokuşlu & Galatasaray, derinden bir Avrupa kariyeri


Geçmiş yılların her transfer döneminde, Okay Yokuşlu ismi mutlaka konuşulurdu. Dönem dönem, Galatasaray'a yaklaştığı zamanlar da mutlaka olmuştur. Avrupa'ya gittiği günden bu yana istikrarlı şekilde yoluna bakıyor. Beklenen aşamayı kaydedemedi belki de, arkaya dönüp bakmadı da. West Bromwich onun için iyi bir opsiyon oldu, çok seviliyor. Kiralık olarak forma giydiği bir dönem de olmuştu. Belki de Avrupa'daki en istikrarlı günleri ama Championship'de dahi seviyesi belli bir takım.

Geçtiğimiz sezonu da oldukça istikrarlı, 41 maçı var. Ağırlıklı olarak ön liberoda boy göstermekte ve kendisi adına geçirdiği sezonlar iyi. Celta Vigo'da uzun yıllar kaldı gibi görünse de, ilk sezonlarının ardından beklentinin çok uzağındaydı. Sonrasında kiralanma dönemleri oldu, en sonunda da onu çok seven West Bromwich'e imza attı. Bonservisi elindeyken, Türkiye'ye gelmesini beklerdim ama o ısrarla Avrupa dedi. Saygı duyuyorum.

Eskiden, Milli Takım'ın olmazsa olmazlarındandı. Sonrasında gözden iyice uzaklaştı gibi, düşünülmüyor bile. Yaşı da oysa henüz 29. Belki de en iyi olması gereken, tecrübelendiği yıllar. Oynadığı pozisyonda da tecrübe değerlidir. Takımlarımız "+3" yerli diye inim inim inlerken, mutlaka opsiyon olacaktır. Ayrılmayı düşünür mü bilmiyorum da, yeniden üst seviyeye yükselmesi de ülkeye dönüşünden geçmekte. 

Galatasaray'da bazı ayrılıklar bekleniyor. Berkan Kutlu'nun transfer olma isteği sürekli konuşulur. Midtsjö de pek tutulacak gibi değil. İyi, kaliteli yerlilere daima ihtiyaç var. Bu saydığım 2'li, biraz daha temposuyla öne çıkan, hareketli orta sahalar. Okay Yokuşlu ise stoperde de oynayabilen, net bir 6 numara. 4-3-3 gibi kurguların ideal 6 numarası diyelim. Uzun boylu, top tekniği ve pas kalitesi yüksek, geriden iyi oyun kuran, hava hakimiyeti ve savunma özelliği güçlü bir 6 numara. 

2'li orta sahalarda ise biraz problemli. Hızlı bir oyuncu değil ama tempolu. Torreira ile birlikte yazılsa, 2 tane farklı fizik özellikte çapa demek. Okay Yokuşlu geriden oyunu kurar, Torreira ön alan baskısı yapar da, hücum / savunma bağlantısını kim kurar? Torreira yanında biraz daha hücum meziyetli bir 2 yönlü orta saha gerekir. 4-3-3 oynasan, 6 numara için net isim derim. İstikrarlıdır çünkü, belli ölçüde katkısını verir, onun altına da düşmez.

2 yorum:

  1. Ucuza cekebilirsek gelsin özellikle Ingiltere günlerini cok tuttugum bir oyuncu tam bir capa oyun bilgisi de gelismis yavaş ama ligde is görür.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir