16 Temmuz 2023 Pazar

Rakip savunmayı hem aklıyla, hem gücüyle yıpratabilecek bir forvet


Csakvar ile oynanan hazırlık maçını, yayın olmadığı için izleyemedik. Atılan goller dışında da elde görüntü yok. Hocanın anlattıklarından yola çıkarak, bu maçta Zaniolo'yu forvet olarak kullanmışız. Mertens forvetin arkasında, Morutan da sağ kanatta. Morutan'ın hazırlık maçlarındaki iyi görüntüsü devam ediyor. Yunus Akgün ve Yusuf Demir'in önünde olduğunu söylemiştim, kalmasını bekliyorum. Zaniolo, 90 dakika sahada kalmış ve forvette oynamış. Biraz da onun için izlemek isterdim. Yeni sezonda, sık sık çift forveti göreceğimizi düşünüyorum. Icardi yanında, 2. forvet adına da en güçlü adaylardan biri o. Zaniolo'nun fiziği ve oyun bilgisi, 9 numara olarak oynayabilme ihtimali demek. 9.5 diyeceğiz gerçi burada, daha tamamlayıcı rolde. Bu da serbestlik demek. O zaman da eliniz güçleniyor, ceza sahası içini doldurabilecek, rakip savunmayı hem aklıyla, hem gücüyle yıpratabilecek bir forvet. O pozisyonda rotasyonu sayarken, Zaniolo'yu da düşünmek gerekiyor. Barış Alper Yılmaz ve Zaniolo gibi isimler, forvet rotasyonunda güçlü yere sahipler. Halil Dervişoğlu da geldi, Icardi zaten bekleniyor. Belki bir 2. forvet daha alınacak, Bakambu gibi isimler konuşuluyor ama elimiz de güçlü. Forvet rotasyonunu yeteriz görürken, elimiz fazlasıyla güçlendi. Zaniolo da yeni transfer edasıyla, önümüzdeki günlerin en güçlü kozlarından.

2 yorum:

  1. Zaniolo'nun 2. Golü cok iyiydi, ligde soldan attigi golün sag versiyonu gibi oralardan affetmiyor gercekten.
    Kampin dayanıklılık ve güç testlerini birinci bitiren Zaniolo, ikinci bitiren Barış Alper olmuş o sicakts.bu kadar hirs cok iyi gercekten.
    Fenerbahce de iyi transferler yapti en buyuk avantajimiz cokmdaha genc ve dinamik bir takim olmamiz su asamada halen üstün oldugumuzu düsünüyorum zira cogu yildiz oyuncumuz 30'un altinda rakipleri yine bayiltacaktir bu kadro.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ayakla attı bir de golleri. Fizik olarak üst düzey, içeri devrildiği an durdurmak neredeyse imkansız. Gol vuruşunu da çok güçlü yapıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir