3 Temmuz 2023 Pazartesi

Stoke City'nin, Emin Bayram'a transfer teklifi yaptığı yazılıyor


Stoke City'nin, Emin Bayram'a transfer teklifi yaptığı yazılıyor. Chanpionship'te yer alan bir takım olsa da, Premier Lig'e açılan kapı. Emin Bayram'ın orada düzenli olarak forma giymesi, kariyerine şekil verecektir. Potansiyelli ve iyi bir futbolcu. Son U21 Milli Takım maçında da en iyisi oydu. Sezon boyu yedek oturmasına rağmen, kendisini diri tutmayı başardı. Bu sezon, ana rotasyona dahil oldu, ligin ilk yarısında da oynadığı maçlar var. İyi performans gösterdiğini de düşünüyorum. Ama sen gidip de Kaan Ayhan için o yatırımı yaparsan, Emin Bayram'ı 21 kişilik kadroya alamayacak noktaya gelirsin.

Kaan Ayhan transferini, o gün itibarıyla eleştirmiştim. Maliyetli de futbolcu. Stoper olarak bakınca, elindeki isimlerden daha önde değildi ki. Stoper yanının, Emin Bayram'ın önünde olduğunu düşünmüyorum ama bu yatırımı yapınca ilk alternatif o oluyor. Emin Bayram'ın da bu tabloda ayrılmak istemesi, teklif değerlendirmesi doğaldır. Rotasyon içerisinde, 4. stoper gibi düşünülüyordu. Şu an, bu teklifi değerlendireceğini düşünüyorum.

Doğrusu da bu. Galatasaray'da önü tıkalı. Ross ve Metehan Baltacı gibi diğer gençler var bir de. 4. stoper olarak bu 2 isimden 1'i devam edebilir. Mesela altyapı kontenjanı ise, Metehan Baltacı devam zaten. Nelsson giderse, o ayarda bir stoper transferi yapılır. Ross ve Metehan Baltacı için potansiyel diyorduk. Kamp sürecinde, bunu öne çıkarmalarını bekleyeceğiz. Emin Bayram'ın ayrılığı bizleri o kadar sarsmayacaktır.

3 - 3.5 milyon avro bonservis + sonraki satıştan pay diye düşünmüştüm. Stoke City'nin, 6.5 milyon avro opsiyon bedeli ile kiralamak istediğinden söz ediliyor. Bonservis almak için zorlardım ben. Yine de kiralama ihtimali kötü değil, opsiyon miktarı da tatmin edici. Forma giysin de, opsiyonu kullanılmasa dahi geri döner, katkısını burada verir. Önemli bir tecrübe kazanacak ve istikrarlı şekilde forma giyecek. Yaşı 20, kimse bekleyerek gelişim sağlamıyor.

9 yorum:

  1. Gerçekçi olalım okan hoca kaç genç oyuncuya şans verdiki inatla mistjöye şans verdi baran aksakanin yüzüne bakmadı 29 yaşındaki kaan ayhan kazmasına 3 milyon euro yakın bonservis verildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baran Aksaka ve Midtsjö bambaşka 2 futbolcu. O kıyaslama çok hatalı.

      Sil
    2. Olayın özünü kaçırıyorsun. Sorun midtsjo olayı değil. genç oyunculara şans vermemesi.

      Sil
    3. Takım şampiyonluk yarışında, 11 istikrarı sağlanmış. Hangi gence şans verebilirsin o ortamda? Emin Bayram, Metehan Baltacı ve Hamza Akman rotasyonda göründü işte. Olayın özü kazandığın şampiyonluk ve o yarış.

      Sil
    4. Gerçek niyetini bu sene göreceğiz hazırcımı yoksa gençlere önem veriyormu

      Sil
    5. Gerçek niyeti, Galatasaray'ın başarısı. Bundan rahatsız isen bilemem :(

      Sil
    6. Rahatsız değilim sadece gençlere daha çok şans vermeli rotasyonda

      Sil
  2. Işık Kaan var ayrıca. Geçen sezon düzenli oynadı ve kadroya girebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir