3 Temmuz 2023 Pazartesi

Michail Antonio & Galatasaray, hoca da fizikli forvetleri seviyor


Okan Hoca, fizikli forvetleri seviyor. Galatasaray'da, bu özelliği ile ön plana çıkan bir forveti olmasa da, geçmiş kariyerine bakınca bunu görebiliriz. Fizikli forvetlerden müthiş katkı aldı. Fizik gücü yüksek, atlet, hızlı diyebileceğimiz forvetler de bu ligde iş yapıyor. Tecrübe ve istikrar da işin içine girerse, o futbolcu bu ligde yürür. Michail Antonio'nun 33 yaşında olması, benim için "yaş" algısına sebep değil. Galatasaray forvet rotasyonu içerisinde yer alırsa, kaliteyi mutlak arttıracak isim.

Sürekli yazıyoruz, yine yazacağız. Ana gündem Icardi, onun adına büyük çaba var. 1. forvetin de o olacağını varsayıyorum. Geçtiğimiz sezon, 4-2-3-1 oynadık, yer yer de 4-2-2-2'ye geçtik. Yeni sezonda ise 4-2-2-2 ağırlığının biraz daha artacağını düşünüyorum. Torreira'nın yanına biraz daha tempo sahibi bir orta saha alıp, Icardi'nin yanında oynayacak forvetin ön alanda fizik gücü ve çalışkanlığı ön plana çıkabilir. Barış Alper Yılmaz, Fenerbahçe derbisinde o rolü müthiş üstlenmişti. Michail Antonio da o tarzda bir forvet işte. 

33 yaşında olmasına rağmen hala hızlı, fizik gücü üst düzey. Türkiye Ligi'ndeki stoperleri rahatlıkla sırtında taşır. İstikrarlı, son sezonlarında ilk 11 ağırlığı çok fazla. Son 2 sezonunda sakatlık dahi yaşamadı mesela. Geçtiğimiz sezon toplamda 48 maça çıktı, 14 gol 5 asisti var. Konferans Ligi şampiyonu olurlarken, 9 maçta 6 gol. West Ham da genelde 4-4-2 gibi oynuyor. Gol yükünü çekmez ama Icardi gibi o rolü üstlenecek forvetin varsa, onu mükemmel tamamlar.

Diğer yandan da joker oyuncu. Sağ kanatta oynarken, Rashica rolünü üstleniyor. Sağ bek dahi oynamışlığı var. Kariyerine bakınca, her 2 kanat bekte de birçok maçı var. Çalışkan futbolcu olmasından kaynaklı bu da. Kariyeri onu bir noktada en ileri uca attı. Tecrübeli ve istikrarlı alternatif, sahaya attığın gibi net katkını alacaksın. Alternatif isimleri düşünürken, tecrübeyi önemsiyorum. Galatasaray'ın da Icardi harici 2 forvet alması gerekiyor, 1 değil.

6 yorum:

  1. Icardi kiralık aşktı bence onun dönemi kapandı ne yazık ki. Onun ayarında da forvet bulmak mümkün değile yakındır. Rotasyon İçin de scout hamleleri olsa muazzam olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından rotasyonu çok güçlü kılmak zorundasın. Bence 3 iyi forvet gerekiyor.

      Sil
  2. Antonio fizigiyle hem de Ingiletere'de is yapan adam 33 yasin bu adamlar icin hicbir onemi yok benzer sekilde Drogba daha yasli geldi herkesi yikip gecti hatta Juventus'a attigi golu hatirlayin Avrupa icin de oyleydi.
    Baris Alper benzetmesi fizik haricinde tam dogru degil zira Baris Ingiltere'de Michail Antonio'nun yarisi kadar bile gol atamaz, karar verme, son topu kullanma duvar olma gibi durumlarda Antonio cok ust duzey oyuncu Baris'a göre, zaten Baris onlari yapsa Antonio'ya ne gerek var. Sahsen ben gelmesini cok isterim zira bizde su an olmayan profil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz, gelişmeden, bu şekilde mi devam edecek peki. Dönüşeceği isim o işte :)

      Sil
    2. Gelisimi devam ederse aynen katiliyorum yorumuna daha iyisi bile olabilir, insallah eder ben de ümitliyim kendisinden ama bu sene icin de cok net bitirici oyuncu lazim rakipler simdiden saldirmaya basladi, depremzede takimlara bile laf söylediler şansa birakma lüksümüz yok.

      Sil
    3. Devam edecek gelişimi, alacağı rol büyüyecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir