13 Temmuz 2023 Perşembe

Thiago Alcântara & Galatasaray, topla hünerinin büyük hayranıyım


Bazı transferler zaman geçtikçe "fırsat" kıvamına geliyor. Thiago'nun Liverpool'dan ayrılabileceği ve kulübün de fedakarlık gösterebileceği söyleniyor. 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Thiago ile alakalı sorun, son yıllardaki sakatlık problemleri. Çok özel bir orta saha olsa da, Liverpool'dan ondan vazgeçmesi de biraz bundan. Sık ve uzun sakatlıklar, istikrarını kaybetmesine sebep. Sahada olduğunda o kadar özel ki, izlemesi aşırı keyifli. Sahada tutabilmek ise son dönemde problem oldu. Geçtiğimiz sezon toplamda 28 maça çıkarken, Şubat ayından itibaren sakatlıklarla çok uğraştı. 

32 yaşında aslında, sakatlık etkisi biraz aşılabilse kusursuz 8 numara. Gerçi sakatlık etkisi olmasa, hayal edemeyeceğin bir futbolcu. İlkay Gündoğan gibi sadece lafta kalır, gündemine bile girmezdi. Oyunun 2 yönünü müthiş oynar, dripling özelliği, topla çıkışları üst düzey, büyük bir futbol aklı. Teknik ve pas becerisi kusursuz. Topu sende tutar ve en iyi şekilde kullanmanı sağlar. Topla çıkışlarıyla da, orta sahada dripling yapacak, dikine oynayacak futbolcu ihtiyacını da giderir. 

Hız ve fizik gücü düşse de, temposunda asla sorun yok. Biraz tabela problem tabi, gol / asist rakamlarında son yıllarda çok fazla ön plana çıkmıyor. Oyunun kalite unsurlarından biri, tabelayı yaptırıyor. Top ayağındayken izlemesi çok keyifli. Savunması var, pozisyon alması, topsuz oyunu da üst düzey. Galatasaray, biraz daha tempolu, sertlik düzeyini arttıracak ve hareketli bir orta saha arıyor tabi. Thiago ismi bu noktada ilk sıralarda yer almıyor. 

Futbolcunun da beklentisi var, çok yüksek bir yıllık ücret istiyor. 5 milyon avro'lar konuşuluyordu ki, bizler adına yüksek rakam. Geri dönüşü de olmayacak hamlenin. Yaş var, sakatlık durumu göz korkutucu. Uzun süreli bir sözleşme de alacaktır ve işler istenilen gibi gitmezse büyük problem. Bu süreç biraz daha zamana yayılır, duruma göre hamle yapılır. Topla hünerinin büyük hayranı olduğumu da tekrar yazmam lazım.

10 yorum:

  1. Abi cok uzuluyorum ya. Parades gibi bir ismi fenere kaptirdik o kadar uzuluyorumki. Orta saha benim hassas noktam. Paradese en ihtiyaci olan takim biziz. Ne dersin gidecek mi fenere?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parelel evrende mi yaşıyorsun :)

      Sil
    2. Parades giderse Italya'ya gidecek bizim ligi begenmiyor CL'de olmamiza ragmen, Fener'e giderse öyle 1 milyon fazlaya gitmez cok ciddi fark vermeleri lazim paralari da bitti sayilir son transferden sonra daha kalecileri bile yok.
      Kisacasi bir mantigi yok adam icin Fenerbahce'nin ne ligde ne Avrupa'da hicbir amaci olmayan takima gitmez gitse bile daha iyisini aliriz o kadar da iyi oyuncu degil bizim lig icin cok kart görebilecek bir yapisi var bosuna stres yapiyorsun Icardi'nin yeri dolmazdi onu da aldin zaten gerisi her turlu mevcut piyasada.

      Sil
    3. Bakalım gider mi, gitmez mi. Gitmeden bir şey diyemem.

      Sil
  2. Tadic 4.5 net istiyormus Ajax tarafi ise cok istemiyormus maastan cikmak icin, BJK 3 önermis 3.5'a falan bize rahat gelir gruptan da cikartir bizi CL'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde Mertens olmasa, ben de ciddi anlamda düşünürdüm.

      Sil
  3. 3 sozlesmeye gelebilir eger barcelona almazsa. Torreira-Fred-Oliveira/Thiago orta sahasi muazzam olur. Sanki Fred bize daha uyuyor gibi Paredes'ten ziyade. Oliveria'yi daha ofansif kullanabilirsin mesela. Oliveira varken Paredes bana gereksiz bir transfer gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thiago da olursa, biraz maliyet artıyor. Aynı anda herkes zor.

      Sil
  4. Oliveira'dan çıksak çok iyi olurdu da o ve Mertens varken geri dönüşü olmayan bu kadar parayı yatırmak çok aklıma yatmıyor, Oliveira bu yıllık ücretliyle yedek de bekletilmez ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira'dan çıktın, Paredes geldi diyelim. Thiago olmaz artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir