13 Temmuz 2023 Perşembe

Böyle oynamaya devam ettiğinde, takımda kalır, rotasyon içinde iyi bir yer edinir


Hull maçında umutları söndürmüşken, Kisvarda karşısında umutları yeşertti. Cicaldau ile alakalı beklenti 0 da, Morutan için "acaba olur mu" düşüncesi vardı. Kisvarda maçının ardından da, o düşünceler daha da yükseldi. Hull maçında onu eleştirdiğim nokta, hiç sorumluluk almaması. Gençlerin arasında oyuna dahil oldu, o anda herhangi bir düzenden söz etmek imkansız da, o yapı içinde bireysel yeteneklerini göstermesi gerekiyordu. 

Kisvarda karşısında, 2. 45 yarıyı oynadı. Emre Kılınç bu maçta neden 11'di bilmiyorum. Galatasaray'da geleceği olduğunu da düşünmüyorum. Kampa dahi alınmamalıydı, çünkü daha genç isimlerin alacağı sürelerden yiyor. İlk yarıda da gördük, bu seviyede devam edebilmesi imkansız. Emre Kılınç, Mertens, Yunus Akgün hattından, Yusuf Demir, Morutan, Zaniolo hattına geçince daha hareketlendik. En iyileri de Morutan'dı.

Yeteneğinden şüphem yoktu, mental olarak gelişmeliydi. Pisa'da o gelişimi sağladığını düşünüyordum. Biraz daha sivrilip, ben buradayım demeli. Kisvarda karşısında bunu yaptı işte, sorumluluk aldı. Çok hareketliydi. Forvetin arkası gibi oynayıp, sık sık her 2 kanada da deplase oldu. Pres içinde de var, oynadığın oyuna çok yatkın. Klas hareketleri görmeye başladık. Çok seri rakip eksiltebiliyor. İyi olduğu an, ele avuca sığmayacak.

Böyle oynamaya devam ettiğinde, takımda kalır, rotasyon içinde iyi bir yer edinir. Ya da çok iyi bir transfer yapar, Galatasaray yine kazanır. İstikrarı sürdüreceğine inanıyorum. Kafa olarak gelişmiş, biraz daha kabuğunu kırmış. Yusuf Demir'in de önünde. Kenardan oyuna alındığında, patlayıcı gücü ile etkili olur diye düşünüyorum. Forvetin arkası ve kanatlarda kullanabileceğin bir alternatif. Rakip kaleye yaklaştıkça, net bir tabela etkisi de gösterecek.

10 yorum:

  1. Zamanla rotasyonun bir parçası olacaktır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Üzerinde durulursa müthiş oyuncu.İleride tecrübe kazandıkça 10 numarada çok iş yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'a ilk geldiğinde de daha serbest bir roldeydi. Çok da iyi oynamıştı.

      Sil
  3. Okan Hoca süre verecekse tutsun yok Yunus gibi körelecekse kiraya gitsin cünkü Morutan kesin olacak bu görünen bir sey, gücsüz vs diyenleri ciddiye almiyorum Arda Güler'den daha dinamik ve özellikle Bacak yapisi cok daha kasli ona göre boyu kisa diye adama futbol adina anlamsiz yorumlar yapiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün körelmedi, kendini köreltti. Onun bulduğu şansı kim buldu?

      Sil
  4. İyi hoş ama yabancı. Rashia gelse onu da 10 numarada kullanıyorduk. Rashia önemli. Morutan yeteneklerinden şüphem yok ama Kisvarda maço ne kadar ölçü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı ama iyi, içeriden kazanım. Düşünülebilir bence.

      Sil
  5. Morutan'ı transfer sezonun son dönemine kadar tutmakta fayda var. Zaniolo Martens gibi mevkidaslarina cazip teklifler gelebilir. Rashica ve Morutan iyi rotasyon oyuncuları.
    Cicaldau 'yu bir yere satabilsek keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son maçı da iyi oynadı, görüntüsü pozitif. Değerlendirilecek gibi duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir