5 Temmuz 2023 Çarşamba

Transferler ile kaliteyi yükseltip, çekirdeği de kırmamak gerekiyor


Okan Hoca'nın açıklamalarından 2 sonuç çıktı. İlki "istikrarın" bozulmaması. 2.'si de, 4-2-3-1 sesinin devamı. 4-2-3-1 konusuna sonra değiniriz de, hocanın "istikrar" isteği doğal. Geçen sezon iyi bir çekirdek kuruldu. Transferler ile kaliteyi yükseltip, çekirdeği de kırmamak gerekiyor. O çekirdek içerisinde iyi 2'liler yakaladık. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı da en başa yazılır. Abdülkerim Bardakcı'nın burada yolu uzun da, Nelsson'un transferi olası. Serbest kalma bedeli var, karşılandığı an ellerin bağlı. Şu an, serbest kalma bedelini karşılamaya kimse yanaşmıyor tabi. Teklifler de 15 - 18 milyon avro bandında olunca, Galatasaray satışa izin vermiyor. Futbolcusundan vazgeçmek istemiyorlar zaten. Bu teklifi kabul etsen, Nelsson'un yerini doldurmak için aynı paraları harcayacaksın ve transferi anlam ifade etmeyecek. Şampiyonlar Ligi'nin "vitrin" oluşunun altını ısrarla çiziyorum. En çok da, Nelsson ve Boey için çizmek lazım. Şu an beklenilen teklifleri alamasalar da, vitrine çıktıkları an alacaklar. Şampiyonlar Ligi'nde kazanacakları tecrübe onlar açısından değerli. Galatasaray da en azından 1 sezon daha istikrarını bozmamış olacak. Boey için sözleşme yenilenmeli diyordum, Nelsson'un sezon sonunda 2 yılı daha kalacağı için biraz rahatız. Nelsson, geçen sezon başında ikna olmuştu. Bu dönemde de ikna olabilir diye düşünüyorum. Güçlü bir takımımız var, önümüz Şampiyonlar Ligi. Stoper tandemi oluşturmak, onların uyum sağlamasını beklemek de zor. Ön elemeler kapıda ve henüz transfer gerçekleşmedi. Bu yüzden de, en azından eldeki iskeleti koruyalım.

10 yorum:

  1. En azından yarım sezon daha elimizde tutulabilir sampiyonlar liginde oynatabilirsek boey ve nelsondan çok daha fazla bonservis kazanacağımız aşikâr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi görüldüğü, biraz da yüründüğü an, bu futbolcuların değeri daha da katlanacak.

      Sil
  2. Kadroyu koruyup Raschida, Icardi, Solbek,Santrafor ve 8 numara transferi yapılırsa müthiş olur.

    YanıtlaSil
  3. Hocam ''out of topic'' ama bir arda güler ve real madrid yazısı yazar mısın?teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Geçen bir futbol programında Nelsson'un nasıl 35 yaşındaymış 10 senedir üst düzey oynuyormuş gibi savunma şefliği yaptığını konuşuyorlardı hakikaten öyle. Aynı yaş grubunda hatta 30 yaş altı bu kadar olgun muadilini bulmak çok zor , umarım ikna olur. Bahsi geçen rakamlara yazık olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok genç yaşta, A takım seviyesini görüp, istikrarlı şekilde oynayınca böyle oluyor :)

      Sil
  5. Nelson bir yıl daha kaldığı takdirde çıkış bedeli ile gider giderse kimse pazarlığına dahi oturmaz. Parayı hesaba gönderir adamla konuşur. Boey için de aynısı geçerli. Galatasaray ile Fransa milli takımına da yükselecek gibi görünüyor. Şampiyonlar ligi önümüz neden olmasın. Gideceği klüp Avrupa kupasında oynuyor olacak mı? Avrupa kupasındaysa oynama garantisi olacak mı bunlar onun İçin hep risk. Bu sebeple mevcut kadroyu korumak çok değerli. Aslında en büyük transferi biz yaptık Zaniolo geçen sene fragmandı. Zaniolo geçen sene %kaç ile oynuyordu. Sezon öncesi kampı görsün hele bi. Fenerbahçe maçında 2 tane gol atmasına rağmen çok üst düzey oynamadı. İşte bu sene onun performansını %60 70 lere bile çeksek ligin çok çok üzerinde. Sol bek- 8 numara - Icardi dahil 3 forvet gerekli. Bence mevcut kadro korunduğu sürece şu transferle şampiyonluğun en büyük adayısın yine. Biz sadece lig peşinde de değiliz. Daha ciddi düşüncelerimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson ve Boey'in 1 yıl kalıp, sözleşme yenilemeleri önemli. Cl arenasına çıktığın an ve takım da biraz iyi iş çıkarırsa, net rakamlar kazanırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir