4 Temmuz 2023 Salı

Morutan gelişirken, Cicaldau ise sanki daha da yaşlandı


Sezon öncesi idmanlarında, genç futbolcuların "fiziksel gelişimlerine" takıldım. Morutan, 24 yaşında olsa da, genç futbolcu gözüyle bakıyorum. Geçen sezon gözden uzaktı çünkü. Yapılan anlaşma sonrası "gider" diye bakılsa da, bir şekilde geri döndü. Hem de iyi geçirdiği sezonun ardından. Gelişim sağlayarak geliyor. Yeteneklerinde sorun yoktu, sıkıntı mental noktada. Dil bilmiyor, içine kapanık. İtalya'da o kabuğu kırmıştır. İtalyancayı da kaptıysa, Okan Hoca ile olan iletişimi yükselecek. Fizik olarak da gelişmiş bir Morutan'ın, yeni sezonda şansı var. Kamp döneminde takip edeceğiz. Kendisini opsiyon olarak görüyorum. Yunus Akgün ve Yusuf Demir gibi isimlerle oynadıkları pozisyonlar, tarzlar çakışıyor gibi dursa da, iyi olanlar takımda devam edecek.


Cicaldau ise 25 yaşında, sanki 10 yaş daha yaşlanmış gibi. Yüz haline bakar mısınız, çöktü resmen. Morutan'ı kiralarken ne kadar iyi iş yapıldıysa, Cicaldau'da o kadar kötü hareket edildi. Ne işi var Suudi Arabistan'da? Oynadı, hatta son dönemde hareketlendi de, ligin kalitesi malum. Gözden de olabildiğince uzak. Gelişim sağladığına inanmamakla birlikte, umarım daha da gerilememiştir. Mevcut takım içerisinde, oynadığı pozisyon itibarıyla şanslı aslında. Oliveira ve Mertens için alternatif yok diyorduk. O ise her 2 pozisyonda oynayabilir ama bunu başarabileceğine inanmıyorum. Yeteneksiz bir futbolcu da değil. İlk etapta yanlış kullanıldı, 2. etapta da kariyeri adına kötü bir karar verildi.

12 yorum:

  1. Cicaldau'nun kalacağına ihtimal vermiyorum. Rashica gelirse Morutan'da gider. 14 yabancı kuralında da sıkıntı yaşayacağız. Ayrıca Yusuf ve Yunus'da var. Morutan'ın işi çok zor. Yetenekleri çok iyi ama takımda tutunması zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kalacaklarına pek ihtimal vermiyorum ama kamp dönemini görmek lazım.

      Sil
  2. Cicaldau ilk döneminde takımın en iyi oyuncularındandı. 6-8 oynayınca geriye gitti. 10 numara oynaması gereken oyuncu. İtalya ligine kiralanması çok iyi olurdu ama Sudi Arabistan 'ı seçti. Az zarar ile elden çıkarmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin arkasında oynatırsan, tabelası ile ön plana çıkardı. Sezona da goller ile başlamıştı.

      Sil
  3. Morutan'in fizik olarak net ileriye gittigi resimlerden de belli oluyor bence 10 numarada denenmeli, arkadasin dedigi gibi sag kanatta yer yok gibi ama ortada kenarlara devrilerek cok net sans bulabilir Mertens de.böyle oynuyor zaten hem Mertens ile oynamakla Pisa'da oynamak arasinda fark olacaktir gelisimi acisindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mental anlamda da çok ileri gitti. Asıl gelişim sağlaması gereken nokta orasıydı.

      Sil
  4. Cicaldau'nun özgüveni yara almış; Morutan için dendi hep ama asıl sessiz ve içine kapanık olan o gibi duruyor. Eldor gibi hızlı ve kanatta pivot olabilecek bir oyuncu, Paredes gibi bir oyun kurucuyla birlikte pres yapan ve dikine oynayan bir Galatasaray'da çok başarılı olacağına inanıyorum, ama ona bu şansı verme ihtimalimiz düşük gözüküyor, Okan Buruk'un açıklamalarından bu anlaşılıyor. Belki Cicaldau'yu gönderip Deniz Undav veya Halil Dervişoğlu gibi bir Türk oyuncu transferi kadro planlaması açısından mantıklı olabilir, ama bu değişimin maddi bir yük getirmemesi gerekir. En azından ş.ligi eleme maçlarında şans bulması iyi olurdu. Morutan ise özel bir oyuncu, skora kolay etki edebiliyor, çok yönlü ve çalışkan. Bence şampiyonalar liginde başarılı olmak için kilit ihtiyacımız geriden oyun kurulumunda fayda sağlayacak Paredes gibi bir oyun kurucu ve pas istasyonu olabilecek Angelino gibi bir sol bek.. 10 numara bölgesine Kamada gibi bir fırsat transferi veya Zakharyan/Baturina gibi bir proje transferleri olmuyorsa mevcut kadroyla devam etmeliyiz. Zaten Icardi, Paredes, Angelino için 30 milyon euro'luk bir bütçe gerekiyor, bunun üzerine Eldor gibi uygun maliyetli bir santrafor ekleyip transferi kapatmak doğru bir yaklaşım olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz Undav en makul isim gibi dursa da, kendisi ile alakalı başka sıkıntılar var.

      Sil
  5. sivasspor'u hiç sevmem ama oraya vermeliydik en azından cicaldau'yu. bi kere gözümüzün önünde olmalıydı izleme şansı bulurduk. o da süper ligin anadolu şartlarına iyice alışmalıydı. umarım bu sezon yine bir kira durumu olursa süper ligi tercih ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin doğru ama ben yine de vermezdim. Sebebi Sivasspor değil, Rıza Çalımbay.

      Sil
  6. Sassuolo takasa girmez mi Cicaldau ve Motutan'ı versek + para beklerini bize verse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni düşünmediğin adamı niye düşünsünler :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir