1 Ağustos 2023 Salı

Bir futbolcu için yerli denildiği an, kötüdür diye bir algı oluşuyor


Etiketçilik maalesef var. Bir futbolcu için "yerli" denildiği an, kötüdür diye bir algı oluşuyor. Dışarıdan aldığına değil, kendi içindeki futbolcu için de bu geçerli. Abdülkerim Bardakcı için bu algıyı oluşturan var mesela, Şampiyonlar Ligi tecrübesi yok, geçen sezon yedirdiği goller deniyor. Hangi goller? Nelsson da o oranda gol yedirmiştir ama eleştiriyi almıyor. Kerem Aktürkoğlu için bile bunu yapan var. Transfer konusunda da böyle. Kerem Demirbay, yerli statüsünde değil de, direkt yabancı olarak gelse, eminim ki yorumlar daha farklı olurdu. Yerli olarak gelince burun kıvrılıyor nedense.

Yabancı olarak gelse de büyük transfer olacaktı. Leverkusen, Bundesliga için iddialı ve iyi bir takım. Kerem Demirbay, uzun zamandır orada ve istikrarlı şekilde forma giydi. Bundesliga temposunu düşününce, Kerem Demirbay'ı tekrar yorumlayalım. Leverkusen rotasyonunun son ana kadar en iyi parçalarından biriydi. Sözleşmesinde son yılına giriyor, futbolcudan yana ayrılık talebi oluşmuş. Yerli oynayabilme ihtimali de avantaj olunca, Galatasaray bu transfer için şartları zorladı ve uzun zamandır uğraş veriyor.

Suudi Arabistan takımları da teklif yaptı, Serie A'dan iddialı takımlar da bu transferi istedi. Angelino'da olduğu gibi, Kerem Demirbay da Galatasaray için ısrar etti. Bu ısrarın neticesi de transferin başarıyla sonuçlanması. Daha önce de söyledim, +3 yerli durumunun en güçlü adaylarından biri. Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu ve Kerem Demirbay ile ilk 11 oluşacak bence. Ekstra bir orta saha da alınırsa, farklı formasyonları da görebiliriz. Oliveira da takımda. Kerem Demirbay / Oliveira rotasyonunu bekliyorum.

Duran top tarafında en iyilerden biri. Takımda da duran topları iyi kullanabilecek birçok isim var. En iyisi ise Kerem Demirbay olacak. Orta sahanın merkezinde, oyunun 2 yönünü oynarken, hücum yönü daha iyi olan bir isim. Oliveira'dan farkı o. 2'sini kıyaslayınca daha iyi savunmacı. Selçuk İnan'ın oyun tarzını hatırlayın, Kerem Demirbay da bunu hatırlatıyor. İyi de bir tabela katkısı bekliyorum. Gol / asist etkisi yüksek olacaktır. İyi de şutörlerimiz var. Bu da Galatasaray hücumunun en önemli özelliklerinden biri olacak.

6 yorum:

  1. En önemlisi hirsli birisi Kerem Oliveira da ne kadar lider özellikli olsa da o kendini yirtan havayi ben göremiyorum onda, Kerem ise daha sert savunmada da daha iyi, yine de onu iyi taniyan Orhan Uluca gibi yorumcular full savunma da beklemeyin diyorlar, yerli olmasi büyüj avantaj zira böyle bir yerli 8 numara yok kesinlijle, yabanci gibi yerli transfer.
    Fenerbahce Mert Muldur, Ferdi ve Serdar Aziz (gelirse Cengiz Ünder) yapacak mesela Ferdi harici diger 3 oyuncu da istikrarsiz ve cok sakatlanan oyuncular ligde Tadic oynamadigi an gecen seneden daha kötü kadrolari net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira da hırslı, hırssız değil. Kıyaslar oluyor ister istemez.

      Sil
  2. Bekleyip göreceğiz son sezonu çok iyi geçmedi

    YanıtlaSil
  3. Ligde çok işimize yarar. Çok iyi bir oyuncu. Hem şutör hem de iyi bir oyun kurucu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de savunması güzel, bunu uygulamaya çalışıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir