1 Ağustos 2023 Salı

Tanguy Ndombélé & Galatasaray, özlediğimiz orta saha tarzı


Ndombele adı geçince "eski havasında" değil diye eleştiri getirenler var. Klişe ama doğru olan yorumu tekrar yapayım. Bu kalitede bir futbolcu belli defolara sahip olacak ki, senin gündemine girecek. Ndombele henüz 26 yaşında, 35'ine gelmedi. Haliyle de "eski havasında" değil diye düşünmek yanlış. O yorum da abartı biraz, sanki fizik durumu sıfıra indi. Tuzlaspor'un Imbula transferi gibi bir şey değil bu. 26 yaşında, üst kalite bir 8 numara. Çok zor transfer olduğunu bilsem de, gerçekleşmesini çok istiyorum.

Galatasaray'ın 8 numara için aradığı profil çünkü. Topla dripling özelliği üst düzey, dikine müthiş çıkan, fizik olarak da çok güçlü bir orta saha. Bunun yanında pas ve teknik kalitesi de yüksek. Galatasaray orta sahasında ne eksik desem, 2-3 futbolcunun bir araya gelerek gidereceği eksikliği, o tek başına gideriyor. Torreira / Ndombele hattı oluşunca, ön tarafı dilediğin gibi kurabilirsin. Bana sorarsanız, 4-4-2'nin çok güçlü bir adımı. Futbolcu da 26 yaşındayken, bu transfer ile hem bugünü, hem geleceği kazanmış oluyorsunuz. Felipe Melo transferinin gerçekleşmesini hatırlayın, çok benzer şartlar.

Torreira'yı rahatlatmak, orta sahadaki tempoyu üst seviyeye çıkarmak gerekiyor. Ön alanda kaliteli hücumcular var, onları taşımak lazım. Bu da orta sahanın temposundan geçmekte. Ayrıca orada hem pasör, hem de topla dripling özelliği olan bir futbolcu gerekmekte. Dripling olayının eksikliğini geçen sezon yaşadık. Şampiyonlar Ligi ufukta, seviye yükseliyor. Bu eksikliği gidermek gerekmekte. Ndombele de bu noktada bence en doğru alternatif.

Fred, Paredes gibi farklı tarzlarda ve kalitede isimler konuştuk. Kerem Demirbay da beklenmekte. Kerem Demirbay'ın yerli oynayabilme durumu değerli, transferi mutlaka gerçekleşmeli. Ndombele ise orta sahadaki tempo ve topla delici futbolcu eksikliği açısından önemli. Yer yer 4-3-3 oynayıp, doğru orta saha üçlemesini de sağlamış oluyorsunuz. Zor transfer tabi, ciddi bir maliyet var. Futbolcunun Tottenham'da devam etme durumu yok. Lyon ve Napoli'de kiralık geçirdiği dönemlerin o kadar da parlak olmaması, bugün senin avantajına.

Ndombele'nin topla çıkışlarına hayran olmamak elde değil. Fizik olarak da çok güçlü. Kalçayı rakibe dayadıktan sonra, kıra kıra dikine çıkıyor. Tekniği de yüksek, topla çıkarken, çalım özelliği üst düzey. Kimi hızı ve gücüne güvenir bu konuda. Ndombele, tekniğine de güveniyor. Komple paket de, düşüşte işte. Yine yazayım, bu senin avantajına. Şut özelliği de çok iyi. O da gücünün getirdiği artı. Yine kalçadan alıyor gücü. Sevdiğimiz ve özlediğimiz orta saha tarzı.

8 yorum:

  1. rashica kesin alıncak son günde olsa kesin cepte..bunu alıp gravenberchi de kiralasak..rashica-torreira-ndombele-gravenberch dörtlü orta sahası olurmu şampiyonlar ligi maçlarında forvette zaha&icardi ikilisini besleyebilirmi..defansa da ramosu çekersek birde?angelino kanadı zayıf kalmazmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke kiralasak da, ikna süreci uzun. İyi bir isim alınacak artık, son 1 ay :)

      Sil
  2. Yorumlarina katilsam da guvendigim kisilerden de mental sorunlari oldugu ve eskisi kadar tempolu olmadigi yorumlarini duydum son zamanlarda, kulüp mutlaka arastirmistir gelse de hayir denmez ama ben hedefin farkli oldugunu düsünüyorum ve Fred'in bizim su anki kadroya daha uygun oldugunu ki Fred daha da zor transfer bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunlar olabilir, gidermek senin işin. Dediğim gibi, bu kalite başka türlü sana düşmüyor :)

      Sil
    2. Yanlis anlasilmasin cook kaliteli adam cok isterim hatta yazindan sonra gittim bir daha izledim, Fred olmuyorsa Ndombele gelsin derim ben de Parades o etkiyi yapamaz dinamizm olarak bence de.

      Sil
    3. Paredes başka bir tarz, o daha 6'ya yakın. O tarza ihtiyacımız yok artık.

      Sil
  3. Adamın top seviyede yapamamasının sebebi temposuzluğu ve koşmayı sevmemesi, yoksa müthiş oyuncu. 60. dakikadan sonra iflas ediyor. Takımda Zaha, Zaniolo, Angelino olmasa bu temposuzluğu kaldırabilirdik ama ilk 11de 4. bir ismi kaldırmamız zor bence. Gecen sene Rashica ve Mertens'in ekstra eforu olmasa Torreira fıtık olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempolu ve oldukça hareketli, o yanlış yorum. Oyun tarzı zaten bunlar üzerine. Sıkıntısı mental, tutunamaması bundan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir