20 Ağustos 2023 Pazar

Biraz güven, biraz son 2 yılda yaşatılan güzel anlara saygı


Galatasaray'da transferin 2 kilit noktası vardı. Icardi'yi transfer edebilmek, Torreira'yı da takımda tutmak. Icardi ve Torreira, uluslararası düzeyde kabul edilen 2 büyük futbolcu. Suudi Arabistan'ı geçtim, Avrupa'nın devlerinin dahi ilgisini çekecek isimler. Tüm bunların arasından, 2 futbolcuya da Galatasaray forması giydiriyorsun. Bu hareket başlı başına, tüm ülke genelindeki en büyük transfer hareketidir. Bunu başardıktan sonra gerisi gelir, geliyor da.

Rashica'yı neden almadık, isyan edelim, yangın çıkaralım tarzı eylemler gereksiz ve yanlış. Alamadık değil çünkü, almadık. Zaha, Ziyech ve Tete gibi transferlerin var, hücum tarzın değişiyor. Olabildiğince yetenekli, kilit açacak isimlere döndün. Kapalı savunmaları aşmakta zorlanıyoruz diyordun ya, buna çare üretiyorsun. Diğer yandan da geçiş ve pres oyunundan ödün vermiyorsun. Başarılı olur, olmaz görürüz. O gün geldiğinde yorumlarız. Şu an bu değişime saygı duymak gerekiyor.

Burada bir hata varsa, o da iletişim. Okan Hoca bir ara maalesef tüm medya kuruluşlarında yer aldı, demeçler verdi. Rashica da soruldu doğal olarak, o da takımda tutmak istediğini dile getirdi. Takımda tutulma durumu olan (o an için) bir futbolcu için düşünmüyoruz mu deseydi. Yine de her yere çıkıp, demeç vermesi hatalıydı. Hocanın da bu arada, Rashica için yanıp tutuştuğunu düşünmüyorum. Erden Timur, kendi kafasındaki kurguyu hocaya diretmiyor. Hocanın da istekleri doğrultusunda en iyisini almaya çalışıyor.

Biraz sakin kalmakta fayda var. Icardi ve Torreira'yı tuttun, şu ana kadar yaptığın transferler ortada. Yarın öbür gün 8 numaranı da indirirsin. Biraz güven, son 2 yılda yaşatılan o mutlu anlara saygı. Manasız yangınlar ve hayal kırıklıkları. Ortada böyle bir durum yok. En son bu denli ne zaman iyi yönetildik, hatırlayan var mı? Tüm kilit noktaları tutuyor, imkansızları başarıyorsun. Ama Rashica diyerekten yangın mı çıkarıyorsunuz?

2 yorum:

  1. Üst düzey bir 8 numara ile farklı bir takım oluruz. Muslera,Nelsson, Icardi ve Torreira takımın en kilit oyuncuları.Icardi'yi almak büyük iştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimiz güçlü o transfer için, bekleyeceğiz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir