20 Ağustos 2023 Pazar

Ziyech konusunda neden sessizlik var diyordum, sebebi buymuş


Ziyech konusunda neden sessizlik var diyordum, sebebi buymuş. Tarihin en iyi transfer açıklamalarından biri değil mi? Kap açıklamasını gün içinde beklerken, maçın devre arasında gelmesine şaşırmıştım. Maçın önüne transferin geçmesi istenmez çünkü. Hele ki devre arasında. Sebep buydu demek, kusursuz bir transfer açıklaması. Bir anda tribünlerde beliren ve takıma 3'lü çektiren Ziyech. Yabancılar da bu görüntüyü paylaşmış, transfer açıklamasını konuşuyor. Altında yazılanlar ise, Ziyech'in sonunda sevgi gördüğü üstüne.

Kilit nokta da bu. Florya'nın suyu denilenden kasıt, düşmeye yüz tutmuş, sorunlarıyla konuşulan futbolcuların ayağa kalkışı. En büyük örneği de Icardi. Bugün itibarıyla taraftarın sevgilisi. O seviyeye ulaşmak zor da, ayağa kalkan da çok. Ziyech'i de kaldıracağız. Transferin şartlarına ve öncesinde Ziyech'ten istenilenlere bakınca, buraya gelmek için can atmış. Transfer şartlarıyla, bizim adımıza pozitif bir soygun. 

1+1+1 yıllık sözleşme gibi bakalım. 0 bedelle kiralıyorsun, satın alma opsiyonu da 0. Tutarsa devam ediyorsun, tutmazsa yolları ayırıyorsun. Nice isim kiralandı, sonrasında ayağa kalktılar, müthiş performans verdiler. Devamında takımda tutması zor oluyordu. Ziyech, çok büyük bir profil. Yükseltsen ve işin ucunda opsiyon olmasa, takımda tutmak için kıvranırdın. Burada ise opsiyon 0. Maaşı da giderek düşüyor.

3.5 milyon avro maaş, 2.8 milyon avro'ya düşüyor. Yine 1 yıllık sözleşme. 30 yaşında olan bir futbolcu için ideal diyorum. Yine iyi performans gelirse, sözleşmesi 1 yıl daha uzuyor. Direkt olarak 3-4 yıl sözleşme verip, garanti paraları bağlayacağına, performansa bağlı bir sözleşme imzalıyorsun. Sözleşme şartlarına ve bitmek bilmeyen sağlık kontrolleri bakınca, Ziyech de buraya futbol oynamaya gelmiş oluyor. Çok heyecanlıyım ondan performans göreceğim için. En son bıraktığımız noktada, Milli Takım'ı ile harika işler yapıyordu. 

10 yorum:

  1. ilerde çok fazla yetenekli yıldız oyuncularla kadro dolduruldu diye eleştirenler var ama rakipler ''hangi birini tutalım,birini,ikisini tutsak öteki atıyor''noktasına gelip isyan etmeye başladığında ne kadar doğru bir iş yapıldığı belli olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızlar çok da, hepsi takım gelişimi dahilinde hareket edecek isimler.

      Sil
  2. Hayırlı olsun inşallah geldiğine değecek muhtemelen 10 numara pozisyonunda oynar rekabet artacak takıma yarayacak şunuda belirteyim Iyi bir ziyechi araplar elimizden parayı basar alır devre arasında

    YanıtlaSil
  3. Mertens ile Ziyech , Kerem ile Zaha ve Barış ile Tete ortasahada dönüşümlü oynayacak.Muthiş bir kadro mühendisliği.Umarım başarı gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alandaki rotasyon belki de hiç olmadığı kadar iyi.

      Sil
  4. Ne kadar planlı olduğu da aşikar ultraslan havalimanına karşılamaya gitmemesi sessiz sedasız ilerleyiş ve en son ultraslanla 3 lü çektirmesi :) Eski yönetimlere göre ultraslanı da içine alıyor bu yapı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir iletişimdi :) Her transfer açıklaması, bir öncekinin önüne geçmekte.

      Sil
  5. Gerçekten başından sonuna harika bir iş! Burda külüp/taraftar iletişiminin ne kadar güzel olduğunu da görüyoruz. Herkes ne oldu ne zaman gelecek diye beklerken harika bir şekilde duyurduk. Bunları düşünen, bu işlere kafa yoran, yaratıcı birileri olması; hayata lezzet katan şeylerin bu nüanslarda olması... Getirenin, düşünenin, yapanın eline sağlık. Maç da güzel oldu, sonuç da iyi oldu. Bu transferin de tadı da güzel çıktı. İşte sen güzel bir şey yaparsan, emek verirsen Allah da yardım ediyor.
    Bunların dışında Galatasaray harika bir oyuncu aldı. Hücum hattının aranan ''Beyni'' nihayet gelmiştir. Olağanüstü bir kalite, beyin, klas aldık. Çok büyük transfer bu. Bir kez daha Erden Timur'a sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech, çok büyük kalite ve hücum kozu. Birçok formasyonda değerlendirip, katkı alabilirsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir