4 Ağustos 2023 Cuma

Cengiz Ünder & Galatasaray, Zaniolo gitmeden sağ kanada iddialı hamle zor


Bana kızan olabilir de, kallavi yerlilere her zaman ihtiyaç var. İlk 11'e yazdığında ne alacağını bildiğin, seviyeni arttırabilecek ya da sırıtmayacak diyelim. Bu tarz çok fazla yerli yok zaten. Sınır seni zorladığı için, ister istemez aynı isimler etrafında dolanıyorsun. Fenerbahçe'nin Cengiz Ünder ile alakalı düşüncesi uzun zamandır var. Transferi için uğraşsalar da, bir türlü anlaşamadılar. İş bitti noktasına dahi gelmişlerdi. Transferin niye gerçekleşmediğini bilmiyorum. Belki sonrasında gerçekleşir, ondan da haberim yok. 

Bu konuda tek söyleyeceğim, kallavi yerlilere daima ihtiyaç var. Galatasaray'ın da var. Cengiz Ünder'i ligde sağ kanada yazsan, orta sahaya gerçekleştireceğin 8 numara transferini rahatlıkla 11'e yazacaksın. 8 numara bir isim mutlaka olacak. O tabloda 3. yerli kim? Dönüşe dönüşe, bol rotasyonlu oynarız diyoruz da, bu işin istikrara da oturması gerekecek. İlk 11'de oynayacak, iyi yerliye asla hayır demem. Cengiz Ünder de bugün olmasa dahi, yarın için ihtimaldir.

Galatasaray kadrosunda, sağ kanada yazabileceğim birçok isim var. Hepsinin ortak noktası, ilk 11'de oynayabilecek görüntüyü vermemesi. Yunus Akgün'den umutluyduk mesela, olmadı. Barış Alper Yılmaz da orası için hamle oyuncusu, ilk 11'in ana ismi değil. Cengiz Ünder ise olur, direkt olarak 11'e yazabilirsin. 26 yaşında, kalitesi yüksek bir yerlidir. Potansiyelini tam anlamıyla gösterebildi diyemesek de, mevcut seviyesi dahi oldukça kaliteli.

Tudor, Cengiz Ünder'den ciddi anlamda katkı aldı. 3'lü savunmanın sağ kanat beki, sağ ön ama daha çok forvetin arkasında oynadı. 3-4-2-1 gibi bir düzenleri vardı ve Cengiz Ünder de forvetin arkasındaki 2'liden biriydi. Geçen sezon 46 maça çıktı, 5 gol 6 asisti var. Geçmiş yıllarda sık sakatlık yaşarken, onu da aştı diyebiliriz. Marsilya dönemi onun adına iyi geçse de, yolları ayıracaklar. Sıcak para istiyorlar gibi görünüyor.

İyi bir sol ayağı vardır, şut kalitesi güçlüdür. Fenerbahçe de bu transferi gerçekleştirirse iyi iş yapar. Sağ öne Cengiz Ünder'i yazabilmeleri, ellerini oldukça güçlendirecek. Onlar adına olmazsa olmaz, Galatasaray adına ise opsiyonlardan biri. İhtimaldir diyelim, transferi gerçekleşse ya da bu işin peşinde olsak şaşırmam. Bir de Zaniolo durumu var tabi. O gitmeden, sağ kanat için iddialı bir transfer gerçekleşmeyecektir.

14 yorum:

  1. Keşke gelse maalesef ne romada ne marsilyada o beklenen patlamayı yapamadı ama galatasaraya tam prime dönemini yaşar diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Hucum kalitesinden odun vermek yerine, Cengiz'e harcanacak paraya yerli stoper almak daha mantıklı degil mi? Konusulan paralar 10-15m olunca Ozan veya Merih'i almamıza daha sıcak bakarım açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson giderse o olur. Alacağın o tarz yerliyi yedek bırakamazsın. Cengiz Ünder işi de ancak Zaniolo giderse.

      Sil
  3. Haklısın kanatta rotosyanumuz güçlü ama kerem , zaha dışında garanti katkı alacağımız oyuncusu sayısı yok denecek kadar az. Bu yüzden cengiz gibi pırpır , şutu olan bir oyuncuya kesinlikle ihtiyaç var. Umarım bir an önce kârlı bir şekilde zanyolo dan çıkılır gelen parayla cengiz , ramos ve diğer transferlere kaynak yaratılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kallavi yerliye hayır demem. 11 oynattığımda beni düşündürmeyecek yerliler bunlar.

      Sil
  4. Hiç gerek yok. Fener alacak diye atlamanın lüzumu yok bence. Zaniolo, morutan barış yunus zaha gelirse rasitcha ile oldukça sağlam kanadımız var zaten. Bunlardan en az 2 si ile vedalaşmadan başka oyuncu alınmaz. Cengizin tek artısı bence yerli olması. Olmasa kimse istemez takıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe alacak diye değil, kendi ihtiyacına yönelik.

      Sil
  5. Beğendiğim bir oyuncu değil hücum portföyünde 3-5 yul önce ne varsa hala aynısı var gelişimi malesef yok. Topauz koşusu yok, topu ayağına isteyen bir tarzı var, topu gep soluna çekiyor ve kendi soluna çalım atıyır malesef savunulması çok zor değil, sağ ayak hiç yok, kafa topu hiç yok, defans yatdımı zayıf, sakatlığa yatkın. Sırf türk diye o paralar verilmez hatta bizim takımdaki şu kanat oyunvuları seviyesinde ancak rotasyonda oynar son olarak sol kanatta da oynayamaz çizgiyi kullanmakta yok basıp gitmiyor. Böyle olunca hiç mi hiç takımımda istemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olan da yetiyor sana. Üzerine eklese, alamayacağın isim zaten :) Sakatlığa yatkınlığı eskidendi, o anlamda istikrarlı artık.

      Sil
  6. Bence yerli savunma veya kaleci kullanmak mantıklı. Ozan Kabak veya Uğurcan daha mantıklı olur. Gelirse sağ kanatta Raschida oynar.

    YanıtlaSil
  7. Cengiz istikrarsiz, hem de maadi yüksek 12 13 milyon en az bedel istendigi icin o fiyata satma sansin da yok, sakatlik gecmisi de düsündürücü kisacasi Zaniolo'dan cok daha büyuk kumar Zaniola'yi 15e sakatken bile satarsin Cengiz öyle degil.
    Marsilya maclarini hatirlayin, buyuk maclarda oyunu degistirecek hamleyi yapamiyor, Anadolu maclarinda 2 gol asist yapacak diye 20 milyon Euro'nun altina girilmez kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz Ünder için bahsi geçen rakamlar verilmez zaten. Bence rakibin beklentisi de o değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir